Merhaba arkadaşlar. Evde kendim kullanacağım bir güç kaynağı yapıcam. Şu an için maliyeti en ucuz olması benim için en iyisi olucak.
1. Sorum 0-30 volt 5 amper bir gün kaynağı yapıcam ama trafoların üzerinde va10 va20 va30 vs yazıyor bunun kaç watt kaç amper olduğunu nasıl alıcam. Baktığım sitelerde 15va 220/110/380 volt 0 12/2×12/16/24/48 volt burdan anladığım hem 24 hemde 12 volt ayrı çıkışlardan veriliyor. Doğrumu anlamışım? Eğer öyleyse her iki çıkış için ayrı devre kullanıp aynı anda 12 volt ayarlı çıkış ve 24 volt ayarlı çıkış yapabilirmiyim ? Yoksa 12 volt ile 24 volt aynı anda farklı cihazlar bağlayamazsın 2 adet trafomu kullanmalıyım ?
Aliexpress şöyle bir devre buldum. Fabrika Ücretsiz Kargo 0-30 V 2mA-3A Ayarlanabilir DC Regüle Güç Kaynağı DIY Kiti Kısa Devre Akımı sınırlayıcı Koruma http://s.aliexpress.com/qeIRBr6v (from AliExpress Android)Yazıyor
1. Sorum 0-30 volt 5 amper bir gün kaynağı yapıcam ama trafoların üzerinde va10 va20 va30 vs yazıyor bunun kaç watt kaç amper olduğunu nasıl alıcam.
Baktığım sitelerde
15va 220/110/380 volt 0 12/2×12/16/24/48 volt burdan anladığım hem 24 hemde 12 volt ayrı çıkışlardan veriliyor. Doğrumu anlamışım? Eğer öyleyse her iki çıkış için ayrı devre kullanıp aynı anda 12 volt ayarlı çıkış ve 24 volt ayarlı çıkış yapabilirmiyim ? Yoksa 12 volt ile 24 volt aynı anda farklı cihazlar bağlayamazsın 2 adet trafomu kullanmalıyım ?
Aliexpress şöyle bir devre buldum. Fabrika Ücretsiz Kargo 0-30 V 2mA-3A Ayarlanabilir DC Regüle Güç Kaynağı DIY Kiti Kısa Devre Akımı sınırlayıcı Koruma
http://s.aliexpress.com/qeIRBr6v
(from AliExpress Android)Yazıyor
Birde şu var
Ücretsiz kargo DP50V5A Modülü
http://s.aliexpress.com/vaqMBbeE
(from AliExpress Android)
Bu devre sizce nasıl? Önereceğiniz var mı?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istcool -- 19 Eylül 2016; 15:21:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >