Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
172
Tıklama
1
Öne Çıkarma
TELEFON NASIL HIZLANDIRILIR
R
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

EMUI 12 yi en performanslı ve en optimize hale getirdim. Benim için acil değiştirme gibi bir sorun kalmadı ama tabi telefon demode 5 yıllıktır aktif farklı uygulama kullananlar için bir yerden sonra değiştirmekten başka çare kalmıyor.

Bendeki Huawei Mate 10 Pro Emui 12 cihazı nasıl optimize ettim ? Aslında bu yöntemler bütün telefon, laptop, tablet bütün cihazlar için geçerlidir.

Telefon akşam işten eve geldiğimde % 20-25 arası kalıyordu artık %50 nin üstünde gelebiliyorum en azından şu anda

Öncelikle batarya eskiyse değiştirin. Huawei servisinden esnafın 300tl istediği ne olduğu belli olmayan batarya değişimini Huawei kampanyası sayesinde 200TL ye artı bedava ekran koruyucu takarak gerçekleştirdim. Ekran koruyucuyu iyi takamışlardı bu yüzden bedavaya bir de şarj aleti verdiler, ben şok.

Batarya takıldıktan sonra güzel bir hard reset yapınız.

Bataryanın yeni olduğunu düşünüyorsanız, hard reset işlemiyle devam edebilirsiniz.

KULLANMADIĞINIZ UYGULAMALARI BELİRLEYİN

Telefon kurulduktan sonra telefonun kullanmadığımız ne kadar kendi servis uygulaması ve google servis uygulamalarını kaldırabiliyorsanız kaldırın, olmuyorsa devre dışı bırakın o da olmuyorsa veri kullanımını mümkün olduğunca kısıtlayınız. tüm markalar kullanmadığımız kendi servis uygulamalarını yüklü olarak veriyor maalesef ve bu uygulamalar telefonu çok yoruyor. Bunlar bende aşağıdaki gibidir;

DEVRE DIŞI BIRAKTIKLARIM

Google uygulamaları
Google Chrome, Duo, Fotoğraflar, Gmail, Filmler Müzik, Youtube ve benzeri....

< Resime gitmek için tıklayın >

Chrome yerine Via browser tavsiye ederim çok iyi

HUAWEI UYGULAMALARI ÇOĞUNLUKLA KALDIRıLAMIYOR YA DA DEVRE DIŞI BIRAKILAMIYOR

Bu yüzden veri kullanımlarını mümkün olduğunca kısıtlayınız
AI life, AI touch, Assistant today , Tarayıcı, my huawei HMS Core AI Lens vb.

Bunlar arka planda sürekli veri tüketiyor. burada dikkat edilmesi gereken hangi veri size lazımsa onu kısıtlayın Örnek bende AI Lıfe ve AI touch hiç kullanmıyorum BİLDİRİMLERmobil veri arka plan verisi ve diğer uygulmamaların önünde çalışmasını komple kapattım.
Bunlar bende AI life, AI touch, Assistant today , my huawei, Tarayıcı vb.

< Resime gitmek için tıklayın >

AI Search ve HMS Core da mobil veriyi kapatmadım yoksa uygulama üzerindeki linkler çalışmıyor örnek whatsapp biri bir link paylaştığında onu wifi olmadan açamazsınız. AI search de wifi olmadan çalışmaz. AI Search ana ekrandayken ekranı yukarıdan aşağıya doğru kayrdığımızda gelen arama ekranıdır. O yüzden aşağıdaki gibi mobil veriyi açık bıraktım.

Aşağıda AI search ekranı sadece telefondaki uygulamaları bulmak için kullanıyorum abidik gubidik yok
< Resime gitmek için tıklayın >
Aşağıda örnek HMS Core veri kullanımı sadece mobil veri açık
< Resime gitmek için tıklayın >
HMS Core mobil veri açık olmayınca WİFİ değilseniz aşağıdaki gibi whatsapp veya başka mecralardan gelen linkleri açamazsınız.
< Resime gitmek için tıklayın >
ÇOK ÇOK AZ KULLANDIĞINIZ UYGULAMARI BELİRLEYİN VE BUNLARI YÜKLEMEYİN

Bunlar benim için çoğunlukla bitcoin borsaları ve bazı bankacılık uygulamaları bu uygulamalar telefonu çok kasıyor. Bunlara ayda yılda bir firefox veya opera üzerinden ana ekrana kısa yol oluşturduğum linklerden giriyorum. Via browser çok hızlı olmasına rağmen nedense ana ekrana kısayol koymayı bulamadım.

