Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
29
Cevap
4230
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sony KD-55X8505C Kullanıcıları
T
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba Arkadaşlar,

Birçok kişi uzun incelemeler sonucunda Sony KD-55X8505C almış bulunuyor. Bu televizyonu alanlar için böyle bir grup oluşturmaya karar verdim, inceleme ve sorun çözümlerimizi burada paylaşabiliriz.

Bazı Özet İncelemelerimi şu şekilde sıralayabilirim:

1. 2016 XD Modellerinin IPS Ekranlı olması sebebiyle 2015 VA Panel olan bu televizyonu tercih ettim.
2. Samsung JU7500 veya bir altı JU7000 de hedeflerim arasındaydı, ancak son hafta buna karar verdim. Çünkü, özellikle film izleyenler için Sony Renkleri gerçekten çok üstün.
3. ProCinema modunda MKV film seyrettim, çok keyifli bir deneyim oldu. Sinema renkleri çok mükemmel.
4. Android Sistem, internet içerikleri açısından birçok üstünlük getirmesine rağmen, Televizyon Kanallarını doğrudan izlemede çok berbat. Zaten en büyük dezavantajı Android Sistem.
5. Dokunmatik Kumanda, büyük kolaylık ancak bir Bilgisayar Faresi kadar hızlı değil.
6. TRT 4K için söylenecek tek kelimeyle, bu meslekten birisi olarak bu güne kadar gördüğüm en iyi görüntü.

Tartışmaya devam ederiz.



C
8 yıl
Yüzbaşı

ya ben bu rtings sitesinde tv lere bakıyorum. mesela sonylerde 1080p 120 hz destekliyor gözüküyor. burda epey.com sitesinde bakıyorum desteklenen çözünürlük 4k 30 hz diyo en fazla. hepten kafam karıştı ben sırf bu sonyler en fazla 30 hz destekliyor diye soğumuştum.
şimdi birde rtings sitesinde yazan değere göre yani bu tv ler ne biliyim 120hz ayarda oyun çalıştırabilecekmi. bilen birileri açıklasın şu işi


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TekBozok
T
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

EnSon güncelleme ile 8505'lere HDR ve 60HZ desteği geldi. Şu anda TRT 4 K 50 Frame olarak yayın yapma kararı aldı.
Sony'nin 2015 4K serileri ister 50 ister 60 Frame olsun bu yayınları rahatça okuyor.
Zaten Video Sıkıştırma teknolojisinde de Full HD için yeterli olan H264 yerine artık H265 sıkıştırma teknolojisi kullanılıyor.

Bu arada Sony 8505'lerde Lag denilen "Server ile Okuyucu arasındaki gecikme süresi" 35 msec ile diğer markaların en düşüğü.
8505'lerin Ekran Yenileme Hızı 120 HZ.

USB 3.0'den film izledim, çok mükemmel. henüz 3 D denemesi yapmadık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
8 yıl
Yarbay

bende 55xd8505 alayı düşünüyorum..

tamam ipd ekran ama.. görüntü va yı aratmıyor bence..

XD8505 i inceledin mi ? @tekbozok


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Evet inceledim, Uydudan yayın konusunda çok başarılı olduğunu okudum. Ancak uzmanların çoğunluğu IPS ekranı pek tutmuyorlar.
Ayrıca ben 3D olmasını da istiyordum bu yüzden 2015 modelini tercih ettim. Zaten XD Serisinin giriş fiyatları bile 2015'e çok yaklaştı. Avrupa Kupası öncesinde daha da düşebileceği bekleniyor.
Bütün uzmanlar, Televizyon teknolojisinde (4K Yayın dışında) 2016 modellerde çok önemli bir yenilik olmadığını düşünüyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Er

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle çok araştırdım ve sonunda bu televizyonu almaya karar verdim çünkü gerçekten çok okudum ve en doğru ledin bu olduğuna kanaat getirdim.

Vatan Bilgisayardan bu model led tv'yi 3.999 tl fiyatla pazar günü aldım pazartesi günü akşam servis gelip kurulumunu yaptı. Ölü piksel, bulutlanma v.s gibi sorunlar ile karşılaşmadım çok şükür. Görüntü çok güzel yani panel renkleri başarılı, kendi uydusunu kullanıyorum ve öyle diğer yorumlayanlar gibi kanal geçişlerinin yavaş olduğunu düşünmüyorum beni çok rahatsız etmedi.

İnternetini biraz kurcaladım ama çok kullanışlı değil yani mouse kumanda var ama pratik değil ve internetin yavaş olduğunu söyleyebilirim ki modem ile arasında 2 metre var yok işlemciden kaynaklanıyor belki bilmiyorum. Zaten İnternet kullanmayacağım çünkü notebook ile televizyonu birlikte kullandığım için direk oradan yapıyorum internet girişini.

