Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
78
Cevap
4476
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Cevap: TIP vs DİŞ (5. sayfa)
_
5 yıl
Onbaşı

sağol hocam bakayım




Bu mesajda bahsedilenler: @Diren Sıpaydi
J
5 yıl
Teğmen

Öncelikle hekimlikte açık bitecek diyenler büyük ihtimalle hayal dünyasında yaşıyor. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri bile hala dışarıdan doktor ithal ederken, bu söylemler ya saflık ya da en hafif tabiriyle boşboğaz bir kıskançlık. Ve devlete göre diş hekimi açığı da zaten bitti senede yanılmıyorsam 300 tane vs atanıyor. Ama bence tercihi kendin yap ve buradaki arkadaşlara çok da güvenme, herkes bir şekilde kendi bölümünü öne çıkarma derdinde. Gidip sakin bir pol de hem diş hem tıp hekimi hocalarımızla istişare etmek iyi bir fikir olabilir. Her şey gönlünce olur umarım. Merak ettiğin her soruda bir tık uzağında dm deyim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
5 yıl
Teğmen

Tıp bölümünün diş bölümüne göre her anlamda daha fazla potansiyel barındırdığına inanıyorum. Bölümde yapabileceklerin gerçekten çok fazla; matematik, felsefe,sanat, kodlama, mühendislik alanlarında önün her zaman açık. Tabiki bunlar ideal isteyen işler herkes tıpa doktorluk gözüyle bakar. Evet öyledir ancak multidisipliner çalışarak kendi ilgi alanlarınla tıpta çok güzel işler başarabilirsin. Diş bölümünü küçümsemiyorum yaptığı inanılmaz işlere sonsuz saygım var ancak daha prestijli olduğunu düşünmüyorum. Kendi yerini açmak prestij sahibi olmak demek değildir. Tıp fakültesinde özgün çalışmalar yapmış/yapmaya devam eden bir sürü Türk bilim insanı var. İnsanların tıpa bakış açısı genel olarak TUS, okul zorluğu gibi daha çok fiziksel şartlardır. Şu da var bende tıpa girmeden bu şekilde olanakların var olduğunu düşünnmüyordum. Tıp fakültelerine baktığın zaman her fakülte her sene kendine özel kongreleri olur, sene içerisinde bir sürü sosyal/bilimsel aktivite ve şenlikleri olur. Diş fakültesinde de güzel işler yapan bir sürü arkadaşım var ancak söylemeye çalıştığım şey şu: Tıp daha genel bir tabirdir ve içerisinde kendine özel alanı keşfetmen için sana bir sürü fırsat/hoca/alan sunar. Diş hekimliği fakültelerinde de kongreler vs. çokca olur ancak olanakların tıp fakültesi kadar geniş çaplı yankı uyandırdığını düşünmüyorum. Bunun bir örneği de öğrenci topluluklarıdır

Diş hekimi ve diş hekimi adayı arkadaşların alınacağı-güceneceği bir ithamda bulunmadım. Bahsettiğim gibi yaptığı işlere sonsuz saygım var, her şeyden önce çok sabırlı insanlar ve o kadar dar bir alanda harika işlere imza atıyorlar. Benim anlatmaya çalıştığım şey bölümlerin kişisel gelişim ve olanakları ile ilgiliydi.

Edit: benden önce atılan mesajdaki arkadaşa katılıyorum. Ben de diş/tıp kararındayken aynı şeyi yaptım. Kendi diş doktorumla ve diğer doktorlarla bölüm hakkında konuştuktan sonra bu işi yapamayacağıma karar verdim. Önce kendinin farkında olup daha sonra karar vermen gerektiğini ve direkt önerilerden kaçınman gerektiğini düşünüyorum hocam.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omrctnr -- 7 Temmuz 2020; 9:10:40 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.