Firefox arka planda oynatma özelliği için kullanıyorum. youtube da dinlemek istediğim videoları ekranı kapatım dinleyebiliyorum çok kullanışlı.

Opera nın kendi içinde VPN özelliği gömülü o da maçlar ve formula 1 için kullanışlı

Burada web browserlar herkesin kendi tercihi bilgi açısından yazıyorum.

Bu uygulamalara veri kullanım kısıtlaması da getirilebilir, telefonu biraz daha yorabilir. sizin tercihinize kalmış.

Aşağıda firefox kısayolları
< Resime gitmek için tıklayın >
Örnek bir ekranım
< Resime gitmek için tıklayın >
DİĞER UYGULAMALARIN LITE SÜRÜMLERİNİ KULLANMAYI DENEYİNİZ

Ben facebook lite ve instagram lite kullanıyorum tabi bildirimler, arka plan verilerini de kapattım. Özellikle face ve insta çok yoran uygulamalar. Tek gıcık olduğum beyaz ikonlar.

EN ÖNEMLİ KONULARDAN BİRİSİ DE REKLAMLARI KISITLAMA

AI Search de ve HMS Core da bolca reklam ve analiz veri kısıtlamaları bulunyor bunları uygulayınız.

AI Search açtığınızda sol üztte görünen adam simgesine tıklayarak reklam ve analiz verilerini kısıtlayabilirsiniz.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

HMS Core için Ayarlar - Uygulamalar - HMS Core - Sol üstteki ayarlar butonuna tıklayarak reklama ve anliz verilerini kısıtlayabili devre dışı bırakabilirsiniz. Bazen açınca devre dışı bazen kapatınca devre dışı oluyor yazıları düzgünce okuyunuz.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Otomatik güncellemeleri nerede görürseniz kapatın derim.
< Resime gitmek için tıklayın >
Google hesabındaki ayarları da kurcalamanızı tavsiye ederim. Ayarlar - Google Ben henüz pek kurcalamadım. Benim Google ayrı bir antipatim var kişisel veri bilgi paylaşımının her ne kadar yararı olsa da öreneğin trafik durumunu anlamak gibi yine de yarardan çok zararı olacağını düşünüyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Aşağıdaki gibi Google Play Otomatik Güncellemerlini de kapatabirsiniz
< Resime gitmek için tıklayın >
DİĞER UYGULMALARIN BİLDİRİM VE ARKA PLANDA ÇALIŞMA VERİ KULLANIMINI KISITLAYABİLRİSNİZ

Bende bunlar n11 trendyol dolap sahibinden getir yemeksepeti gibi uygulamalar bunların bildirimleri ve arka plan ve dolaşım verilerin kısıtlıyorum ihityacım olduğunda giriyorum. Yoksa zaten telefon saçma sapan bildirimle dolduruyor bindirimli indirimlerden telefon geçilmiyor.

DİKKAT, SIK KULLANDIĞIMIZ UYGULMALARDA VERİ KISITLAMA

Whatapp telegram bundle gibi uygulmalarda anlık haber alıyoruz mesajlaşıyoruz bu bazı kişilerde insagram gibi sosyal medya uygulamalarında da geçerldir. Bunlarda kısıtlamaya gitmek bildirimlerin düşmesini engelleyecektir. Hatta pil yönetiminde yapay zeka bunu kafasına göre arka planda sonlandırabiliyor. Burada yönetimi manuel yaparak kapatmayı engellemek bile daha makul olabilir.


Mesela aşağıdaki resimdeki gibi bende whatsapp manuel yönetiliyor.
< Resime gitmek için tıklayın >

SONUÇ OLARAK

Telefon, tablet, bilgisayar gibi akıllı cihazlar bir çok uygulama ile yüklü geliyor. Bunların çoğu bence gereksiz işimize yaramadığı gibi telefonun performansını düşürerek yeni telefon almamıza itiyor. Özellikle kullanım bilgilerimizi kullanım alışkanlıklarımızı toplamak için arka planda çokça çalışarak cihazı yoruyor.

Kendi ihtiyaçlarımızı belirleyip o doğrultuda uygulamaları kullanabiliriz tabi üretici maalesef bazı kısıtlamalar koyup uygulamaları tamamen kaldırmamızı engelleyebiliyor. Yine de yukarıda bahsettiğim gibi mümkün mertebe ayarları kendinizce yaparsanız performans ve pil ömrüne mutlaka olumlu katkı yapacaktır. Tecrübe ile sabittir.











NOT : Telefon hızının internet bağlantı hızına da bağlı olduğunu unutmamak gerekir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.