Xbox 360 konsolu daha deneyemedim ancak bu hafta deneyimleme şansım olacak, size performans ve renklerle ilgili bilgi ve fotoğraf paylaşmaya çalışacağım. Daha önce bekonun hd ready televizyonu ile kullanıyordum konsolu ve mesela far cry 3 grafiklerini verirken pek beğenmiyordum yani oyundan mı yoksa televizyondan dolayımı istediğim grafikleri göremiyordum bilmiyorum ancak en kısa zamanda deneyimleyeceğim. Hd ready bir televizyonda oyun oynarken böyle bir led tv ile oyun oymak arasında nasıl bir fark olacak merak etmiyor değilim.

Aslında yorumlamak için çok yeni fakat bu fiyata alınabilecek geneline bakılırsa sorunsuz bir panel gibi görünüyor diğer marka televizyonlara göre. Samsung almak istedim bulutlanma sorunu çok sık rastlanan bir sorun, LG almak istedim onda da titreme sorunu başlı başına bir sorun, Philips bir nebze iyi ancak onda da servis desteği biraz sıkıntı, işlemcileri ve panel hariç diğer konularda yetersiz. Sony almamın en önemi sebeplerinden biri motionflow ve va panel olması. Mesela televizyonu alırken yanında xd8505 modeli vardı ancak siyahlar x8505 de daha siyahdı, renkli görüntülerde ise ips olması sebebiyle xd8505 modeli daha ön plandaydı. Ayrıca xd8505 modelinde 3d yok, dokunmatik kumanda yok ve fiyat olarak 1.000 tl gibi bir fark vardı ve bu farka değmeyeceğini düşündüm.

İzlenimlerim doğrultusunda bilgi vermeye devam edeceğim bu televizyonu almayı düşünen arkadaşlar için.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sepultur@ -- 17 Mayıs 2016; 10:48:24 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
8 yıl
Yüzbaşı

Bende uzun araştırmalar sonucu KD-55x8505C aldım.Lakin araştırmalarımda hiç SONY yoktu :D son anda karar verdim.İlk başta hep LG gözüme güzel geldi ve mağazalarda hep LG tavsiye edildi.Bundan dolayı LG'ye yöneldim.Sonra LG ile Samsung karşılaştırınca Samsung modelleri gözüme daha kaliteli gelmeye başladı.Panellerini , özelliklerini vs. araştırdım.Bütün 2015 TV'leri inceledim tek tek ... En sonunda 55JU7000 almaya karar verdim.Pusuya yattım ama ne pusuymuş :D bi pusudan çıkamadık.... Adamlar fiyat arttırdı.Bende 1 ay öncesi artık pusudan çıkıp rush atmaya karar verdim :D
İşin şakası bir yana son anda kararımı değiştirip bu tv yi aldım.Döenm içerisinde Sony'ye şöyle bir özellikleri anlamında baktım ama pek düşünmemiştim.Karar aldım ve direk sipariş verdim.Şuan kullanıyorum.

Ölü pixel yok , ışık sızması sağ ve sol alt köşelerde kenarlarda çok az var.Yani ışık sızması denilmeyecek düzeyde Samsung ve LG tv lerde görülenden daha düşük seviyede geceleyin test yaptığımda biraz belli oluyor onun haricinde film , dizi vs izlerken hiç belli olmuyor.(Bunun için iade etmedim çünkü geri alacağım panellerde LG,Samsung yada diğer 8505c modelinde belki daha fazla olabilirdi çünkü çok kötü duyumlar aldım ondan dolayı riske girmedim)

Diğer bir sıkıntı TİTREME SIKINTISIIIIIII ! TRT 4K test yayınında özellikle rastlıyorum.Bazen titreme oluyor.Gözüme batacak şekilde.Sadece 4K test yayınında değil bazen Hd yayınlarda da oluyor.Sürekli bir titreme hali yok ama bazı sahnelerde titriyor maalesef.

Başarılı olduğu nokta SİYAHLAR , Başarısız olduğu nokta BEYAZLAR :D maalesef böyle çünkü bir insan varsa ve beyaz sakal vs. siyah olan yada diğer renkler iyi ama beyaz detayı çok berbat sanki bir şey parlıyormuş gibi oluyor.
Smart ve yavaşlık sıkıntısından bahsetmeye gerek yok zaten...
Şimdilik sıkıntılar bunlar...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 yıl
Teğmen

Arkadaşlar merhaba,
bende ocak 2016 da bu tv yi aldım. Çok memnunum. Evime yeni teledünya temel paket bağlattım. TRT 4K yı nasıl açabilirim. Yardımcı olabilir misiniz? Kanal ayarlarını nelerdir ve nasıl yapılıyor?



E
8 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar tv nin andorid tarafı nasıl 2016 serisi ile aynı andorid sürümünü mu kullanıyor kullanırken çok fazla donma ya da farklı sorunlar yasiyormusunuz son olarakta Hiç digiturk play uygulamasını kullanan var mı stabil çalışıyor mu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 yıl
Teğmen

Arkadaşlar yok mu yardım edebilecek?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Televizyon ne kadar mükemmelse, Android sistem de bir o kadar karışık ve hantal.
Neyin nerede olduğunu bulmak için epey uğraşmak lazım.

