Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
66
Cevap
2669
Tıklama
16
Öne Çıkarma
Cevap: Sony’den ilginç savunma: “Makul tüketiciler dijital oyunların sahibi olmadığını bilir” (2. sayfa)
M
2 hafta (290 mesaj)
Teğmen

iyice kalktı şeytan diyor geç xboxa



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
2 hafta (290 mesaj)
Teğmen

Yarbay bu iyiydi



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mvnmt35
R
2 hafta (1942 mesaj)
Binbaşı

Makul değilim ben 😬😩



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

S
2 hafta (17 mesaj)
Onbaşı

Onu biliyoruz da kutu oyunlarını kaldırmaktan bahsediyorsunuz o nolacak



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

B
2 hafta (7290 mesaj)
Binbaşı

Koskoca elektronik devi Sony, düşe düşe PlayStation'a kadar düştü. Adamlar artık neredeyse hiçbir alanda elle tutulur bir varlık gösteremiyor. Geriye bir tek PlayStation kaldı; onu da bu tarz hareketlerle kaybetmek istiyorlar herhâlde



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
2 hafta (20724 mesaj)
Yarbay

Oyunu bırak, konsol veya pc sahibi olmaya bile izin vermeyecekler. Tüm donanımları dev şirketler sömürecek, sıradan insan için çok pahalı olacak.
Birşey sahibi olmadan sadece aylık olarak kiralayacağız. Parayı 1 ay ödemeyince güle güle.




Bu mesajda bahsedilenler: @killnOd
C
2 hafta (177 mesaj)
Teğmen

Bu işin sonunda fiziksel donanım da ortadan kalkacak gibi. PlayStation 7 bence sadece bir uygulama olacak. Uygulamayı açıp, sunuculara bağlanıp oyun oynayacaksınız. Şu da var, şimdi bu açıklamayı açık olarak ilk kez Sony yaptı. Dolayısıyla bütün nefreti üzerine çekti ama bu işi aslında 2013 yılında ilk kez Microsoft dillendirdi. Sanmayın ki yeni çıkacak Xbox ta disk sürücü olacak. Eski oyunları dijitale dönüştürmek tam bir aldatmaca. Zaten sorun bu. Benim gibi bir çok oyuncu dijital istemiyor. Ben 10 sene sonra da, diskimi cihazıma takıp oynamak istiyorum. Parasını veriyorsam sahip olmak istiyorum. Bu hep böyle oldu. Şimdi bunu yıkmaya çalışıyorlar. Tek satıcı, dağıtıcı olunca fiyatları istedikleri düzeyde tutacaklar. İstedikleri zaman oyunun fişini çekecekler. Siz de sadece izleyeceksiniz çünkü hiçbir hakkınız olmayacak. Lisans satın alarak bunu baştan kabul etmiş oluyorsunuz. Size oyun satmayacaklar. Uygun görülen süre boyunca kullanım hakkı verilecek. Buna da tam ücret ödeyeceksiniz. Yeni nesilde aynı oyunu size tekrardan aynı fiyata satacaklar ki Nintendo da bunu yaşadık. Nintendo demişken, onlar da sessizce aynı yoldalar. Switch 2 nin oyunlarının çoğu dijital olacak. Yani üç ana konsol platformu da aynı yoldalar. Kullanıcılar bu işe yol verirlerse ki bana göre yüzde sekseni ne olduğunun farkında bile değil veya umursamıyorlar, bildiğiniz anlamda konsol oyunculuğu sona ermiştir. Şirketler bundan sonra kullanıcılara daha yüksek fiyatlar çekecek, oyunları fiziksel anlamda satmayacak ve istedikleri zaman fişini çekecekler. Hiçbirşeye sahip değilsiniz, sürekli ve yüksek kullanım ücreti ödüyorsunuz. Dijital geleceğe hoşgeldiniz.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
2 hafta (52247 mesaj)
Yarbay

Sony de iyice yüzsüz yüzsüz konuşup yazan aktroll'lere benzedi. He oğlum he dünya makul olmayan müşterilerle dolu he oğlum. O zaman fiziksel kopyaları kaldırmayıp fiziksel kopya satın madem aynı şey değil. Ama fiziksel kopyada disk olacak ve oyun o diskin içinde olacak öyle disksiz bol kutu ya da disk ama boş disk sadece kod olan disk olmayacak. Yapmazsınız tabii, çünkü mülkiyet istemiyorsunuz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 2 Eylül 2026; 21:53:15 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 hafta (5794 mesaj)
Yarbay

Her çağın bir Robin Hood'u vardır. Bu çağın Robin Hood'u ise "TORRENT".



