Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
60
Cevap
5534
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Tulpar T5 v17.1 Kullanıcıları İnceleme, Paylaşım ve Bilgi Platformu (2. sayfa)
Y
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

up



J
5 yıl
Yüzbaşı

Merhaba hocam ekteki laptopu almayi düşünüyorum yorumun nedir? Abra a5 13 4 serisi
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
5 yıl
Yüzbaşı

Bende de abra a5 v13.4 var. Ancak 7000 liraya kesinlikle 1050ti lı dizüstü alınmaz. O fiyatlara çıkabiliyorsanız en az gtx 1060lı sisteme bakin.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @J R R
Y
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bence o fiyata çıktıktan sonra 1060 almak daha mantıklı olur. 1050nin 30fps, 1050ti'ın 40fps aldığı yerlerde 1060 60fps alabiliyor. Ram,hdd gibi donanımlar ilerleyen zamanlarda eklenebilir ama ekran kartı değişmez. Ram 8gb single channel da çalışıyor şu an onu da maddi durum oluşunca önümüzdeki aylarda bir 8 daha alırım şeklinde düşünüyorum.

Modelin normal hali 5.600tl. Bir tane 1TB hdd, bir tane de 8gb ram için 1300 tl biraz fazla fiyat çekmişler.

Ayrıca hddye oyun kurmayı düşünmüyorsanız 5400rpm olanlarından alıp daha ucuza getirebilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y-prime -- 14 Mart 2019; 21:5:21 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @J R R
J
5 yıl
Yüzbaşı

Fiyatlar çok yuksek bundan once lenovo legion y520 i7 işlemcili 1050ti 16gbram 2tb 256 ssd vardi anakart sorunu yuzunden para iadesi aldim 7300 tl suan alınabilecek en iyidi monster duruyor. Yogunlukla muh programları kullanıyorum oyunla fazla aram yok en fazla cs go fm pubg oynarim az miktarda. Bir an once yeni pc almam gerekiyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Bgrn7
J
5 yıl
Yüzbaşı

Daha dusuk hdd yok malesef ssd okuma hızı yuksek olani seçtim araştırdıgimda parca fiyati yine piyasa gore uygun 8gb ramlar aadece 500 600 tl ediyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @y-prime
Y
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

kendiniz alıp takabilirsiniz pek zor bir işlem değil.

Kingston ram:https://www.akakce.com/bellek/en-ucuz-kingston-8-gb-ddr4-2666-mhz-sodimm-kvr26s19s8-8-fiyati,429535814.html 350tl'den başlıyor.

Crucial(cihazdakinin aynısı)https://www.nanokatalog.com/urun/crucial-8gb-ddr4-2666mhz-notebook-ram 305tl (nanokatalog güvenilir mi şaibeli)https://www.amazon.com/Crucial-Single-PC4-21300-SODIMM-260-Pin/dp/B071KNKBQ1 aynı ram amazonda 49$(vergi ve kargoyla 65-70$ 70*5.5 = 385tl)

tabi ram konusunda eşleşme olayına dikkat etmek lazım. Linkteki Kingston'ı(cl19-ddr4-2666mhz-1.2v-sodimm) daha önce alıp kullanan bir arkadaş görmüştüm bir başka konunun altında.
https://www.akakce.com/hard-disk,1,2.html/2830,4315(harddiskler genellikle 5400rpm)
Kendi cihazıma wd blue'nun WD10SPZX kodlu olanını taktım. 256tl'ye bulunabilmekte.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y-prime -- 15 Mart 2019; 3:50:23 >


Bu mesajda bahsedilenler: @J R R
L
5 yıl
Onbaşı

Arkadaşlar selamlar 2 hafta önce T5 17.1.3 diye geçen modeli aldım tek farkı 480GB Adata SSD olması M2'yi boyutu az olduğu için tercih etmedim fiyat olarak 100 lira oynuyordu ancak oyun oynayacağım için bana çok fazla bir fark yaratmayacaktı okuma yazma hızı. Gelelim incelemelere;

Bilgisayarı aldığımda ilk kurduğum oyunlar; Shadow of War, Apex Legends, Wolfenstein'ın 2013 sonrası çıkan tüm serisi.

