Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 2 mobil kullanıcı
4
Cevap
0
Tıklama
0
Öne Çıkarma
SQL Anlamadığım Konu

H Hilal Bıyıklı Bozkurt Konu Sahibi
7 ay (150 mesaj)
Dostlar örneğin ben mysql de veritabanımı hazırladım. Buradaki kodlarımı hiç değiştirmeden mssql e yapıştırırsam çalışır mı? Sorumu daha da açmak istiyorum.

Mesela biz atıyorum java dilini istersek Netbeanste yazalım istersek Eclipse te aynı işleri görüyor.
Peki bu SQL için de mi böyle. Yani mssql i bir ide olarak mysql i başka bir ide olarak düşünebilir miyiz. Bunların ide olmadığını biliyorum sadece bunun üzerinden örnek veriyorum.

Suanda ben SQL komutlarını öğrenirsem istediğim bütün veritabanlarında kullanabilir miyim?




R rotaszkorsn
7 ay (32 mesaj)
Genel olarak benzerlik gösterse de farklılıkları bulunuyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

H Hilal Bıyıklı Bozkurt Konu Sahibi
7 ay (150 mesaj)
Ne gibi mesela hocam. Syntaxı mı farklı oluyor. MySql de kullandığım kodu direk olarak MsSql de kullanamaz mıyım?




Bu mesajda bahsedilenler: @rotaszkorsn

R rotaszkorsn
7 ay (32 mesaj)
Farklı projelerde farklı db'leri code first yaklaşımı ile kullanırken, yazılan kodlar kullanılan db'ye göre bazen ufak farklılıklar gösteriyor, oradan yola çıkarak söyledim. örnek vermek gerekirse;

mssql =için=> .hasdefaultvaluesql("getdate()")
sqllite =için=> .hasdefaultvaluesql("date('now')") gibi. Direkt db üzerinde bir çalışmam olmadı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

H Hilal Bıyıklı Bozkurt Konu Sahibi
6 ay (150 mesaj)
Çok sağolun hocam mesajınızı biraz geç gördüm. Geri dönüş yapmasaydım çok ayıp olurdu.




Bu mesajda bahsedilenler: @rotaszkorsn
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.