Ben de geçen sene milletin netlerine bakıp YAV NE VAR BUNU YAPMAKTA falan diyordum. Ama sınav anında öyle olmuyor. Neyse hazırlan bakalım seneye TM'den. Bakalım napıyorsun :d |
UP. |
Hocam sonucunuzu da paylaşın bence. |
yararlı ![]() |
faydalı |
Evet. Seni bi ara gruba almıştım sanki. WhatsApp grubuna :D ismin Can mıydı? |
Şurda durayim bu sene lazim olacak . |
Helal olsun ne yazacaksın |
fizik , kimya ve biyolojide 0 mıydın sene başında ? gerçek anlamda 40 soruda 0-5 net arası mı yapıyordun yani ve ygsde kaç yaptın . fenim 0 , o yazdığın kaynaklardan başlasam çözebilir miyim veya daha basit kaynaklardan mı başlamalıyım |
Biri şunu sayısalını yazssın. |
Helal olsun kardeşim O kadar şehvetli karekök ygs al dedinki şu anda koşuyorum kitapçıya almaya Edit: lys sinide bekliyorum dörtgözle mezunum çünkü |
Hocam bende karekök mat ve geo 0 var şuan onları çözüyorum. Bunları bitirdikten sonra abimden kalan fem soru bankası çözecektim. Sencr fem yeterlimi yoksa karekök soru bankası alayım mı? |
Boğaziçi iktisat ya da Sabancı |
Sene başında 8 net falan yapıyordum. Sınav sonucu 29-11. Değdi mi? KESİNLİKLE DEĞDİ. Zaten yaptığım haftada 1 gün ayırmak çok ekstra bir şey değildi |
Tercih döneminden sonra yazarım LYS'sini de benim adıma çok parlak geçmedi LYS. Demek ki kimsenin adına parlak geçmemiş :D |
Hiçbir fikrim yok hocam. Ben onlarsız çalıştım. Karekök çözmeyeni dövüyorlar ama. |
TM 119.suyum. Geçen sene böyle bir yazı arayıp bulamamıştım. Bu sene ben oluşturayım dedim. Kısaca yaptığım hataları ve yaptığım doğruları :d anlatacağım. Sorusu olan gene sorabilir. Ders ders gideyim.
TÜRKÇE
Türkçe'den günde 3-5 tane de olsa paragraf sorusu çözmenizi tavsiye ediyorum. Dil bilgisini en kısa zamanda halledin (benim sıkıntım yoktu, neredeyse bakmadım). Feykli soruları gördüğünüzde not alın ve yazım yanlışlarına düzenli olarak bakın arada. Arkadaşlarınızın yanlışlarını düzeltin WhatsApp'ta. "Kitap okumak yerine paragraf çözerim" diyen arkadaşınıza hiç düşünmeden "Vizyonsuzsun." diyebilirsiniz. Kitap okumaya devam edin bence. Ben özellikle felsefi kitaplar okudum ve felsefede işime yaradı. Yani yine de siz bilirsiniz tabi ki.
SOSYAL
Tarih
En sevdiğim derslerden biriydi. Konuları ve tarihleri kafanıza iyice oturtun. Neyin ne olduğunu nerden geldiğini zihninize oturtmadıkça zorlanırsınız. Bunu yapmanın yolu da birazcık ilgi ve süreklilik. Genel olarak olayları bildiğinizde soruları kaçırmazsınız. Geneli yorum oluyor zaten. Ve en önemli taktiği söyleyeceğim şimdi size. YGS'de fuldü tarihim. KESİNLİKLE 1'DEN FAZLA KAYNAK ÇÖZMEYİN. Kafanız karışır ve boş yere kendinizi sorgularsınız.
Coğrafya
Bu konuda konuşmak dahi istemiyorum :d En çok uğraştığım derslerden bir tanesi. Haritalarla, ülkelerle ilgileniyorum ama yine de en çok ters köşe yapabilen ders. Gene de en sevdiğim derslerden birisi olarak kalacaksın coğrafya. Konuları seri olarak bitirin. Her konu diğeriyle bağlantılı o nedenle birini bitirmeden kesinlikle atlamayın. Soru bankalarındaki soruları çözün zaten bir süre sonra tekrar ediyor sorular. En önemlisi olayları mantığınıza yatırın.
Din Kültürü
En sevdiğim derslerden biriydi çünkü eğlence, hüzün, savaşlar, barış, iyi insanlar, kötü insanlar, arkadan iş çevirme, iktidar mücadeleleri, entrika falan ne ararsan var. Müslüman değilim. Sorgularken bolca okuduğum için hiç sıkıntı çekmedim bu derste. Fullemek isteyen öncelikle bi ilmihal alıp okusun ardından siyerin tamamını ve fıkıh okuması gerek ki bunlar çok zor o yüzden en temel şeyleri söyleyeyim.
