Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
144
Cevap
11815
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Şu makas atma meselesi. Ve iki farklı yorum... (8. sayfa)
C
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Cem_Anıl_İstanbul

quote:

Orijinalden alıntı: kyorhan

quote:

Orjinalden alıntı: snoopcess

Öncelikle bu konunun hiçbir faydası olacağını düşünmüyorum, konuyu neden açtığınızıda anlamadım ama birkaç şey söylemek istiyorum ;

Trafikte bir yakınını kaybetmiş biri olarak konuşuyorum..Yollara çıkarken kendini piste çıkıyormuş gibi düşünen ve öyle zanneden gerizekalılara her gördüğüm yerde, trafikte, yolda, internette farketmiyor, baştan aşağı sövüyorum ve bela okuyorum...Altındakinin teneke yığını olduğundan bihaber, 7000RPM çevirmeye çalışan, ordan oraya zıplayan, makas atan, emniyet şeridini gereksiz kullanan, sokak aralarında böğüren egzozlarıyla 1. viteste devir sektirip sonra hemen frene basan ve kendine küfür ettiren ezik ve bir o kadar düşüncesiz cahillere yapacak birşeyimiz yok...


Benim en büyük alanım ve otomobil ve tuning'tir...Fakat Türkiye'de tuning meselesinin geldiği yer o kadar tiksinç ve iğrenç ki, artık ben bile soğudum...Aracımda bir kaç modifikasyon yapmanktan çekinir oldum, acaba dışardan o gözle mi bakılır diye...Hep o gerizekalı hırs tutkunu, gösteriş meraklısı kroların yüzünden bunlar tabiiki, başkasını suçlamak yanlış olur...

Makas atma meselesine gelince, acil durumlar dışında kontrollü olarak bir kez yaparsıni kazayı önlemek veya kazaya sebebiyet verecek bir durumu önlemek için yaparsın...Fakat zevkine, trafikteki diğer insanların hayatlarını hiçe sayarak spastik gibi makas atan öküzlere dicek söz yok...Benim tek dileğim, trafikte spastik gibi kendini birşey zannedip makas atan bilmemne yapan öküzlerin, bir gün kimseye zarar vermeden ya sakat kalmaları yada ölmeleri...Yoska başka türlü temizlenmez bu trafik...

Saygılar


Yakında 3000 YTL para biriktirip 1 araba daha alacam, 74 model Volvo almayı düşünüyorum. Bu makas atanların ölümüne yol açmayı planlıyorum. Çünkü makas atanlar aptal saptal sola sağa giriyorlar fakat kelle koltukta haberleri yok, etrafındaki sürücüler (yani ben) frenlemeseler, inatlaşmasalar rahatlıkla makas atabilirler. Fakat ben cadde tankımla makas atanlara kesinlikle taviz vermeyip ne frene ne de yol verme olayını yapmayacağım

Arkadaş, seni çok kızdırmışlar belli. Ben 15 yıllık şoförüm ve içimdeki hız ve kapışma tutkusuna hakim olamıyorum. Bugüne dek sayısız kere makas ata ata kapıştım elemanlarla trafikte. İnsanlar hoşlanmıyorlar anlıyorum ama direksiyon kabiliyetime güvenirim ve beni gaza getiren oldu mu sürücülüğümü karşı tarafa kanıtlamak istiyorum. Bir de diğerlerinin fren yapması sayesinde makas atanların hayatta kaldığını ifade edenler var. Bence bu yanlış, 35 yaşımdayım ve gençliğimdeki gibi reflekslerim iyi çalışıyor Allah'a çok sükür. Makas atarken aradaki boşlukları iyi değerlendiririm ve karşıdakinin yol vermesine gerek kalmaz. Şimdi sen makas atanlara yol vermeyeceğini söylemişsin. Kardeşim alınma ama diğer sürücülerin beni sıkıştırmasına alışığım. Nadiren de olsa panik yaptığım oldu yalan söylemiyim ama makasla önüne geçmeye çalışırken bana yol vermeyenler beni kudurtuyor. Benim gibi deneyimli bir makasçıya dersini verebileceğine pek inanmıyorum. Kusura bakma ya da yanlış anlama sana ya da kimseye hakaret etme gibi bir niyetim yok. Sadece içimden geçenler bunlar.

hocam bu yazı bana ait değil, bir ara işyerindeyken bir arkadaş siteye girip benim üyeliğimden yazı yazmış. okuyunca şaşırdım yaw



A
12 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Şahsen ben arkamda şerit değiştirip yanımdan gelmeye başladıklarında, önleri dolu ise, yani kesin olarak bana makas atmak zorunda ise, anında kökleyip önümdeki araba ile boşluğu kapatıyorum. Surat ifadelerini göreceksin, önlerindeki arabaya vurmamak için asılıyorlar frene.

