Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
523
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sorunum cozuldu ama ....
X
20 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

5 - 6 ay önce aldıgım imzamdaki sistemde hiç bir sorun ya$amıyordum ,ta ki dün 3-5 gün öncesine kadar.
3-5 gün önce bir 2 dosya indirdim makinamda norton 2003 var ve kesinlikle bi virüs bula$tıgını zannetmiyorum.Dün bilgisayarımı açtım belli bi zaman sonra wmp ile bi clip acarken makina restart attı tam scandisk e geldi tekrar restart attı ve sonra makina scandisk e tekrar geldi bekledim scan etti ve win açıldı sonunda.Desktop ta oyalanırken (internet vs..)tekrar restart attı makina ,yine scandisk e geldi takrar restart attı sonra tekrar açıldı.Dün bıraktım kapattım öle bugun açtım bilgisayarı bi oyun yükledim 1 saat oynadım makina daha önceki gibi 2 kere res attı ve artık windows açılmadı.Devamlı restart atıyodu.Norton ghost la makinayı yenileyelim dedik ghost u ba$lattık önce % 25 de 2 kere res attı tekrar ghost açtık % 29 da 2 kere res attı sonra 3. denemede % 97 de res attı.Res attıgı için donanımsal bi$eler olabilir gibisinden düşündük ilk olarak ram lere baktık.Ram in slotunu deiştirdim ba$lattım yine res attı.Arkada$ın makinadan 256 ram i aldık benim 512 yi çıkardık taktık yerine açtık makinayı stabil çalı$tı.Sorun olmadı ama a$ırı bi yava$lık oldu makinada ghostladık sonra windows açılı$ parolasında bile makina sanki çok acaip program çalışıyormuı$ gibi yava$ladı.
Çare olarak format attık tekrar xp ,driverlar ,servicepack filan kurduk makina eski halinden iyi oldu.Sonra ramlerin sorunlu olup olmadıgını anlamak için arkada$ın 256 ram ini çıkardık ve benim 512 ram i taktık.Hiçbi sorun olmadı.Makina $u anda sorunsuz çalı$ıyor.

Sorunum çözüldü ama ramlerim çalı$tıgına göre neden ve nasıl ram deişikligi ile sorunu çözebildik ?
Yardım ederseniz sevinirim...



X
20 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

bi yorumu olan yokmu ?



R
20 yıl
Yüzbaşı

bilgisayarda çok ilginç şeyler oluyo bana göre bi statik elektrik birikmesi olmuş ve siz onu farketmeden gidermişsiniz düşüncem bu. Bi arkadaşımın ramlerinde aynı sorun vardır diye yıkayıp kurutmuştuk hala stabil çalışıyo



X
20 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Peki statik elektrik birikmemesi icin ne yapmam gerek .heralde bi topraklama filan yapmıcam :)
BU mantıklı geldi ba$ka yorumu olan varmı acaba ?



G
20 yıl
Teğmen

sadece okudum,düşündüm...başka bişey gelmedi elimden.



X
20 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Aynı sorun yinelenmekte..Açılıyor ve 2 kere restart atıyor.Sonra yarım saat 1 saat stabil çalı$tıktan sonra tekrar restart..Ramlerin markasız olması sorun yaratıyor olabilirmi ?Elektrik kesintisi çok fazla oluyor ve UPS yok bende elektrikle ilgili bir sorun olabilir mi ?
1. mesajda detaylı anlatmı$tım sorunu tam anlamıyla yardımcı olabilecek bi arkada$ varsa lütfen yardımlarınızı bekliyorum.



X
20 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

up



P
20 yıl
Teğmen

ısınmadan dolayı olabilir işlemcideki sıcaklık belli bir dereceye gelince resetle diye seçenek var biosta



X
20 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hayır ısınma ile alakası yok maximum 50 derece görüyorum.Zaten kasanın durdugu yer baya soguk bi ortam ısınma ile alakası olacagını sanmıyorum .Yinede te$ekkürler.Ba$ka yorumu önerisi olan varmı ?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.