Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1109
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Skoda Erel Otomotiv'de İlginç Bir Konu!..
A
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba Arkadaşlar,

Geçtiğimiz hafta başımdan geçen ilginç hikayeyi sizinle paylaşmak istedim. Bu arada aracım 2017 Skoda Octavia 1.6 TDI Style DSG. Lütfen sıkılmadan okuyun ve yorumlarınızı yazın.

4 Ekim 2020 tarihinde Sakarya'dan İstanbula gelmek için yola çıktım. Yola çıktıktan 5km sonra aracımda ABS-ESC, Park Asistanı, Viraj Farı, Lastik Basıncı, Start-Stop hataları vermeye başladı. Aracımı sağa çekip fiziksel kontrolleri yaptığımda bir sorun yada ses göremedim. Benzinliğe girdim lastik havaları kontrol ettiğimde normal olduğunu gördüm. Durumdan tedirgin oldum ve 200km yolu 90km hızla dikkatli bir şekilde geldim. Pazartesi sabahı ilk işim aracımı mekanik ustası olan arkadaşıma götürmek oldu. Aracımı bilgisayara bağladı ve "Sağ Arka Devir Sensörü Elektirik Arızası" hatasını verdiğini gördük. Sensör arızalı dedi ve sağ arka sensörü söküp elime verdi parçacıya gittim ve orjinal bir sensör aldım. Sensörü değiştirdik test sürüşüne çıktık yine aynı hataı verdi. Bilgisayar bağlayıp kontrol ettiğimizde yine sağ arkada aynı hata vardı. Sensörden değil demekki ama aldığımız parçada üretim hatası olma ihtimaline karşı birde sağ sol sensörleri yer değiştirelim dedi. Yeni aldığımız sensörü sağdan söktük. Sol sensörü birlikte söktük sağa taktık, arızalı olduğunu düşündüğmüz sağ sensörüde sola taktik birlikte. Test sürüşüne çıktık tekrar araç yine aynı uyarıları verdi. Kontrol ettğimizde yine sağ sensör hatası vardı. Sorunun sensörden kaynaklanmadığını 2 yöntemle test edip kesinleştirmiş olduk. Aldığımız yeni sensörüde iade ettik. Bu işlemler sırasında iki sensörü de elime alıp fiziksel olarak kontrol ettim. Fiziki olarak ikiside sağlam görünüyordu.

Daha sonra elektirikçiye aküyü kontrol ettirdik. Akü 2016 model olduğu için 70 amper olan aküm 42 amper güç verebiliyordu ve test cihazı akünün yetersiz olduğunu gösterdi. Aküyü "Varta Silver Dynamic AMG" akü ile değiştirdik. Anacak uyarılar gitmedi. Arkadaşım en son "Sorun bilyadan kaynaklı olabilir ama araç bir çok hata verdiği için beyinle ilgili bir sorunda olabilir emin olamadım. İstersen bilyayı değiştirelim ama düzelmezse onu iade edemeyiz 700-800 lira paramız boşa gider. Yada yetkili servise götür birde onlar baksın net olarak hatayı tespit ederler." dedi.

Bunun üzerine Skoda yetkili servisi olan Bostancı Erel Otomotiv'i aradım ve Salı günü saat 11'e randevu verildi. Belirtilen saatte tüm hikayeyi anlatarak aracımı Erel'deki Yiğit beye teslim ettim. O gün araca bakamadılar.

Çarşamba günü 11 civarıda Yiğit bey beni aradı ve "Aracınızın sağ arka devir sensörü arızalı değişmesi gerekli onay verirseniz 620₺ parça getirtip değiştireceğiz." dedi. bende parçanın arızalı olmadığını sensörleri yer değiştirdiğimi belirttim. Eğer arızalı ise sol sensör arızalıdır dedim. Ustanın bu şekilde tespit yaptığını ve değişmesi gerektiğini tekrarladı. Bende tamam o zaman değiştirin dedim. Çarşamba günü 2-3 defa aradım parça geldi gelecek diye geçiştirdiler.

Perşembe günü 2 defa aradım parça geldi gün içinde değiştireceğiz dediler. Sonra aradığımda değiştirdik ama dolu riski olduğu için test çıkamadık yarın test edip size bilgi vereceğiz dediler.

Cuma günü oldu saat 11 civarı Yiğit bey beni aradı. "Aracınızı test ettik yine uyarı verdi ustamız bilyayı söktü sorunun bilyadan kaynaklandığını tespit ettik onay verirseniz 1.280₺ parçayı getirdip değiştireceğiz dedi. Bende tamam değiştirin bu durumda sensör arızalı olmadığı için yalnızca bilyanın parasını alacaksınız benden değil mi dedim. Hayır iki parçada da arıza var ikisininde değişmesi gerekli dedi. Ben arızalı olmadığı konusunda ısrar edince tamam ben ustayla görüşüp size bilgi veriyim dedi. Bir süre sonra aradı beni bilya bozuk olduğundan sensörüde bozmuş bu yüzden ikisininde değişmesi gerekiyormuş dedi. Bende "Sizden rica ediyorum bilyayı değiştirin ve benim eski sensörümü takıp aracı test edin eğer sorun yoksa sensör değişimi istemiyorum. Eğer hata verirse değiştirin ama mutlaka çıkan parçaları bir kutuya koyup bana vermenizi istiyorum"dedim. o da tamam deneriz dedi. Cuma akşam 18:00 civarı Yiğit bey beni aradı ve "XXX bey aracınız hazır, belirttiğiniz gibi eski sensörle test ettik araç yine hata verdi bu yüzden iki parçada değişti. 1.860₺ ödemeniz var gelip aracınızı alabilirsiniz." dedi.