Tampona yakın giden biri olursa, debriyaja basarım, vites küçültürüm, ayağım debriyajdayken asılırım frene, aynı anda debriyajı ayağımdan çeker gaza asılırım. Güçlü arabalarla yapmanızı tavsiye ederim. Adam "gömdüm lan lan lan!" derken çoktan uzamış oluyorsunuz. Otomatik viteste, vitesi manuele alıp, iki vites küçültüp, gaza basarken sol ayağımla frene abanıp çekmek şeklinde yapıyorum.

Bir diğer yöntemim de pasif agrasyon. Şöyle ki, büyük arabalarla yapması çok eğlenceli oluyor. Senden daha performanslı bir araba sana makasa girecekte, yoldaki boşlukları doldurmaca oynamak. Gaza asıl, boşluğu doldur, diğer arabalar hizasında uyuz uyuz git. Araba hizaları bozulunca gaza asıl, bir sonraki boşluğa kadar kanırt, arkadan sana yetişene kadar diğer boşluğu da kapat, uyuz uyuz git... Makasçı magandayı sinir etmenin en güzel yolu bu oluyor. Makas atmadan solumdan adam gibi sollayabiliyorsa, hiç ses etmem. O anda uğraşıyor olsam da ses etmem. Sol şerit ihlai yapmam. Ancak orta şerit, sağ şerit tıkayarak pislik çok yaparım.

Makas atana pislik yapmak farzdır. Gitsin tek başına geberecekse gebersin. Aksiyonuna beni de dahil etmesin. Hayatıma kastetmesin geldiği yeri hazmedememiş, cahil, magandalar.

Arkadaş seni gaza getirmek istemem ama trafikte makas atıp kapışmaktan kendimi alamıyorum. 15 yıllık şoför olarak bahsettiğin durumlarla çok kez karşılaştım, şerit boşluklarını kasıtlı olarak kapatanlar karşısında çok şükür el ve ayak tepkilerim oldukça iyidir. Gerektiğinde acı fren yaptığım, paniklediğim de olmuştur ama kapışmayı yarıda kesmem çok özel bir durum olmadığında.

Tampon tampona gittiğimde ya da makasa çıktığımda bana yol vermeyenleri ya da beni sıkıştıranları görünce kuduruyorum ve gaza asılıyorum. Trafikte bana pislik yapılmasına izin vermemek için sürüşüme güvenirim. Bu arada aracım Megane 1.5 dci.

Ha son olarak makas attığım bir gün yolda karşılaşırsak nasıl olur merak ettim doğrusu. Belli ki benim gibilere karşı birçok taktiğin var. Kızma ama biraz psikopat buldum seni.

Neyse kolay gelsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Cem_Anıl_İstanbul

Arkadaş seni gaza getirmek istemem ama trafikte makas atıp kapışmaktan kendimi alamıyorum. 15 yıllık şoför olarak bahsettiğin durumlarla çok kez karşılaştım, şerit boşluklarını kasıtlı olarak kapatanlar karşısında çok şükür el ve ayak tepkilerim oldukça iyidir. Gerektiğinde acı fren yaptığım, paniklediğim de olmuştur ama kapışmayı yarıda kesmem çok özel bir durum olmadığında.

Tampon tampona gittiğimde ya da makasa çıktığımda bana yol vermeyenleri ya da beni sıkıştıranları görünce kuduruyorum ve gaza asılıyorum. Trafikte bana pislik yapılmasına izin vermemek için sürüşüme güvenirim. Bu arada aracım Megane 1.5 dci.

Ha son olarak makas attığım bir gün yolda karşılaşırsak nasıl olur merak ettim doğrusu. Belli ki benim gibilere karşı birçok taktiğin var. Kızma ama biraz psikopat buldum seni.

Neyse kolay gelsin.