T
2 hafta (2921 mesaj)
Binbaşı

Sony ne uğraşıyorsun konsol yapmayla felan. Koy bir tane streaming cihazı. Üstüne PS logosu. İstediğin zaman açar kapatırsın. Makul tüketicilerde sizi gayet anlayışla karşılar. Sıvamaktan başka bir şey değil yaptıkları



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
2 hafta (3083 mesaj)
Yarbay

Biz sonynin belirlediği koşullar çerçevesinde mi para kazanıyoruzda, satın aldığımız ürünü sonynin belirlediği koşullar çerçevesinde kullanacakmışız. Kendilerini iyice devlet yerine koymaya başladılar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 hafta (52247 mesaj)
Yarbay

Diske sığmama muhabbeti yapılmış da çözüm üretilmek istendikten sonra çözüm bulunur. Gerekirse 2 disk kullanırsın, gerekirse çift katmanlı diske basarsın, gerekirse çift taraflı diske basarsın, gerekirse çift katmanlı ve çift taraflı diske basarsın, yine mi sığmadı o zaman bu türden 2 diske basarsın, yine mi olmadı bu oyunları zaten doğrudan diskten okutmuyorsun, SSD'ye kuruyorsun. Madem öyle o zaman diskteki dosyaları sıkıştırırsın: illaki bu SSD'ye kurulacak, orada dosyaları açarsın. Yani kullanıcıdan mülkiyeti almak için bu kadar taklalar atmaya gerek yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 3 Eylül 2026; 0:22:23 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 hafta (5794 mesaj)
Yarbay

Eskiden 6 CD li Playstation 1 oyunu bile vardı. O zaman maliyet değilmiydi sony efendi?




Bu mesajda bahsedilenler: @Kartal Göz
S
2 hafta (18468 mesaj)
Yarbay

Ah be xbox simdi series 60m ps5 60m satısta olsa böyle mi olurdu bıraktın bizi canilerin eline rekabat bitti.



X
2 hafta (64 mesaj)
Çavuş

Don Mattrick PlayStation'da çalışmaya başlamış,belli



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

C
2 hafta (2682 mesaj)
Binbaşı

İnsanı ps'den soğuttular. Satın aldığım oyun kütüphanemden kalktığı gün internete ilanı açarım, pazarlık vs de yapmam veririm direk. Oyun parasına lego alsam en azından evin bir köşesinde aksesuar olarak durur. Diskler üretildi, bulut depolama gelişti diye fotoğraf bastırma devri bitmedi. Hala insanlar basılı fotoğrafları, albümleri olsun istiyor. Bu da bence aynı mantıkta.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
2 hafta (1116 mesaj)
Binbaşı

Madem Sadece Lisans Veriyorsun Oyun Fiyatlarını da Makul Yap O Zaman



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

C
2 hafta (308 mesaj)
Yüzbaşı

Kardeşim lisans satıyorsa bunun süresibi belitmek zorundasın 1 yılmı 5 yılmı ömür boyumu sonrada bu süre zarfında miki mike şirket iflas edene kadar kullanıcıya ürünü indirilebilir sağlamak zorundasın. Bak bakalım o zaman ne oluyor. oyun yap maliyet olmadan sınırsız sat sonra millete hayvan fiyata döşe




D
2 hafta (11133 mesaj)
Yüzbaşı

Makul bir tüketici olarak Ps5 ile 21 ağustosta vedalaştık.

Bir oyundan 3-4k para isteyeceksin.Kiralamış gibi muamele görecez.Aynen knk
Rekabet olmayınca daha neler yapar bunlar



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 hafta (1839 mesaj)
Binbaşı

Steamde de durum ayni ve kimsenin sikayet ettigi yok nedense



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.