Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
242
Cevap
204484
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: TIRLAR HAKKINDA BÜTÜN SORULARINIZI YANITLAYABİLİRİM (8. sayfa)
E
18 yıl
Binbaşı

efehan abi.axor lar nsl sence? bmc yle karşılaştırsan ne dersin?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
18 yıl
Binbaşı

levent, kasa dediğin dorse de bir araçtır.kendi ruhsatı vardır.vergisini verirsin.o yüzden farklı plaka



C
18 yıl
Teğmen

eskiden e sınıfı ehlıyet alanlar tır kulanabılıyordu sımdı ne degıstıde bu hak ellerınden alındı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
18 yıl
Binbaşı

bnm babam e sınıfyla kullanıo


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
18 yıl
Çavuş

tarihini yanlış hatırlamıyorsam 97 de değişiklik olmuş, 97 den önce e sınıfı alanlar otobüs ve tırı kullanabiliyor ama 97 den sonra tır sürmek için d otobüs sürmek için e almak gerekiyor. yani 97 den sonra d aldıysan otobüs kullanamıyorsun e aldıysan da tır kullanamıyorsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
18 yıl
Yüzbaşı

tır kullanmak için ayrı belge gerekiyor dimii


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
18 yıl
Er

TIR NEDİR SİZCE TRANSPORTER İNTERNATİONAL MARCHANDİSSES ULUSLARARASI KARA YOLU YÜK TAŞIMACILIĞI. DEMEK TİR YANİ TIR BİR SİSTEM İSMİ MARKA MODEL DEĞİL AMA O İŞİ YAPAN ARAÇLAR ÇEKİCİLERDİR. DORSE TAKILDIĞI ZAMAN ARTIK TIR OLUR TEŞEKKÜR EDERİM SORULARINIZ OLURSA CVPLAMAYA ÇALIŞIRIM BENDE BİLMEDİKLERİMİ SERVİSTE ÇALIŞARAK,OKURKEN ARAŞTIRARAK ÖĞRENDİM TEŞEKKÜRLER...



M
18 yıl
Er

EKSİK OLDU: TRANSPORTER İNTERNATİONAL MARSCHANDİSSES RE LE TADE ULUSLARARASI KARAYOLU YÜK TAŞIMACILIĞI YAZILIŞI BÖYLE OLACAKTI


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
18 yıl
Yüzbaşı

cok güzel ve önemli bir konuya degindin motorcu18

evet,biz türkler cekici +dorse birlesmesi olan araclara
TIR diyoruz...
AMA benim bildigim TIR, su anlama geliyor

Transport International Routiers
transport enternasyonal rota

yani uluslararasi yük tasimaciligi yapan araclar ( kamyon,cekici,panelvan...)

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
18 yıl
Çavuş

bir de yarı römorka dorse diyoruz


Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
18 yıl
Yüzbaşı

abi ne kadar mazot yakıyo bu tırlar 100 km.de?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
18 yıl
Yüzbaşı

ortalama 40 litre yakar ( 40 tonluk arac )


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
18 yıl
Yüzbaşı

peki boşken ne kadar farkeder?



İ
18 yıl
Yüzbaşı

25 litreya kadar düser..........
normal bir cekici ortalama 8 tondur, bos bir
dorsede 5-6 ton


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
18 yıl
Binbaşı

yüzde 27 en düşük .35 en yüksek. axor için


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
18 yıl
Onbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: emir18rebrov

efehan abi.axor lar nsl sence? bmc yle karşılaştırsan ne dersin?



Emirin sorusuna cevaben. Şimdi şöyle bir kıyas yapalım. Şahin Tofaşın bugüne kadar en çok ürettiği ve sattığı araç. Peki bugüne kadar ürettiği en iyi araç mı,değil. Yani bir ürünün çok satılıyor olması o ürünün en iyi en sağlam ürün olduğu anlamına gelmez. Bir ürünün satılması için en önemli faktör arz/talep tir, dolayısıyla bu ihtiyacı kapatan ürün en iyi üründür.

Şimdi gelelim Emir in sorusuna, açık konuşalım, Axor un müşterisi BMC ye binmez, BMC nin müşterisi de Axor u istemez. Her ikisi de kullandıkları araçtan çeşitli anlamlarda memnundur. Axor sahibi prestij sahibi olduğunu ve kalitenin tabii ki de daha pahalı olduğunu kabullenmiştir. BMC sahibi ise belki Mercedes araç alacak parası olmadığından Axor sahiplerini enayi gibi görür veyahut adamın yukarda bahsettiğim arz/talep analizinde BMC daha mantıklı görünmüştür. Axor un motoru modeline göre değişmek üzere benzer tiplerde daha güçlü motor seçenekleri verir. Mercedesin kullandığı tüm aggregalar Mercedes tarafından çeşitli fabrikalarında üretilmektedir. BMC ise Cummins motorları lisans dahilinde üretse de bir motor üreticisi ve geliştirmecisi değildir. Şimdi bu kıyas tartışmaya çok açık bir konu, kimse yoğurdum ekşi demez. Sonuç olarak BMC TR için bu işin Şahinidir. Tabiri caizse, amaç ayağını yerden kesmekse BMC tabii ki de keser,iş görür.