TRT 4K için, herhangi bir uydu cihazından kanal bulma gibi hareket ederek, kanal frekanslarını (sitesinden öğrenerek) girmek gerekir. Ancak frekanslar Avrupa kupası sonrasında değişecek onu da dikkate almak lazım.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
8 yıl
Er

Arkadaşlar merhaba,

Bu televizyonu ben de yaklaşık bir ay önce aldım fakat kurdurmak ancak bu hafta sonu nasip oldu.

TV'yi ilk izlenimlerime göre genel anlamda beğendim. Renkler, siyah kalitesi, akıcılık gerçekten çok güzel. Kanal geçişleri ise -bana göre- abartıldığı kadar kötü değil. Ailemin evindeki digiturk receiverın geçişleri ile neredeyse aynı sürede geçiyor diyebilirim, kesinlikle rahatsız etmedi.

TRT 4K konusuna gelince; kurulumu yapan arkadaş usb ile elinde var olan hazır kanal listesini aktardı. Ekstra hiçbirşey yapmama gerek kalmadı ve kanal sırası da çok güzel oldu :) Bu arkadaşın attığı listede 30. kanal olarak TRT 4K' da var ve TV kesinlikle TRT 4K çalıştırıyor.. Fakat dikkat ettim de kameranın hareket ettiği tüm görüntünün kaydığı anlarda TRT 4K'da bariz titreme yapıyor diğer HD kanallarda böyle bir sıkıntı kesinlikle yok, yayından mı yoksa TV görüntü ayarlarından mı bilemedim.

Standart ayarda kullanıyorum şuan ve görüntüler biraz gereğinden fazla canlı.. Rtings sitesindeki kalibrasyon ayarlarını denedim, o ayarlara göre de kiminin hoşuna gidebilir fakat bana çok soğuk ve cansız geldi görüntü. Anlaşılan beni tatmin edecek adam akıllı bir kalibrasyon ayarı bulmam lazım :) Ekstradan motion flow, otomatik parlaklık ayarı, otomatik siyah ayarı gibi ayarlar da var işin içinde; açık mı kalsa kapalı mı bilemiyor insan..

Yok mudur bu TV'yi kullanıp görüntü ile ilgili optimum ayarları verebilecek profesyonel bir üyemiz? :)

EKLEME

Bir de benim anlamadığım internetten baktığım görüntü ayarlarının çoğunda bütün ekstra özellikleri kapattırıyorlar. Motionflow kapalı, Otomatik siyah ayarı kapalı, Otomatik parlaklık ayarı kapalı.. E o zaman soruyorum ki arkadaş bu özellikleri boşuna mı koymuşlar? Özellikle otomatik parlaklık ayarını beğendim mesela ben, hava karardıkça TV otomatik olarak ışığını azaltıyor, gözü hiç yormuyor. Bu özelliği kapatınca elimize ne geçiyor? :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omrbrk -- 27 Haziran 2016; 12:11:00 >

S
8 yıl
Teğmen

Arkadaşlar merhaba tv almak üzereyim :)

SONY KD-55X8505C

ile

SONY KD-55XD8505

Arasında kaldım nedir önerileriniz?

İlla 3D olmalı diye bir sey yok.
3D dışında bariz farkları var mıdır?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Yüzbaşı

benim tercihim xd8505 olur nedeni XD serisi XC serisine göre kotrasns olarak çok daha başarılı




Bu mesajda bahsedilenler: @serkanbb06
S
8 yıl
Teğmen

Tamamdır kardeşim
Teşekkür ederim :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
8 yıl
Yarbay

hocam denediniz mi konsolda ? input lagı yüksek bir tv miş özellikle 4k da


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sepultur@
S
8 yıl
Teğmen

55xd8505 aldım şu an itibariyle.
Cumartesi kurulacak. Teşekkürler arkadaşlar.



S
7 yıl
Binbaşı

Hocam tv'nin android sürümü yükseltiliyor mu güncelleme yaptınız mı hiç android deneyimi nasıl sizce ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TekBozok
T
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bir ara güncelleme geldi herhalde, ilk aldığımda yavaşlığı ve menü geçişlerinde canım epey sıkılmıştı.
Belki de alıştık, şimdi pek hatırımıza gelmiyor.
Android'in Televizyonlar için berbat bir sistem olduğuna hala inanıyorum.
Örneğin, VLC ile altyazılı bir film izliyorsun, sonra usb'yi çıkartıyorsun, bir başkasını takıyorsun, hafızasını silmiyor, ondan sonra yeni usb'yi tanıtana kadar en az 4-5 hamle yapmak gerekiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Striknin
S
7 yıl
Binbaşı

Evet hocam tvyi aldım yavaştı ancak 2 güncelleme sonrası hem 3D menüsünde düzelme hem hız konusunda düzelme oldu ekran görüntü kalitesi gayet güzel.Aktif 3D yerine pasif olsaydı daha çok memnun kalacaktım ama takas usulü aldığım için seçeneğim yoktu


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TekBozok