Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1376
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Statik IP ile alakalı bir soru
Y
15 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Ofisimizde, yaptığımız iş ile alakalı bazı özel noktalara müdahale için statik ip gerekliydi. Başvurusunu bir-iki gün içinde yapacağız.
Benim sorum ise şöyle;

Statik ip'ye geçtiğimizde, ofiste bulunan birkaç bilgisayarı internete bağlamak için ne yapmalıyım?

Kablosuz modemimiz var, biri kablosuzdan diğeri ise modeme kablo ile bağlı. Bilgisayarların hepsine aynı ip'yi mi vereceğim yoksa modemin içinde verilecek bir yer mevcut mu?

Kısacası ip'yi aldıktan sonra adım adım ne yapmalıyım?

Şimdiden teşekkür ederim.



R
15 yıl
Binbaşı

Merhaba
Kullandığınız internet bağlantı sistemi konusunda bilgi vermemişsiniz.
ADSL kullandığınızı farz ederek şunları söyleyebilirim:
İSS’nin (internet servis sağlayıcı) size tahsis ettiği statik IP publictir. Yani internet üzerinde kullanılan IP’dir. Dolayısı ile bu IP’yi siz modemde herhangi bir yere yazmayacaksınız. Modeminizi çalıştırdığınızda İSS’den hep aynı IP’yi alacak. Yani ilgili IP sizin için rezerv edilecek ve modeminiz İSS’den sürekli aynı IP’yi alacaktır. Burada statik IP’den kastedilende zaten modemin hep aynı IP’yi alması olayıdır.

İSS’den statik IP alma olayı ile ofis içindeki LAN yapılanmanız birbirinden bağımsızdır.
Yani ofis içindeki IP yapılanmanızı istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Modeminizin marka ve modelini verirseniz ona göre daha detaylı açıklama yapabilirim.
Modemde LAN ayarları ile ilgili bir bölüm olmalı. Orada ofis içinde kullanacağınız IP ile ilgili ayarlar var. O ayarları istediğiniz gibi yapılandırın. Mesela: Modemin IP’sini 192.168.1.1 yapın. DHCP aralığını ihtiyacınıza göre istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Mesela 192.168.1.2 ile 192.168.1.254 aralığını kullanabilirsiniz veya bu aralığı daraltabilirsiniz.

Bağlanacak olan bilgisayarlarda sabit IP kullanmanız gerektiğine göre bunu 2 şekilde yapabilirsiniz.
1. Bazı modemlerde MAC-IP eşleşmesi yapılabiliyor. Bu çok güzel bir özellik. Modemde ilgili bilgisayarlar için MAC-IP eşleşmesi yapılıyor ve bilgisayarlar otomatik IP almasına rağmen hep aynı IP’yi alıyor.

2. Bilgisayarlara elle IP vermek. Bir LAN ortamında bir IP sadece bir bilgisayara verilebilir ama bir bilgisayara birden fazla IP verilebilir. Bilgisayarın internete çıkması için modemin kullandığı ve yukarıda bahsettiğim IP havuzundan bir IP vermelisiniz. Mesela birine 192.168.1.2 diğerinde 192.168.1.3 verin. Tabi alt ağ maskesi 255.255.255.0 olacak. Bu aşamaya kadar bilgisayarlar LAN’a dâhil olur ancak internete giremez. Onun için Ağ geçidini de tanımlamak gerek. Aynı ayar bölümünde varsayılan ağ geçidi olarak modemin IP numarasını gireceksiniz. Bu hali ile internete dahil olursunuz ancak web sayfalarına bağlanamazsınız. Web bağlantısı için DNS adresi girmeniz gerekir. DNS adresi olarak modemin IP adresini yazabileceğiniz gibi internet üzerinde kullanılan herhangi bir DNS adresini de yazabilirsiniz. Mesela ttnet DNS adreslerini kullanabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
15 yıl
Yarbay

1. olarak:
Telekoma gereksiz yere para vermeyin!
Modeminizde DDNS özelliği var mı bakın.
Çünkü aylık 3TL vericeksiniz bu da yılda 36 tl eder...
DDNS özelliği varsa asd.ath.cx gibi bir domain ismine sahip olabilir işinizi bu domain üzerinden yapabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
15 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Teşekkür ederim Ramazan bey yeterince yardımı oldu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
15 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: ykenanergun
Teşekkür ederim Ramazan bey yeterince yardımı oldu.


Rica ederim. Kolay gelsin.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.