Sıkıntı şu ki, kaç yıllık şoför olduğunuzun bir önemi yoktur. Taciz ettiğiniz adamın arabasının durumunu bilemezsiniz. Kimse usta pilotajlı olmak zorunda da değildir. Trafik kuralları sizin pilotaj yeteneğiniz, sizin aracınız düşünülerek konmaz. Zira işin uç noktasında ben E5'te orta şeker bir trafikte çok gerilmeden yer yer 190'la gidebilirim. Muhtemelen siz gidemezsiniz. "Trafik kuralları buna göre olsun! Yoksa ben makas atarım!" Aha şimdi de siz mağdur oldunuz. Toplumda canı sizden daha değersiz olmayan milyonlarla birlikte yaşıyoruz. Sizin haklarınız daha fazla olmadığı gibi can değeriniz de daha fazla değil. Dolayısı ile herhangi birinden daha değerli veya önemli değilsiniz. Toplum olmanın bu baz kuralına saygınız olsa zaten başkasının hakkına göz dikmezsiniz.

Trafik kuralları baz pilotaj kabiliyeti, dandik araba düşünülerek konur ki, herkes güvenle seyredebilsin. İnsanların fren takip mesafesine girerek zaten başkalarının da can ve mal güvenliğini riske atıyorsunuz. O yüzden makas atan kişi, başkasının hakkını gasp eden, başkasını taciz eden ve dolayısı ile magandalık yapan kişidir. Yurdumda yaşanan binlerce toplum zararlısı-haşeresi grubundan sadece biridir. Toplumun bir parçası, birey olmayı becerememiş, üzerine bir de bir eşeğe binince kendini kral sanan şark kurnazı tiplemesidir.

Trafikte kimin arabasında ne var, kim o sırada dalgın, kim yorgun, kimin dün anası-babası ölmüş bilemezsiniz. Kurallar da bizim yapabileceğimiz potansiyel hataları tolere edebilmek için var. Benim bir 57, bir 58 chevrolet aracım var. Orta şeritte 80 ile giderken, fren mesafeme girip bana makas atarsanız ve o sırada trafik tıkanır da ani durmamız gerekirse, kemer takmıyorsanız, muhtemelen ölürsünüz. 57 model bir Chevrolet'in sonradan takma bir vida ile tutturulmuş kemeri beni korumayacağına göre, ben de arkanızdan gelirim muhtemelen. Hız 80 ha, öyle yüksek bir hız değil.

Lastik kabak olur, fren balatası okeye dönüyor olur, binbir türlü hal var.

Ben yıllardır düzgün arabalara biniyorum. Bu kadar senede bir tane eşekleme arabaya bindim, o da 2008 Ford Focus tdci idi. Bunun dışında sırasıyla minimum 2 sene, uzun süre kullandığım araçlar.

1998 Opel Frontera 2.2 (Allah belasını versin, dolmuşla kapışır)
1994 Saab 900 2.0 Turbo (185 hp, manuel)
2002 Volvo S60 2.0 Turbo (180hp otomatik)
2008 Ford Focus Hb Tdci (109hp manuel)
2008 BMW Z4 2.0 (150hp manuel)
2008 Ford S-max 2.0 tdci (150hp otomatik)
2011 Subaru Legacy 2.0 (150hp otomatik 4 çeker)
2010 Audi A3 cabrio 1.8t DSG (160hp 7 ileri)

Kazadan kurtarma, tehlikeden kaçma (kapanan şerit gibi) ve magandayla uğraşmak amacıyla magandaya makas atmak dışında makas atmadım, insanların tamponuna girerek taciz etmedim. Bindiğim arabalarla istesem eşek arabalarının alayının tamponunda gezerim 230'a kadar, tabi onlar 230 gidebilirse. İnsanın kalitesini bulunduğu konumu hazmetmişliğiyle, ağırbaşlılığı ve efendiliği ile belli etmesi lazım. Yoksa megane'a gerek yok. Ver bana bir CRX katayım ortalığı birbirine? Ona da gerek yok. 57 model Chevrolet ile de yaparım aynısını. Mesele yapabilmek değil ama. Mesele insana ve statümüze uygun davranışı ortaya koyabilmek, başkalarına da saygılı olabilmek.

Birgün sabredin, makas atmadan, taciz etmeden sakin sakin kurallara uyarak evden işe, işten eve gidin, birgün manyağa bağlayın. Arada 5 dakikadan fazla fark olacak mı ölçün. Basmak istiyorsanız basın, bunda bir sorun yok. Ben haftada bir Ankara-İstanbul yapıyorum ortalama 170 ile, bazen 220 ile viraj dönüyorum falan... Başkalarını taciz etmeyin, başkalarını tehlikeye atacak yerlerde basmayın. Bu kadar. Çok zor değil.

