Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
406
Tıklama
0
Öne Çıkarma
TT 01.01.2021 itibariyle arıza kayıtlarını sınırlandırmış.
M
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

MH'yi arayarak iki kere zorlamama rağmen asla arıza kaydı açtırmadım. Sebebi, sistemlerinde herhangi bir sorun olmamasıymış. Bende "geçen sene kış ayında arıza kaydı açtırdım, şimdi neden zorluyorsunuz anlamadım" dedim. Mh de "01.01.2021 itibariyle sorun olmayan kullanıcılara asla sistem arıza kaydı açmama izin vermiyor" dedi. TT bırakmak için bir sebep daha :)



L
3 yıl
Binbaşı

https://onlineislemler.turktelekom.com.tr buradan giriş yapıp Abonelik İşlemleri > Tüketici Şikayetleri > Yeni Şikayet Oluştur kısmından şikayet edin, ilgilenip geri dönüş yapıyorlar.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

X
3 yıl
Yarbay

E ne güzel yapmış işte. Böylece sadece gerçek arızası olanlar sisteme düşer, iş yükü azalır, gereksiz emek kaybının önüne geçilir. Sistem pratikte şu şekilde calısıyor.

DSL bağlantısı var mı? (modemler buluşuyor mu?)
İnternet ışığı yanıyor mu? (ip var mı?)
Paket hızının yüzde 80 ve üzeri veriliyor mu? (sistem üzerinde paket hızı kontrolü)
Hat değerlerinde sorun var mı? (var veya yok)
Bağlantı kaç saattir aktif? (kopma var mı?)
TT tarafından kiralanmıs modemde sorun var mı? (arıza, ayar vb)
Bunun dısında arıza kaydı açıp saha ekibine log düşürmenin anlamı yok.

Dersen ki pingim yüksek, o da başka bir birimin yetki alanına giriyor, sadece kayıt açarsın onunla ilgili, saha ekibine gitmez bile büyük ihtimalle. Dersen ki modemimde sorun var o da bambaska bir mevzu. Modem TT den alınmıssa neyse ama TT dısındaysa kendi servisine gönderin diyorlar.

Yani sahayı ilgilendiren mevzularla ilgilendirmeyen mevzular aslında belli. TT bırakmak için sebep demişsiniz ama diğer işletmecilerde de aynı altyapıyı kullanıp hizmet alıyorsanız yine arıza kaydı alamayacaklar veya alacaklar ama TT kapatacak. Zira servis hizmetini onlar veriyor.

Kablo kopması, ankastre arızaları, kablo değişimi ve üstte sıralanan şeyler dışında saha arıza ekibinin yetkisinde olan bir durum yok. Kurulum ekibi bile ayrı artık, herkes her işe bakmıyor özetle.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
3 yıl
Binbaşı

Hocam iş öyle olmuyor işte. Eski dandik tilgini değiştirmek için 1 haftaya yakın uğraştığımı bilirim.
Karşıdaki adama modemim eski değiştirmek istiyorum diyorum tek yapabildiğim şey arıza kaydı açmak diyor. E aç bari diyorsun açıyor; ertesi gün görevli bakıyor modem ip almış mı almış o zaman sıkıntı yok deyip kapatıyor kaydı.

Epey uğraşıp o yıl değiştirmiştim modemimi ancak 2 yıl sonra bu sefer de wifi bağlantısı bozuldu modemin. 5 GHZ çalışıyor, kablolu çalışıyor ancak 2.4 GHZ modemin dibinde bile çalışmıyor. Arıza kaydı açtık ertesi gün kapının önüne adam gelmiş arıyor: Modemin interneti var bu yüzden bir şey yapamıyoruz.
Yalvardık yakardık da gelip değiştirdi modemi.

Yani mantıkları güzel ama en nihayetinde arızayı en iyi müşteri biliyor. Bu yüzden de çoğu zaman müşteri mağdur edilebiliyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34
X
3 yıl
Yarbay

Merhaba çok haklısınız. Bu hususta bir düzenleme yapmaları gerekir cihazlarla ilgili mevzularda.




Bu mesajda bahsedilenler: @yuzyirmi
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.