Arkadaşlar selam a2-b1 civarında bir seviyem mevcut genelde konuşanları anlarım vs ama cümle kurmakta zorluk çekiyorum düşünmekten şimdi yeniden kurs vs başladım evde çalışıyorum ama bakalım. Şimdi aklıma takılan benim burada üniversitenin hazırlık sınıfı gayet iyi eğitim veriyor yks girip belli bir puan alarak ingilizce bir bölüme yerleşip hazırlıktan mı devam etsem? Yaşım 28 özelde çalışıyorum eğer bunu yapacaksam işi vs bırakmam gerekiyor bir yandan olumsuz gibi olsa da ilerde iş bulmayı daha kolay hala getirecek ise dil neden olmasın? Düşüncem sizce mantıklı mı?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
İngilizceyi ne için kullanacağına göre değişir. Cümle kurmakta zorlanıyorsan grammar bilmiyorsundur muhtemelen. Günlük sıradan kullanım için Youtube'dan yabancı içerikler izle (İngilizce altyazılı) ve cümle kurma için ChatGpt'den yardım iste.
Grammar eksik hocam evet biraz hem öğrenmek istiyorum hem iş hayatında artık şart biliyorsunuz teknik şartname okuma vs sorunum yok az çok ne dediğini anlarım ama firmalar artık bilen istiyor bizde zaman ayırmadık deli gibi bu yaşa kadar boşa durduk. Cümle kurmada chatgptden yardım isteyim hocam fakat nasıl sormak gerekiyor? Örnek veriyorum "ben futbol oynarım." cümlesini direk çeviri mi yap diye sormak lazım yoksa kelime kelime sorup cümleyi kendim mi kurmam lazım?
hayır diyeceksin ki: ben İngilizce cümle kuramıyorum, hedefim şu bana yol göster rehber ol. Mesela sana rastgele cümleler yazsın sen de çevirmeye çalış yanlışlarını belirtir zaten
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.