Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1025
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Solaris ?
O
11 yıl
Er
Konu Sahibi

Bellek yönetimi?
Güvenlik?
Cpu zamanlama?
bilgisi olan yarrdımcı olsun



G
11 yıl
Yarbay

sun spark işlemcilerle çalışan zamanının iyi bir sunucu işletim sistemi olduğu ve şimdi ise oracle tarafından could şeklinde yeniden tasarlandığını biliyorum sadece.

http://www.oracle.com/us/products/servers-storage/solaris/solaris11/overview/index.htm


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
11 yıl
Er
Konu Sahibi

belirttiğim bilgileri buldum....


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
11 yıl
Er
Konu Sahibi

______________________________BELLEK YÖNETİMİ________________________
Solaris"te her süreç, bölüm (segment) olarak isimlendirilen mantıksal kısım (section) bölmelerinden yapılmış bir adres alanı"na sahiptir. Bir süreç"in adres alanı bölümleri pmap(1) ile görüntülenebilir. Solaris, bellek yönetim kodu ve veri yapılarını platformdan bağımsız ve platform bağımlı alanlara böler. Bellek yönetiminin platform bağımlı parçaları HAT (hardware address translation layer) olarak isimlendirilen donanımsal adres dönüştürücü katmanı içersindedir. FreeBSD, bölgeler (regions) olarak adlandırılan mantıksal kısımlara bölünmüş süreç adres alanlarını, bir vmspace ile tanımlar. Donanım bağımlı parçalar "pmap" (physical map) modülü içersindedir ve "vmap" yordamları donanım bağımsız parçaları ve veri yapılarını işlerler. Linux süreç adres alanını "bellek sahası" (memory areas) olarak adlandırılan mantıksal kısımlara bölmek için bir bellek tanımlayıcısı kullanır, ki bunu süreç adres alanını tanımlamak için kullanmaktadır. Keza Linux"da süreç adres alanlarının incelenebilmesi için pmap komutuna sahiptir.
____________________________GÜVENLİK______________________________________
Dünyanın bir numaralı web sunucularından Yahoo BSD(Berkeley Yazılım Dağıtım) nın kısaltılmışıdır. kullanmaktadır.
Hatta Microsoft’un en önemli Internet şirketlerinden olan Hotmail servisi,reklam sebeplerinden dolayı sunucuların işletim sistemini değiştirene kadar BSD kullandı.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.