Benim psikopatlığım, makas atarak benim can güvenliğime saygı göstermediğini belli eden adama, ben niye saygı göstereyim? İnsan davranışı sergilemiyor ki saygıyı haketsin. Bir de kendi belirlediğim güvenliği, tanımadığım birinin eline neden emanet edeyim? Belki vuracan öndekine, ben de sana vuracam? Tanımam etmem, sana güvenmek zorunda mıyım? Belki benden kötü pilotajın? Bunların hiçbirini bilemem. Ondan bana makas atılmasına izin vermem.

Sol şeritte ilerleyip yol vermeyene yaklaşırken selektör atarım. Yol vermezse bir daha atarım. Gene yol vermezse sağı müsait olduğunda sağlarım. Hiç makas atmam. Korna çalmam. Hata hata ile kapatılmaz. İki yavaşlar hızlanırım, hem Allah'ın kural bilmez, yol bilmezi ile mi muhatap olacağım? Size de tavsiye ederim. Sakin...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 20 Aralık 2012; 17:17:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
12 yıl
Binbaşı

Sol seritte arac tıkanana kadar basarım , onume cikan olursa selektor yaparim ama asla makas atmam. Aksiyon istedigim zaman piste cikarim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uurll -- 20 Aralık 2012; 17:08:21 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
12 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Orijinalden alıntı: Cem_Anıl_İstanbul

Arkadaş seni gaza getirmek istemem ama trafikte makas atıp kapışmaktan kendimi alamıyorum. 15 yıllık şoför olarak bahsettiğin durumlarla çok kez karşılaştım, şerit boşluklarını kasıtlı olarak kapatanlar karşısında çok şükür el ve ayak tepkilerim oldukça iyidir. Gerektiğinde acı fren yaptığım, paniklediğim de olmuştur ama kapışmayı yarıda kesmem çok özel bir durum olmadığında.

Tampon tampona gittiğimde ya da makasa çıktığımda bana yol vermeyenleri ya da beni sıkıştıranları görünce kuduruyorum ve gaza asılıyorum. Trafikte bana pislik yapılmasına izin vermemek için sürüşüme güvenirim. Bu arada aracım Megane 1.5 dci.

Ha son olarak makas attığım bir gün yolda karşılaşırsak nasıl olur merak ettim doğrusu. Belli ki benim gibilere karşı birçok taktiğin var. Kızma ama biraz psikopat buldum seni.

Neyse kolay gelsin.

Sıkıntı şu ki, kaç yıllık şoför olduğunuzun bir önemi yoktur. Taciz ettiğiniz adamın arabasının durumunu bilemezsiniz. Kimse usta pilotajlı olmak zorunda da değildir. Trafik kuralları sizin pilotaj yeteneğiniz, sizin aracınız düşünülerek konmaz. Zira işin uç noktasında ben E5'te orta şeker bir trafikte çok gerilmeden yer yer 190'la gidebilirim. Muhtemelen siz gidemezsiniz. "Trafik kuralları buna göre olsun! Yoksa ben makas atarım!" Aha şimdi de siz mağdur oldunuz. Toplumda canı sizden daha değersiz olmayan milyonlarla birlikte yaşıyoruz. Sizin haklarınız daha fazla olmadığı gibi can değeriniz de daha fazla değil. Dolayısı ile herhangi birinden daha değerli veya önemli değilsiniz. Toplum olmanın bu baz kuralına saygınız olsa zaten başkasının hakkına göz dikmezsiniz.

Trafik kuralları baz pilotaj kabiliyeti, dandik araba düşünülerek konur ki, herkes güvenle seyredebilsin. İnsanların fren takip mesafesine girerek zaten başkalarının da can ve mal güvenliğini riske atıyorsunuz. O yüzden makas atan kişi, başkasının hakkını gasp eden, başkasını taciz eden ve dolayısı ile magandalık yapan kişidir. Yurdumda yaşanan binlerce toplum zararlısı-haşeresi grubundan sadece biridir. Toplumun bir parçası, birey olmayı becerememiş, üzerine bir de bir eşeğe binince kendini kral sanan şark kurnazı tiplemesidir.

