Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
460
Tıklama
2
Öne Çıkarma
SpaceX, ASELSAN'ın uydusunu da uzaya fırlattığı görevde yeni bir rekor kırdı
L
3 yıl
General
Konu Sahibi

SpaceX, ASELSAN'ın uydusunu da uzaya fırlattığı görevde yeni bir rekor kırdı



Elon Musk'ın popüler şirketi SpaceX, uzayda yeni bir rekora daha imza attı. Şirketin bugün gerçekleşen Transporter-1 isimli görevinde tam 143 farklı uydu uzaya taşındı. SpaceX böylece "uzaya tek seferde en çok uydu taşınan görev" rekorunu eline geçirmiş oldu.



143 uydu arasında ASELSAN'ın küp uydusu da vardı



Transporter-1 görevinde uzaya gönderilen 143 uydu arasında farklı ülkeler, şirketler ve araştırma kurumlarına ait uydular yer alıyordu. Bu uydulardan birisi de ülkemizin savunma sanayisinde bir numara olan ASELSAN'a aitti. Öz kaynaklı Ar-Ge Projesi kapsamında geliştirilen ASELSAT 3U isimli uydu, alçak Dünya yörüngesinde görev yapacak.



Kalkış ve iniş anlarından görüntüler





ASELSAT, kamera görev yükü ile elde edeceği optik görüntüyü, X-Bant aşağı hat alt sistemi aracılığıyla yer istasyonuna indirecek, sayısal kart görev yükü üzerinde bulunan radyasyon dozimetresi ve sıcaklık sensörü ile uzay ortamı hakkında istatiksel veri toplayacak.



Starlink uyduları da fırlatıldı



Yörüngedeki uydu filosunu hızla genişletmeye devam eden SpaceX, bugünkü görevde ayrıca yeni Starlink uyduları da fırlattı. 143 uydu arasında 10 farklı Starlink uydusu da yer alıyordu. Uzaydaki Starlink uydu sayısı böylece 961'e yükselmiş oldu.



Transporter-1 görevi SpaceX'in yeni roket paylaşma programının ilk ürünü olarak dikkat çekiyor. SpaceX, "SmallSat Rideshare Program" isimli projesi kapsamında belli boyutların altındaki küçük uyduları uygun fiyatlarla yörüngeye fırlatma teklifi sunuyor. Şirketin yayınladığı fiyat tekliflerine göre, örneğin 200 kilogramlık bir yük sadece 1 milyon dolara uzaya taşınabiliyor.



 Haberi Portalda Gör

kamyon boş gitmesin abi şu malı da yükleyelim felsefesi bu :D
Yoruma Git
dhsacit - 3 yıl +10
B
3 yıl
Yarbay

D
3 yıl
Yüzbaşı

kamyon boş gitmesin abi şu malı da yükleyelim felsefesi bu :D



Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yarbay

hayırlara vesile olsun inşallah.



S
3 yıl
Yüzbaşı

yürübe Aselsan helal sana birde döviz kurunuda düşürebilsek 1/1 alım gücü abd avrupa ile eşit olsa 30.000 tl lere sıfır jip alabilsek 50 degilde kg 5 tl ye kırmızı et kasap alışverişi vs yapsak ah ah motorin 1 tl 30 kuruş olsa



A
3 yıl
Yarbay

X-Bant aşağı hat alt sistemi, yardım et ASELSAN.



R
3 yıl
Yarbay

Sonucta uzaya gönderiliyor cok maaliyetli bu islem olabildigince cok uydu frilatmak mantikli





Bu mesajda bahsedilenler: @dhsacit
D
3 yıl
Yarbay

"Aksaray, Aksaray, Topkapı, Aksaray. Dolar dolmaz hemen kalkar abi!":D




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.