Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
60
Cevap
1885
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: SLR-Like Lensi DSLR de Kullanmak (4. sayfa)
G
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

iyide zaten lafım ona değil buna asla olamaz gözüyle bakıp alay edenlere! zira dediğim gibi bunu halihazırda yapanlar var(like parçalayarak olmasada) ortaya çıkan sonuçlar elbette tartışmaya açık

Valla @svideoz, bende gır gır geçme vaziyeti hariç, diyenlerdenim. Küçük sensör/büyük sensör farkını uygun kalınlıkta extension tube (Uzatma tüpü) kullanılarak aşılabilir ama bu durumda da sensör üzerine düşecek ışık akısı anormal düşeceğinden özellikle yüksek zoom değerlerinde diyafram değerlerinin bir anlamı kalmayacaktır. Objektif verimi neredeyse sıfır olacaktır.
Sizin söz konusu ettiğiniz özellikle SLR döneminden kalan lenslerin veya farklı marka lenslerin dSLR' ye uyarlanması ile ilgilidir ki bu durumda da bazen lensin bazı özelliklerini ya kullanamıyorsunuz veya bayoneti traşlamak yada uzatma tüpü kullanmak yada bu iş için üretilmiş özel bayonet adaptörleri kullanıyorsunuz. Yani mutlaka bir modifikasyon yapmak zorunda kalıyorsunuz. Elbette bunları yapmak içinde iyi bir el becerisi, tecrübe, öngörü(sezgi) ve optik bilgisi gerektiriyor.

zaten bunu sıradan kullanıcılar yapar demedim "üretici bilgisi" demiştim bunun şuan olmasda ilerde mutlaka olacağına eminim yeterki ticari kaygılar üreticileri bu yöne kaydırsın o zaman ASLA OLAMAZ ı tekrar konuşup değerlendirelim tecrübe konusunda size saygı duymakla beraber bu konuda aynı düşünmüyorum açıkcası çokta "mühim bir konu" değil ilerde zaten illaki slr makine alıcaz like la kendimizi olabildiğince geliştirelim sonra durumlara göre bakarız.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.