Cuma akşamı o satten sonra almam mümkün olmadı ve Pazartesi günü öğle saatlerinde aracı almaya gittim. Yarım saat beklettiler ve ödemeyi yaptım. Sonra aracım geldi. Parçalar nerde dedim. Koltuk önünde kutuda dedi. kutuyu çıkardım parçalara baktım ve şok oldum. Araçtan çıkan sensörün ucunu deforme etmişler. Spiral taş gibi bir şeye sürtüp ucundan yarım cm kısmı aşındırmışlar. Dedimki "bu parça bu şekilde değildi siz ne yaptığınızı zannediyorsunuz. Böyle saçmalık olmaz, benim parçamı deforme edip kullanılamaz hale getirmişsiniz. Kendi gözlerimle gördüm bunun sağlam olduğunu. Bunu yapan ustayı çağır ben bu işin peşini bırakmam" dedim. Ustayı çağırdı adam böyle çıktı taş sıkışmış diyor. "Bakın bende mühendisim bu parça plastik ve bir darbede mukavemet gösterir esner, kırılır bu şekilde yarım cm aşınmaz. Parçada başka hiç bir deformasyon yok. Kaldı ki bu parçayı buraya gelmeden önce ben söktüm sapasağlamdı. Sorun yaşandığı andaki sensör zaten şuan sol tarafta takılı. Aşınan noktanın üzerinden çapakları duruyor daha, kesilen kısım tertemiz, bunun kasıtlı yapıldığı ortada. Bu konu burada kapanmaz yaptığınız resmen haksızlık. Mahkeme bilirkişi incelemesi istediğinde bu parça üniversiteye gider ve incelenir bunun nasıl bu hale geldiği net bir şekilde çıkar ortaya merak etmeyin." dedim. Bundan sonra bir panik oldular ve işte şöyleydi böyleydi, biz böyle birşey yapmayız falan dediler. Bende "Ben bu işi nasıl çözeceğimi biliyorum." dedim ve aracıma binip ayrıldım. (Bu sırada ilk müdehale eden arkadaşıma whatsapp üzerinden parçanın fotoğrafını attım. "Bu parça böyle değildi. Böyle olsa ben takarmıyım onu körmüyüz" dedi direkt.) 

O sinirle yolda gelirken Skoda müşteri hizmetlerini aradım ve tüm yaşananları bu şekilde anlattım. "Kayıt oluşturduk incelyip size bilgi vereceğiz" denildi 2 gündür ses yok. Takıldığım nokta para falan değil arkadaşlar. Burada aklıma yatmayan bir çok şey var. Sapasağlam parşanın yarım cm lik kısmının nasıl yok olduğuna anlam veremiyorum bir türlü. Başınızdan geçen benzer olaylar var mı?

Sizce ne yapmam gerekir? Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

Not : Parçanın ve hatanın fotoğrafını ekledim ama daha detaylı fotoğrafınıda ekleyeceğim.

#Skoda #Skodaturkiye #Yuceauto #dogusotomotiv #dogusoto #Erel #Skodaerel #Erelotomotiv

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agent_22 -- 19 Kasım 2020; 21:57:8 >

W
4 yıl
Yarbay

Edevletten direk Tüketici Hakem Heyeti`ne başvuruyorsun. Masraf sınırı Hakem Heyeti`ne yetiyor. E-devletten resimlerle birlikte başvuruyorsun. Sonra zaten prosedürü takip edersin. Uzun zamanda çözülür fakat haklıysan genelde hakkını alıyorsun. Ayrıca Skoda müşteri hizmetlerine yazılı olarak da kayıt oluştur sitesinden.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Skoda müşteri hizmetleri 1 hafta önce dönüş yaptı. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok dedi. :(
Çok ilgililer sağ olsunlar (!)
Ekşi sözlük ve tüketici hakem heyeti dışında bir yol kalmadı...




Bu mesajda bahsedilenler: @weneorn
A
3 yıl
Teğmen

konu ile ilgili olarak çek cumhuriyetindeki üreticiye bilgi verin onlar buradaki distribütör firmayla temasa geçerler



M
3 yıl
Er

Maalesef böyle bir sorunu 1998 model ford fiestam da yaşadım. Arızayı bulmak adına götürmediğim servis ve o dönemde yapmadığım masraf kalmadı. Her götürdüğüm servis bir parça değiştirdi.

En sonunda çıldırdım yukarıdaki yorumlardan da okuduğum gibi ford un merkezine mail attım, onlarda türkiyeye iletmişler sorunu. O ara gebze de büyük kurumsal firmada çalışıyorum ve mail uzantılarımız bu kurum adı ile bitiyordu ve ben biraz buna bağladım yaptırımı. Her ne ise ford merkez servisten bana telefon. Aracımı takibe ve kontole almak istediklerini yaklaşık bir hafta boyunca kontrol edeceklerini ilettiler. Bende teslim ettim.

Bilin bakalım yaptığım dünya kadar masrafın altından ne çıktı. Tabiki basit bir kablo arızası.
Bütün masraflarımı geri istedim ama nafile, bir çok yola baş vurdum nafile.

Maalesef Türkiye servisleri bu konularda çok canice ve kontrol etmeden tahmin üzerine yürüyor.

Geçmiş olsun.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.