Shadow of War'da genel ayarlar High çözünürlük Full HD FPS 70-80 arası gidip gelmekte. Savaşın çok yoğun olduğu kısımlarda bile 60 FPS altına düştüğünü görmedim. Sıcaklık bakımından cihaz daha önce kullandığım tüm dizüstü bilgisayarlara göre ısınma yapmıyor. Çok ısınma yaptığını düşünen var ise bir laptop soğutucusu veya bilgisayarı bir masanın üstüne koyup altına fan kısmını havaya kaldıracak bir destek koyarak oynayabilirler o zaman ısınma yapmadığını göreceksiniz. 1 2 saat oynamam sonucunda maksimum 55 60 dereceleri gördüm. İşlemci ve Ekran kartı sıcaklıkları eşit seyrediyor.(Oyun oynarken 20 dakikada bir sıcaklık değerlerini kontrol ettim. 60 dereceye yaklaştığında Turbo Fanı etkinleştirdim.)

Apex Legends genel ayarlar medium-low arası Full HD oyun içerisinde 60-70 FPS arası gidip geliyor. Oyuna ilk başladığınızda uçaktan atlarken 50 55 görebiliyosunuz ancak bu normal atladığınızda etrafta çok fazla detay oluyo ancak çatışma içerisinde 60 FPS altına düştüğünü görmedim. Isınma konusunda Turbo Fan olmadan 1 saat oynamama rağmen oyundan çıktıktan sonra bilgisayarın sıcaklığı ortalama 45 50 derece oluyor.(Laptop soğutucusu yok. Fanlar rahat hava alsın diye 5 6 cm yüksekliğinde bir cisim desteği mevcut. Ayrıca Fan otomatikte.)

Bunun dışında Wolfenstein serisi çok fazla bir sistem istemiyor ortalama ayarlarda çok rahat 60 FPS üstü alıyorsunuz 1060 sayesinde. Voltaj düşürme gibi bir şeye ihtiyaç duymadım cihaz FPS drop ya da olması gereken performansın altında bir tutum sergilemedi şimdilik. Isınma konusunda da hiç bir sıkıntı yaşamadım keyfime göre Turbo Fanı açıp kapatıyorum. Bilgisayarın şuana kadar 70 derecenin üstüne çıktığını hiç görmedim.

Ayrıca bilgisayarın kurulumunu yaptığımda Windows'un tüm update'lerini direk yaptım. Gereksiz tüm windows uygulamalarını kapattım. Windows Defender kapalı. Güç ayarlarından tüm performans düzenlemelerini yüksek performansa çektim. Şarjda işlemci kullanımını maks. %95'e çektim. Cihazda herhangi bir sıkıntı şuanlık yaşamıyorum. Herhangi bir sorun yaşarsam yaşadığım sorunu ve çözümünü direk buraya yazarım zaten. Bunun dışında cihazda herhangi bir kronik soruna rastlamadım yazılan sorunların genelde çoğu yazılımsal sıkıntılar sürücülerin hepsini eksiksiz kurmayı unutmayın. Nvidia ve Intel sürücülerinin en son versiyonlarını kendi sitelerinden indirmenizi tavsiye ederim.

Bilgisayarda beğenmediğim bir kaç nokta var onlardan da bahsedeyim.

1. Touchpad'in açıp kapatma tuşunun touchpad'in hemen sol üstünde olması. Oyun oynarken eliniz sürekli touchpad'i açıp kapatabiliyor. Bu biraz sinir bozuyor touchpad kullanmadığım için Aygıt Yöneticisinden touchpad'i devre dışı bıraktım. Touchpad çalışmıyor ancak touchpad tuşları yine çalışıyor.

