Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
517
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Türevden Anlayan Bakabilir mi
U
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Türevden Anlayan Bakabilir mi

f(3x+2)=2x³+x²-x+3 olduguna göre
f'(-1)=?



W
13 yıl
Binbaşı

g(x)=u olsun diyelim

f(u) gibi fonksiyonların türevinde f'(u).u' şeklinde olur yani içinde türevini alırsın

buna göre f'(3x+2).3(u=3x+2 oluyor burda türevi 3) = 6xkare+2x-1 olur


f'(-1) istiyor o zaman 3x+2=-1 burdan x=-1 olur x yerine -1 koyarsan


f'(-1).3=6-2-1 >>> f'(-1)=1 olur umarım anlatabilmişimdir


Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
13 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: LiesOfFear

g(x)=u olsun diyelim

f(u) gibi fonksiyonların türevinde f'(u).u' şeklinde olur yani içinde türevini alırsın

buna göre f'(3x+2).3(u=3x+2 oluyor burda türevi 3) = 6xkare+2x-1 olur


f'(-1) istiyor o zaman 3x+2=-1 burdan x=-1 olur x yerine -1 koyarsan


f'(-1).3=6-2-1 >>> f'(-1)=1 olur umarım anlatabilmişimdir


süper..ordaki 2 sabit sayıların türevi sıfır olduğu için sıfırdır.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
W
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Enspektör


quote:

Orijinalden alıntı: LiesOfFear

g(x)=u olsun diyelim

f(u) gibi fonksiyonların türevinde f'(u).u' şeklinde olur yani içinde türevini alırsın

buna göre f'(3x+2).3(u=3x+2 oluyor burda türevi 3) = 6xkare+2x-1 olur


f'(-1) istiyor o zaman 3x+2=-1 burdan x=-1 olur x yerine -1 koyarsan


f'(-1).3=6-2-1 >>> f'(-1)=1 olur umarım anlatabilmişimdir


süper..ordaki 2 sabit sayıların türevi sıfır olduğu için sıfırdır.

onları o anlar canım artık o kadar da degil



S
13 yıl
Teğmen

şakamısın arkadaş. Şu soruyu yapamıyor musun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: LiesOfFear

g(x)=u olsun diyelim

f(u) gibi fonksiyonların türevinde f'(u).u' şeklinde olur yani içinde türevini alırsın

buna göre f'(3x+2).3(u=3x+2 oluyor burda türevi 3) = 6xkare+2x-1 olur


f'(-1) istiyor o zaman 3x+2=-1 burdan x=-1 olur x yerine -1 koyarsan


f'(-1).3=6-2-1 >>> f'(-1)=1 olur umarım anlatabilmişimdir


cok teşşekürler anladım



E
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: SevdayaKurban

şakamısın arkadaş. Şu soruyu yapamıyor musun


Yapamayabilir (yeni başlamıştır vs.) ama daha bunun birde integrali var. Hızlanmalısın. Belirsiz bitti, belirlisi ve alan-hacim ilişkisi kaldı benim. Çok sıkıcı bir konu ama türev daha zevkliydi.



B
13 yıl
Binbaşı

türev den anlamamda fonksiyondan çıkıyor

f(3x+2)=2x³+x²-x+3 olduguna göre
f'(-1)=?

3x+2=-1 yapman gerek
x=-1 oluyor yerine koyuyon.
F(-1)=2(-1)³+(-1)²-(-1)+3
buda -2+1+1+3
+3 ediyor olmalı

edit:sendeki 2ci f farklımı farklıysa ben bilmiyorum daha lise 3 üm :d





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bi50likdaha -- 20 Mayıs 2010; 14:53:44 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.