Herkese merhaba geçen ay satın aldığım laptopumla ilgili işlemci GHZ hızını arttırmanın bir yolu var mı bilgilerinizi almak isterim. Bilgisayara 4 GB ilave RAM taksam 8 GB ram olucak ama yinede işlemci düşük olduğundan oyun vb. işlemlerde kasma yaşarım diye tahmin ediyorum. Basit oyunlar oynamak için işlemci saat hızını arttırmanın bir yolu mümkün mü yada bir kaç sitede gördüm işlemci notebook dahi olsa değişebiliyormuş bilginiz var mı şimdiden teşekkür ederim.
tür : Intel® Pentium® processor B950 saat hızı : 2.10 GHz Ön Veri Yolu : 1,333 MHz 3. seviye önbellek : 2 MB
standart : 4096 (1 adet) MB maksimum genişleme : 8,192 MB teknoloji : DDR3 RAM (1.333 MHz)
tür : Intel® HD 3000 Graphics bellek kapasitesi : yüklü 4 GB sistem belleğinden 1.696 MB'a kadar paylaşılan bellek (önceden yüklenmiş 64 bit işletim sistemiyle birlikte) bellek türü : paylaşılan
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Arakdaşım bu leptop ne amaçla alındı bilmiyorum ama sana kesin bir dille oyun için olmadığını söyleyebilirim.
Word excelde çalışıp, Müzik dinleme, Film izleme, internette gezinme işlerini yapabilirsin ama oyun unut.
İntel i3 leptop işlemcileri bile oyunlar için artık vadesini doldurdu diyebilirim. Bu intel pentium işlemci bir işe yaramaz.
Ekran kartı Tarafına baktığımızda ise İntel Ekran kartı grafik olarak oyun için hiçbir şey vaad etmiyor. Hangi oyunları açar bilmiyorum ama yeni çıkmış oyunlarda bir işe yaramaz ve geriye doğru 5 yıl önce çıkmış oyunları bile doğru düzgün oynatacağından şüpheliyim.
İşlemci hızını bir şekilde arttırmayı başardın diyelim ama pek bir şey fark edeceğini sanmıyorum.
tür : Intel® Pentium® processor B950
saat hızı : 2.10 GHz
Ön Veri Yolu : 1,333 MHz
3. seviye önbellek : 2 MB
standart : 4096 (1 adet) MB
maksimum genişleme : 8,192 MB
teknoloji : DDR3 RAM (1.333 MHz)
tür : Intel® HD 3000 Graphics
bellek kapasitesi : yüklü 4 GB sistem belleğinden 1.696 MB'a kadar paylaşılan bellek (önceden yüklenmiş 64 bit işletim sistemiyle birlikte)
bellek türü : paylaşılan
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smyrna3434 -- 7 Mart 2016; 12:04:12 >