Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
960
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Tazminatın ödeme şekli hakkında.
G
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hukuk konusunda bilgili arkadaşlara bir konuda danışmak istiyorum. 2 sene kadar önce işyerime karşı açtığım haklı durumdan iş akdi feshetme davamın karar duruşması 20 Nisan da görülecekti. İşyerim kesinlikle davaya avukat tanımlamadı ve katılmadı. Zaten herkes çıkarken dava açtığı için dava bitiminden sonra olayı sürümcemeye bırakmak için yargıtaya başvuruyor ve kaybediyor. Tabi bu süreç de artı 2 sene demek.
Beni geçen gün avukatım aradı ve karşı tarafın davayı uzlaşma ile çözmek istediğini, ancak nakit sorunundan 1 peşin 5 tane şirket sahibinin şahsi çeki ile ödeme yapacağını belirtti. Bu şirket türkiyede adı duyulmuş, iyi bir şirket. Benim kıytırık tazminatım 2 saatik cirosu bile değil. Ayrıca şirket bilindik olduğu kadar patron şirketi durumunda bir a.ş ve patron kindar. Çekin de kağıt parçası olduğu gerçeğinden yola çıkarak ben bu teklifi kabul etmeyerek 2 sene ne olacaksa olsun şeklinde bir karar verdim. Daha sonra şöyle bir teklif geldi aklıma. Alacağımdan yüzde 5 feragat ederek tamamı peşin olarak parayı istedim. Hukuken bu mantıklı mı? Çeke olan bakış açım doğru mu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.