Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
147
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Tesla'nın Powerwall'ına İsveçli Ikea'dan rakip geliyor
L
7 yıl
General
Konu Sahibi

Tesla'nın Powerwall'ına İsveçli Ikea'dan rakip geliyor

Dünyanın en büyük mobilya üreticilerinden biri olan Ikea, Tesla'nın Powerwall'ına rakip niteliğinde yeni ev bataryalarını duyurdu. Hali hazırda bir süredir evler için güneş paneli satışı yapan dev şirket, şimdi de müşterilerine bu güneş panellerinden elde edilen enerjiyi depolama çözümleri sunuyor.



Ayrıca Bkz.Google'dan yenilenebilir enerjiyi "tuz kullanarak" depolama planları

İsveçli şirket, yeni bataryalarla beraber kullanıcıların güneş enerjisinden çok daha verimli bir şekilde faydalanabileceklerini belirtirken,"Evinde güneş paneli kullanan normal bir İngiltere vatandaşı, ürettiği enerjinin yalnızca %40'ından faydalanabiliyor. %60'ı ise ulusal şebekeye belli bir kayıp karşılığında satılıyor. Yeni bataryalarımızla birlikte üretilen enerjiyi daha sonra kullanmak üzere depolayabilecek ve güneş panellerinizden çok daha verimli bir şekilde faydalanabileceksiniz." ifadelerini kullanıyor.

  

Yatırımın karşılığını ancak 12 yıl sonra görebiliyorsunuz


İlk aşamada Birleşik Krallık'ta satışlarına başlanan bataryalar, LG tarafından üretilen lityum-iyon piller içeriyor. Ikea, yalnızca batarya satın almak isteyen müşterilerinden £3000 bir ücret talep ediyor. Hem batarya hem de güneş panellerinden oluşan full paketse £6925 seviyesinde bir fiyat etiketine sahip.



Ikea'nın internet sitesinde belirtilen ifadelere göre evlerinde hem güneş paneli hem de batarya kullanan kullanıcılar yıllık £560'a kadar tasarruf sağlayabilecek. Ancak bu miktar ürünlerin fiyatıyla birlikte düşünüldüğünde ortaya çok da avantajlı bir tablo çıkmıyor. Zira kullanıcılar yapılan yatırımın karşılığını ortalama olarak ancak 12 yıl sonra görebiliyor.

  

 Haberi Portalda Gör

S
7 yıl
Yarbay

Yine ikea yine tasarım noksanı. Özellikle yapıyorlar sanırım. Ayrıca güneş paneline göre gitmiş haber 3 tarife kullanıcılarının geri alımı nasıl oluyor? Var mı kesin olarak uygun devre? Ayrıca genel satış ne zaman? Powerwall daha iyi bir tercih gibi duruyor zira kapasite bilgisi de yok.




A
7 yıl
Binbaşı

tüm elektriğini karşılasa olurdu. bu halde çöp




K
7 yıl
Yarbay

Evimizin herşeyi mi?




M
7 yıl
Yarbay

ingitere gibi güneş fakiri ülkede 12 yılda amorti ediyorsa, Türkiyede 7-8 yılda amorti eder.

ingilterede 12 yılda amorti demek = %8.5 geri dönüş demek. İngiltere gibi faizlerin sıfıra yakın olduğu ülkelerde %8.5 geri dönüş çok ama çok iyi bir değer.




T
7 yıl
Yüzbaşı

Powerwallı kendinizde yaparsınız youtube diy powerwall videosuyla dolu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
7 yıl
Binbaşı

Üzerinde LG Chem yazıyor zaten bu işin IKEA ile ne alakası var tam olarak anlamadım.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
7 yıl
Yarbay

12 yılda amorti, peki ya pillerin ömrü?




F
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: fuujitsu

Üzerinde LG Chem yazıyor zaten bu işin IKEA ile ne alakası var tam olarak anlamadım.

Bataryayı LG'den temin ediyor demek.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.