2. Klavye ışıklandırmasında istediğimiz tuşlara istediğimiz rengi atayamama durumu. Muhtemelen yazılımsal olarak çözülebilecek bir şey ama eklememişler çokta kurcalamadım açıkçası.

3. USB soketlerinin biraz sert olması. İlerleyen zamanlarda USB portlarda hasar oluşabilir bu biraz sıkıntı bir durum ama hor kullanmazsanız herhangi bir sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum.

4. Son olarak sıkıntılardan birisi Monster'ın BIOS update'i hiçbir şekilde paylaşmıyor oluşu. Bunun sebebi muhtemelen yukarılarda da belirtildiği gibi Monster'ın cihazları alıp üstüne sadece kendi logolarını basıp marka altında satması.

Son olarak müşteri hizmetleri olarak yardımcı olmaya çalışıyorlar. Diğer yabancı firmalara göre muhatap daha rahat buluyorsunuz. Ayrıca yeni alacaklara tavsiyem cihazı kutudan çıkartırken video kaydına alın veya imza atmadan önce kontrol etmek istediğinizi belirtin.(Mağaza teslim alacaklar için tavsiyemdir. Bana kalırsa imkanınız varsa kargo ile istemeyin mağazadan alın.)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hayırlı olsun hocam umarım uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanırsınız. Touchpad kapatma olayını güzel yapmışlar lakin hangi akla hizmet sağa değil de sola koymuşlar gerçekten mantıksız. Klavye ışıklandırmasında tuşlara özel atayabileceğinizi sanmıyorum ilk mesajdaki bahsettiğim control center uygulamalarının hepsini denemiştim kendim, hiçbirinde düzgün çalışmadı ışıklandırma. Tabi gene en garantisi ince kasalı olanların kontrol center uygulamasını yükleyip denemek(genede olacağını sanmıyorum).


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @lastoko
L
5 yıl
Onbaşı

Teşekkürler aynen abi aynı şeyi ben de söyledim kendi kendime. Kalite kontrolünü yaparken nasıl akıllarına gelmedi oyun bilgisayarında W,A,S,D tarafına touchpad kapama butonunu koyduğunda elin çarpabileceğini. Klavye ışıklandırması ile ilgili de genelde her yerde mekanik klavyelerde bu ayarların yapılabildiği belirtilmiş biraz saçma geldi ama çok üstelemedim açıkçası :)




Bu mesajda bahsedilenler: @y-prime
V
5 yıl
Yüzbaşı

konu için teşekkürler öncelikle .

1 hafta önce aldım tulpar t5 v17.1 cihazını

ışık sızması sol altta çok yaygın olmamakla birlikte biraz mevcut. sizce bu teknik servise yollanacak bi detay mıdır her ekranda biraz olur der misiniz ?

bir de film izlerken son seste hafif tık tık sesler geliyor. bu normal midir ? subwoofer ı kapadım demişsiniz. nasıl kapatıyoruz onu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ışık sızması için gönderseniz bile sonuç alabileceğinizi sanmıyorum pek sallamıyorlar ışık sızmasını ne yazık ki.

Sağ alttan ses simgesine sağ tıklayıp ses efektine basın. açılan pencerede kayıttan yürüt sekmesinin altında hoparlöre sağ tıklayıp özelliklere bas. yeni açılan pencerede düzeyler altında "internal subwooferı 0'a çekin".