BMC Pro Kaptan bir konuda haklı, BMC nin şasi et kalınlığı rakiplerine göre daha kalın. Ama bu aslında aracın izin verilen sınırlar dahilinde daha ağır olmasını beraberinde getiriyor. Türkiyede tonaj kontrolü çok sıkı olmadığı için bu problem değil. Ama yurtdışı menşei firmalar, aracı hafifletmek için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar. 40 ton istiap haddi varken aracı devamlı 60 ton yüklersen, şasi tabii ki yorulur ve zamanla dağılır. Bunun kavgası Mercedes içinde geçmişte çok verildi, yurtiçine verilen araçlarda makas/aks bağlantı noktalarındaki şasi güçlendiricilerin kalınlıkları artırıldı, punta kaynak malzemeleri modifiye edildi. Yani Türkiye ve Ortadoğu Ülkelerine adapte edildi.


Dolayısıyla kamyonu yurtiçinde çalıştıracaksınız, BMC de Ford da Askam da bir çözüm. Ve kesinlikle kötü çözüm değiller. Ama yurtdışı nakliye de yapacaksanız servis faktörünü göze alarak Türk-Alman melez bir araç olan tabii ki de Mercedes Axor. Alacak paranız varsa tabii ki Volvo ve özellikle de Scania.

Özet olarak olay hangi kamyonun en iyi olduğu değil, ihtiyacı maliyet-kalite-dayanıklılık üçgeninde ne oranda karşıladığıdır. Ticarette kar etmenin anahtarı budur.

Gelelim Emin kardeşin bana özel sorduğu 2. soruya. Firmalar zaman zaman rakiplerin neyi nasıl çözdüğünü, örn. motor yerleşimi, egzoz borularının geçirilmesi, kabin konforu,yol tutuşu vb. gibi kriterleri görmek için sıklıkla rakip araçları incelerler. Hatta satın alıp vidasına kadar demonte edip incelerler. Şimdi, satışın olduğu her sektörde amaç bir ürünü en ucuz maliyetle en kaliteli şekilde ve en kısa zamanda üretmektir. Kim teknolojiyi daha önce piyasaya sürerse, parsayı götürür. Geride kalanlar daha fazla geride kalmamak için, mevcut olan örneği incelemesi yanlış değildir,hırsızlık değildir. Bu işin pratikliğidir ve mevcudun daha iyisini geliştirmeye çalışmak ilk keşfedememekle ortaya çıkan zararı ortadan kaldırmanın en basit yoludur ve bu sektörün hep dinamik olmasını sağlar. Yani Mercedes de Scania da birbirlerini inceler. BMC de Mercedesi incelemiştir. Gidin bir fuara araçların etrafını saran ve teknik sorular soran, aracın altına yatıp üstüne çıkan,devamlı resim çeken kesin rakip firmada çalışıyordur. Yani Emin in söylediği doğru, hata yok.

Bir de şu MAN Kamyon meselesine gelince, hocam 2001 senesinde MAN stratejik bir kararla işçiliği daha az olan kamyon üretimini Almanyaya kaydırdığı ve mevcut üretim hollerini otobüs üretimine çevirip üretimi 2 katına çıkardığı için Mercedes e geçen bir sürü arkadaşım var. İsterseniz açın sitesini inceleyin. MAN Ankara Fabrikasında Kamyon üretmiyor!


Umarım bilgiler işinize yarar, selamlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
18 yıl
Binbaşı

efehan abi bilgilerin için çok teşekkürler.senin sölediklerinin hepsine katılıyorum.bmc nin axor u inceleme konusunda sölediklerin için de çok teşekkür ederim.arkadaşlar sanırım anlamışlardır doğruyu.
bu forumda daha fazla konuşmak dileğiyle abi
emir


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
18 yıl
Yüzbaşı

iyi bir nakliyat şirketinde çalışan bir tır ayda kaç gün iş yapar ve ne kadar kazanır?

ayrıca şirketten parayı işin gün sayısına göre mi yoksa taşıdıkları yüke göremi neye göre alıyorlar?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
18 yıl
Binbaşı

gittiği yere bağlı o.eğer yakın mesafeye gidiyorsa ayda 2 sefer yapabilir.bu sabit birşey değildir.
şirket navlun konusunda taşınacak malın sahibiyle anlaşır.yol masrafları bundan düşünce kalan parayı alırsın...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
18 yıl
Yüzbaşı

tavsiye edermisin tırcılığı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.