Trafikte kimin arabasında ne var, kim o sırada dalgın, kim yorgun, kimin dün anası-babası ölmüş bilemezsiniz. Kurallar da bizim yapabileceğimiz potansiyel hataları tolere edebilmek için var. Benim bir 57, bir 58 chevrolet aracım var. Orta şeritte 80 ile giderken, fren mesafeme girip bana makas atarsanız ve o sırada trafik tıkanır da ani durmamız gerekirse, kemer takmıyorsanız, muhtemelen ölürsünüz. 57 model bir Chevrolet'in sonradan takma bir vida ile tutturulmuş kemeri beni korumayacağına göre, ben de arkanızdan gelirim muhtemelen. Hız 80 ha, öyle yüksek bir hız değil.

Lastik kabak olur, fren balatası okeye dönüyor olur, binbir türlü hal var.

Ben yıllardır düzgün arabalara biniyorum. Bu kadar senede bir tane eşekleme arabaya bindim, o da 2008 Ford Focus tdci idi. Bunun dışında sırasıyla minimum 2 sene, uzun süre kullandığım araçlar.

1998 Opel Frontera 2.2 (Allah belasını versin, dolmuşla kapışır)
1994 Saab 900 2.0 Turbo (185 hp, manuel)
2002 Volvo S60 2.0 Turbo (180hp otomatik)
2008 Ford Focus Hb Tdci (109hp manuel)
2008 BMW Z4 2.0 (150hp manuel)
2008 Ford S-max 2.0 tdci (150hp otomatik)
2011 Subaru Legacy 2.0 (150hp otomatik 4 çeker)
2010 Audi A3 cabrio 1.8t DSG (160hp 7 ileri)

Kazadan kurtarma, tehlikeden kaçma (kapanan şerit gibi) ve magandayla uğraşmak amacıyla magandaya makas atmak dışında makas atmadım, insanların tamponuna girerek taciz etmedim. Bindiğim arabalarla istesem eşek arabalarının alayının tamponunda gezerim 230'a kadar, tabi onlar 230 gidebilirse. İnsanın kalitesini bulunduğu konumu hazmetmişliğiyle, ağırbaşlılığı ve efendiliği ile belli etmesi lazım. Yoksa megane'a gerek yok. Ver bana bir CRX katayım ortalığı birbirine? Ona da gerek yok. 57 model Chevrolet ile de yaparım aynısını. Mesele yapabilmek değil ama. Mesele insana ve statümüze uygun davranışı ortaya koyabilmek, başkalarına da saygılı olabilmek.

Birgün sabredin, makas atmadan, taciz etmeden sakin sakin kurallara uyarak evden işe, işten eve gidin, birgün manyağa bağlayın. Arada 5 dakikadan fazla fark olacak mı ölçün. Basmak istiyorsanız basın, bunda bir sorun yok. Ben haftada bir Ankara-İstanbul yapıyorum ortalama 170 ile, bazen 220 ile viraj dönüyorum falan... Başkalarını taciz etmeyin, başkalarını tehlikeye atacak yerlerde basmayın. Bu kadar. Çok zor değil.

Benim psikopatlığım, makas atarak benim can güvenliğime saygı göstermediğini belli eden adama, ben niye saygı göstereyim? İnsan davranışı sergilemiyor ki saygıyı haketsin. Bir de kendi belirlediğim güvenliği, tanımadığım birinin eline neden emanet edeyim? Belki vuracan öndekine, ben de sana vuracam? Tanımam etmem, sana güvenmek zorunda mıyım? Belki benden kötü pilotajın? Bunların hiçbirini bilemem. Ondan bana makas atılmasına izin vermem. Sol şeritte ilerleyip yol vermeyene yaklaşırken selektör atarım. Yol vermezse bir daha atarım. Gene yol vermezse sağı müsait olduğunda sağlarım. Hiç makas atmam. Korna çalmam. Hata hata ile kapatılmaz. İki yavaşlar hızlanırım, onunla mı muhatap olacağım?

Tamam anladım kardeş demek istediğini, insanların tepkilerini de anlıyorum. Yalnız sürüş tarzımı değiştirebileceğimi sanmıyorum. Sana göre ben zararlı, ego sorunu yaşayan biri olabilirim, kendimi öyle değerlendirmesem de. Neyse araba listen oldukça iyi görünüyor. Tecrübeli ve soğukkanlı bir sürücü olduğun izlenimini edindim. Trafikte makas atarken sana denk gelmem umarım, makas atanları uğraştırdığın belli.

Sen yine de benim gibileri sıkıştırmamaya çalış yolda. Kendime güvenmediğim için değil ha. Başka bir makasçı benim kadar seri olamayabilir, hırsına yenik düşebilir.

Ne diyim, Allah kazasız belasız sürmeyi nasip etsin arkadaş.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.