32 Farz
Hz. Muhammed'in hayatı (Peygamberlikten sonraki dönem {savaşlar, antlaşmalar vsvs.})
4 Halife dönemi (kimin ne yaptığı önemli)
Mezhepler
Felsefe
En sevdiğim derslerden birisi yine. Öncelikle sevmeniz gerek. Çünkü cidden keyifli. Öncelikle baştan sona kadar bi bakın. Neler öğreneceğim ben diye. Ardından parça parça inin. Mesela sanat felsefesi bittikten sonra Croce'nin hayatını okuyun. Gidin felsefecinizle tartışın. Bazen anarşik olmak için karşı çıkın. Bu şekilde giderseniz hangi filozof hangi akımdaydı unutmazsınız.
MATEMATİK
Geldik en önemli yere. Öncelikle matematiği sevdiğimi söyleyeyim. Çünkü bu ders sevmeden yapılmıyor. Neden sevdiğimi de söyleyeyim. Çünkü matematik size yalan söylemez. Bir tane doğru vardır. Sosyal bilimlerde yorum katarsınız ama burda yorum yoktur. Gerçekler vardır. Size hiç yalan söylemeyen birini seversiniz değil mi? Bu kadar felsefe yeter şimdi gelelim YGS matematiğe. Öncelikle sayılarda eksiğiniz olmadığını düşünüyorum (rasyonel, üslü, köklü) varsa da hemen halledin. Ardından oran orantı, denklemler gibi keyifli konular geliyor. Dostlar, emin olun yaptıkça keyif alacaksınız. Keyif aldıkça yapacaksınız. Sizi kandırmadığını söylemiştim ama problemler hakkında aynısını söyleyemeyeceğim. Çünkü soruyu yanlış okursanız ve yanlış anlarsanız bir yalanı çözmüş olursunuz bu da size doğru cevabı vermez. Demek ki neymiş? Dikkatli oluyormuşuz. Bir de en iğrenç şeylerden birisi KAÇ TANE DAHA ya da TOPLAM KAÇ TANE kalıplarının ayrımını yapmak. Aman dikkat diyorum dostlar. En sonunda hepsi hakkında kaynak önerisi yapacağım. Diğer konulara özellikle değinmeye gerek yok. Düzenli çalışıp soru bankasından çözünce sıkıntı kalacağını zannetmiyorum.
GEOMETRİ
Her öğrencinin korkulu rüyası... Benim de öyleydi. Sene başında o kadar kötüydü ki 30-60-x tarzı soruları bile yapamıyordum (ABART ABART :d) Bazen cevabı soruda yazılan soruyu bile görmüyordum. Sonra bir sihirli değnek sayesinde öğrendim. Bi arkadaşım vardı(ilk 5'te ayıptır söylemesi). Onun tavsiyelerini söylüyorum. İşe yaradı bu arada. Öncelikle kuralları yavaşça öğrenmeye başlıyorsun ardından açıyorsun soru bankasını. Ne olursa olsun pes etmeden çözmeye başlıyorsun. Bir soruya maksimum 10 dakika ayırmak üzere çözüyorsun. Yapamadıklarını da bir bilene danışıyorsun. Cidden aynen bu şekilde gelişti geometrim. Siz de korkmayın ve hemen başlayın. Cidden yazın ne kadar halledebilirseniz o kadar kâr.
FEN
"Ya TM'ci fen mi çözermiş?" diyorsan hadi kapat sekmeyi sana göre değil burası. Başlığı tekrar oku ya da hedeflerini tekrar gözden geçir. Diğer TM'ciler fen özürlü bunu biliyorsun. Sen de onlardan biri olmak mı istiyorsun? İstersen olabilirsin. Benim için sorun yok. Sonra sıralaman gelince niye böyle oldu diye sorma o zaman. Neyse sakinim. Devam edeyim.
Fizik
Eveeeet benim keyifle dinlediğim ve yapabildiğim genelde MF'cilerin bile korkulu rüyası olan ders. Size en sonunda önereceğim kaynağı hakkıyla çözerseniz 10.25/14 net garantisi vereceğim ders. Ama sadece birazcık emek ve onu anlamanızı ister.
Kimya
TM'cilerin en sevdiği ders. Dünyanın en basit dersi. Matematik 1. sınıf dersi mi daha kolay yoksa Kimya mı? Kimya. Hayatınızda görüp görebileceğiniz en az emek isteyip en net sonuç veren şey olabilir. 1 haftada bitirip 12/13 yapabilirsiniz.