< Resime gitmek için tıklayın >


önceden böyle kullanıyordum şu an ise Realteki sildim(haliyle soundblasterda çalışmıyor), windows hd audio ile kullanıyorum oda zaten subwooferı tanımıyor. Realtek kullanırken kayıt cihazları altında kulaklık ve hoparlör ayrı ayrı gözükmüyodu sadece hoparlör vardı(kulaklık takılıyken hoparlörden ses göndertemiyordum) o yüzden şu an windows hd audio ile kullanıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y-prime -- 23 Mart 2019; 15:45:46 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vingolf
V
5 yıl
Yüzbaşı

teşekkürler hocam




Bu mesajda bahsedilenler: @y-prime
K
5 yıl
Çavuş

Arkadaşlar bir iki gün içerisinde 8gb ram ve 1tb hdd takviyesiyle birlikte aranıza katılmayı düşünmekteyim ama su serin mi acaba önerir misiniz atlamamı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Şansınıza sorunlu bir ürün gelmezse(benim ilk cihazım sorunluydu değiştirdim) sorunsuz kullanırsınız. Ufak tefek dizayn hataları(fn1-fn5 arasını kullanmıyorum ama ışık açma kısma tuşları fn11-fn12, touchpadin sol üstüne iki kere dokunarak kapatılabiliyor güzel özellik lakin sağ üstte olsa daha uygun olurmuş), ışık sızması, hoparlör kalitesi(film izlerken üzmez ama pek bi şey beklememek lazım) usb3.0 portlar arkada, adaptörünün ucu L şeklinde düz olsa daha iyi olurmuş. Bunların dışında bir sıkıntı yok. 2 saat kadar far cry5 oynadım(turbo fan kapalı) sıcaklıklar cpu(3900mhz'de çalıştırdım tamamen) 85°C'yi gpu 80°C'yi hiç geçmedi. Turboyla 75°C'yi geçmedi. Soğutması, performansı gayet başarılı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Karamelli Sundae
K
5 yıl
Çavuş

Evet konuyu baştan sona okudum ama doğrusunu söylemek gerekirse 8bin tl bütçe ile 1060lı bir laptop almak istiyorsam uğraşmayı göze alabileceğim aksaklıklar bunlar. Şu kurduğum cümle her ne kadar beni üzüyo olsa da malum ekonomimiz ve bütçemiz buna sürüklüyo bizleri napalım. Teşekkürler yorumunuz için bir sorun çıkmaz da cihazı alırsam yorumumu sizlerle paylaşıcam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @y-prime
G
5 yıl
Binbaşı

monster control center ın yeni sürümü gelmiş sitedeki sürücüler listesinde t5 v17.1 de açamadım ama programı yükledikten sonra, bir arkadaş deneyebilir mi? Program sürümü 1.2.3.4 26 mart ta eklenmiş siteye öyle gözüküyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

hocam mesajınızı görünce güncelledim. Eskisinden ne gibi bir farkı var göremedim ilk bakışta umarım fan profili felan güncellenmiştir.

Kurulum yaparken önce eski kontrol merkezini siliyor restart attıktan sonra yükleyiciyi tekrar çalıştırmak gerekiyor yüklemenin yapılması için.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @goksenin1
G
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: y-prime

hocam mesajınızı görünce güncelledim. Eskisinden ne gibi bir farkı var göremedim ilk bakışta umarım fan profili felan güncellenmiştir.

Kurulum yaparken önce eski kontrol merkezini siliyor restart attıktan sonra yükleyiciyi tekrar çalıştırmak gerekiyor yüklemenin yapılması için.
çalışıyorsa sorun yok demek ki pc ye format attığımda eski sürüm aramıycam gelen usb belleği sitede linkler var diye formatlamıştım :) Tekrar formatlayıp laptobu bir daha deneyeyim olur sizde de olduysa heralde


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam ben şu ana kadar 3-4 kere temiz format attım. hepsinde sürücüleri siteden indirip kurdum. Kurulum yaparken önce Intel vgayı kurduğunuz ve internetiniz kapalı olduğu sürece hiç bir sıkıntı olmaz. Garanti olsun diye her istendiğinde restart attım onların yolladığı hazır bellekle yapınca bir kere restart atmıştım(belki tek restartlla yapsam gene olurdu ama riske atmak istemedim). Nvidia dahil tüm sürücüleri kurduktan sonra da internete bağlanıp Windows güncellemelerini yaptım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @goksenin1