Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
2869
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sony a57 & a58 mi ? Canon 650d mi ? Nikon 5100 mü ?
T
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,

Forumda bir çok başlık var ve genelini de okudum. Az çokta fotoğraf bilgim var. Şuan dslr like modeli olan sony hx100v kullanıyorum. Artık DSLR'e geçmeyi düşünüyorum.
Aslında hayalimdeki ve kafamdaki body canon 60d idi. Fakat şuan benim için pahalı. 1750 TL'ye kadar DSLR makine bakıyorum. Başlıktan da anlaşılacağı gibi 3 seçeneğim var.

1- Nikon 5100 : Daha önce elime alıp 1-2 fotoğraf çekme şansım olmuştu. 18-55 kit lens ile. Fakat okuduğum kadarıyla titreşim engelleyici olmadığından daha sonra lens masrafının daha fazla olacağı yazılmıştı. Ben bunu istemiyorum. Fiyatı şuan uygun fakat objektif ile diğerleri ile eşit seviyeye gelecekse hiç gerek yok.

2- Canon 650d :
Aslında canon 600d de olabilir fakat almışken biraz daha iyisi olan 650d ile ilgilendim. Genelde olumsuz yorum yok. Seçeneklerimden bitanesi. Daha sonra lens bulmada vs. canonun sorun yaşatacağını sanmıyorum. Ama yine de maliyet önemli.

3- Sony a57 & a58 :
Sony alacaksam a57 almayı düşünüyorum. a58 fiyatı daha uygun fakat özellik olarak biraz daha kısıtlanmış gibi araştırmalarıma göre. Ek olarak kafamı karıştıran noktalardan bitanesi de a57 de ekranın aşağı yukarı açılır kapanır olduğunu gördüm. Benim başlıca seçeneklerimden bitanesi de ekranın kalitesi ve açılıp kanapanabilir olması. Kullandığım hx100v modelinde ekran kapanmadığı için ekranda aşınma meydana geldi.

Ek olarak sony'nin 2. eli biraz problemli gibi duydum. Daha sonra elimden çıkarmak istediğimde elimde kalma durumu olur mu ? Ya da daha düşük ücret ile elimden çıkarma gibi bir durum ? Bunun yanında yine okuduğum yorumlara göre objektif bulmada artık o kadar sıkıntı yok deniliyor. Bu doğru mudur ? Titreşim engellemesi de olduğu için lens masrafı daha az olacağı söylenmiş. Benim istediğim şeylerden biri de bu. Tabi ki daha iyi fotoğraflar için daha iyi objektif şart ama, şuan için hem body hem de objektif için maddi yönden pek elverişli değilim. Zamanla olabilecek bir şey. Kit lens + 1 lens daha alabilirim.

Sonuç olarak bu seçeneklerden hangisini tavsiye edersiniz ? Ve nedenleri nelerdir ?
Bilerek sony, canon vs. başlığına açmak istemedim ki yanlı yorum olmasın.

Tecrübeli hocalarımdan cevap bekliyorum. Cevaplayan herkese de şimdiden teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trbugrapc -- 9 Eylül 2013; 16:01:18 >

_
11 yıl
Yüzbaşı

Giriş seviyesinde canon giriş üstünde nikon derim. 5100 ile 650 nin görüntü kalitesi açısından farkı yok. Ama grip açısından canon daha ele oturan gripler yapıyor bence. Bu da ergonomiyi kolaylaştırıyor doğal olarak. Sony hakkında pek bir bilgim yok. SLT (yarı geçirgen ayna) diye bir teknoloji kullanıyor. Bunun en büyük avantajı video da gözle görülür bir şekilde.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
11 yıl
Yarbay

Diğer modeller zevke göre alınabilir ama video ağırlıklı çekim yapacaksanız kesinlikle Sony A57 veya 58 alınmalı. Sony SLT makinalar videoda çok çok öndeler.



Z
11 yıl
Yarbay

D5100 ve 650D düşün. İkisinden birini alsan keşke diğerini alsaydım demezsin. İmaj kaliteleri neredeyse aynı. D5100 AF motoru olmaması büyük handikap ama 2-3 lens ile olayı kapatırım dersen D5100. Ne de olsa D7000 ile aynı sensör



T
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

@__FuEGo__ ;
Hocam söylediğim gibi DSLR Like olan sony hx100v kullanıyorum. Giriş seviyesi veya giriş seviye üstü olabilir. Aslında nikon 5100 gayet iyi fiyatta ama AF motoru olmadığı için daha sonra objektif için çok masraf çıkmasından çekiniyorum. Sony' de cazip geliyor aslında. Elektronik vizör'e alıştım gibi bir şey. Ek olarak ele oturmasını tabi ki de istiyorum. Onun için daha büyük body olan 60d istiyordum fakat şuan benim için pahalı

@madmax50 ;

Hocam video da çekerim tabi ki. Mesela şuan elimdeki hx100v nin video kalitesinden de memnunum. Sony video işinde + olarak başlıyor tabi ki. Ama fotoğraf kalitesi de önemli tabi ki. Video kalitesini de göz ardı edemem tabi ki.

@zetnakah;

Hocam üstte de yazdığım gibi objektif masrafından dolayı nikondan biraz soğudum gibi. Şimdi 1200 tl civarı 18-55 kit lensle alabilirim fakat daha sonra lens gerektiğinde AF motoru yüzünden objektif için daha fazla ücret ödemek istemiyorum. Bunun için canon ve nikon arasında canon 650d'ye biraz daha sıcak bakıyorum. Sony hakkında bir şey yazmamışsın hocam fikrini beklerim 2-3 Lens ile bana toplam maliyeti ne olur sence hocam nikon'un ?

Ek olarak 2. el alıp daha sonradan sorun yaşamak istemiyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trbugrapc -- 9 Eylül 2013; 18:22:02 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @madmax50 , @zetnakah , @__FuEGo__
T
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Başka yorumu olan üstadlar var mı acaba ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: trbugrapc

Başka yorumu olan üstadlar var mı acaba ?

Senin için hangisi ağır basıyorsa tercihini ona göre yapmalısın. Yukarda da arkadaşın dediği gibi video onusunda sony'nin slt sistemi üzerine yok hakikaten. Ek olarak sony'nin de fotoğraf kalitesi yabana atılacak gibi değildir. Netten incelemelere bakabilirsiniz. Tek sıkıntısı yüksek iso larda noise etkisi diğer modellere göre daha belirgin oluyor. Ayrıca ekstra avantaj olarak makinanın kendine titreşim engelleme olduğu için daha az maliyetli lensler ile ekipmanı çoğaltabilirsiniz.

Zamanında D90 kullanırken hiç video çekmemiştim. Makinanın sensörünü bir kez olsun video için kullanmamıştım. Nedense bir dslr makinada video çekmek yada dslr yi video çekme amacıyla kullanmak bana doğru gelmiyor. Sonuçta her şeyi yeri ayrı. Neyse konuyu çok saptırmadan ben susayım en iyisi..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 yıl
Yüzbaşı

uzun pozlama işine girilmeyecekse benimde kullandığım a58 gayet harika bir makine. Avantajları büyük. uzun pozlama konusuna niye değindim ? çünkü sony bu modelde remote soketini çıkarmış gövden infrared wifi falanda olmayınca.... şuan a58 için türkiye de kumanda yok, dünyada da sadece sony nin kendi önerdiği kumandası var oda deklanşörden ve bulb modundan başka birşeyi olmayan gayet dandik bir kumanda ve yurtdışı fiyatı 70 dolar !



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.