Not: Hayatımızda kimya konusu gereksiz ezber olan bir konu. Bir kere okuyun. O son kısmı ezberlemesen de olur.
Biyoloji
Genelde derler ki TM'cilere biyoloji çalış. Bence vakit alan ama keyifli bir ders. Hücre, organeller, zardan geçişler öğrenin. Ardından canlıların sınıflandırılmasına tepeden bakın (derinlemesine girerseniz ölürsünüz). Veeee TM'cilerin en sevdiği konulardann olan ekolojiye gelin ve sadece bunlara çalışarak yaklaşık 8 neti cebe indirin.
EVET DOSTLAR TAVSİYELERİM BUNLAR. BİRAZDAN KAYNAK TAVSİYELERİNE GEÇECEĞİM. AMA ÖNCESİNDE BİR ŞEYLER SÖYLEYEYİM. YGS'YE KADAR TÜM LYS MAT KONULARINI BİTİRMENİZ GEREK (LİMİT TÜREV İNTEGRAL HARİÇ). BUNLARI BİTİRMEZSENİZ İNTİHAR EDEBİLİRSİNİZ. YA NASIL YETİŞECEK ZAMANIM YOK FALAN DEMEYİN. ÇOK UZUN BİR ZAMANINIZ VAR. EDEBİYATTA DA MİLLİ EDEBİYAT DAHİL BİTİRİN. SONRASINDA ZATEN HİÇBİR ŞEY KALMIYOR. EĞER YAZIN İMKÂNINIZ VARSA 1'ER TANE YGS MAT YGS GEO SORU BANKASI BİTİRİN. ZAMANINIZ ARTARSA FEN KONULARINI HALLEDİN.
ŞİMDİ GELELİM KAYNAK TAVSİYELERİNE:
TÜRKÇE: Bilgi Sarmalı (bu kaynak yeter. bitince Türkçe denemeleri alın. 20'li bölüm denemeleri oradan ilerleyin)
SOSYAL:
Tarih: Analitik Tarih Sarmal Soru bankası
Örnek akademi cep kitabı
Coğrafya: Soru bankası çok fark etmez elinizdekini çözün. Ben karekök çözdüm. Benim okula uzaktı evim. Yolda örnek akademinin cep kitabını okuyordum tarih ve coğrafyada.
Din Felsefe: Karekök Soru Bankası. Felsefede k*rf*zin bi kitabı vardı. İçerisinde konu özetleri ve 1980'den itibaren çıkmış sorular olan. Galiba örnek akademinin de var aynısı. Eskiden beri çıkmış soruları görmek güzel olur.
MATEMATİK:
Karekök YGS soru bankası. Evet bu kitabı bitirmeden sınava girmeyin. Sınav sabahına kadar bitmediyse boşverin sınavı bu kitabı çözün. Seneye girersiniz. Bu kitabı bitirmeden girilen sınavdan hayır gelmez. Bu kitabı bitirmeden başka kitap çözen adam şu an çöpçülük yapıyor. Boşver yani eğitim hayatını, kitabı çözmeyeceksen ülkenin çöpçüye de ihtiyacı var. Umarım anlamışsınızdır kitabın değerini.
Kitap bittikten sonra Birey B de çözebilirsiniz.
GEOMETRİ:
Karekök YGS Geometri: Matematik için söylediklerim bu kitap için de geçerli. Eğer Geometri özürlüyüm diyorsanız da bu kitabı alıp zorlanarak öğrenin ya da Birey A ile başlayıp 30-60-x, 3-4-y soruları çözün. Size pek bir şey katmaz ama haberiniz olsun. En zor sorusu 5-12-z o kitabın.
FEN:
Fizik: Nihat Bilgin Yayınları konu özetli ygs fizik. Bu kitap mükemmel cidden. Tam ygs ayarında müthiş sorular var. Bunu kesinlikle çözün.
Kimya: Palme YGS soru bankası. Hakan Söylemez reyize selamlar. Sayesinde iyi yaptık kimyayı.
Biyoloji: Bunda da herhangi bir kaynak önermeyeceğim. Fark etmez ama çok fazla ayrıntı olmasın lütfen. Bir tane de cep kitabı alın. Okuyun onu.
Evet dostlar. Şimdilik tavsiyelerim bu kadar. İlgi olursa LYS için de böyle bir şey yaparım. Sorularınız olursa buradayım.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseycik2 -- 7 Mayıs 2020; 4:41:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >