Ne diyeyimki .. Birisi koca nasanın laboratuarlarını amerikan sermayesini bilmem kaç onbin çalışanı ve donanım sektörüne yatırımı var. linux sevda işi . android windowsun yerini tutamaz . telefonlar için tasarlandı . pazarı orda . Yazılacak çok şey var zamanım yok hadi bye .
Linux'un kötü ve eksik olması gibi bir durum ortada yok, android projesi gibi linux tabanlı farklı projeler henüz emekleme aşamasında en kötü yanı geliştiricilerinin gönüllülerden oluşması, windows ortamında olmayan ve microsofta ciddi alternatif olan özellikleri hiçte az değil, ileri güvenlik çözümlerinin pek çoğu, mail box uygulamaları, kurumsal ortamlardaki sunucularda yapılan sanallaştırma çalışmaları linux ile oldukça üst seviye ve detaylı şekilde birçok büyük şirkette ve üniversitede kullanılıyor, linux'un kurumsal arenada vaz geçilmez olduğu yerler çok fazla, Microsoft'a gereksiz yere kullanıcı lisansı, ofis lisansı, sunucu lisansı,... gibi bir dolu lisans parasını her yıl ödemekten bıkmış pek çok firma linuxa geçti bile, dünyada özgür ofis yapısı oldukça yaygınlaştı, eski hantal pc karşısında 8 - 10 saat çalışılan ofis ortamları yerine mobil kullanıcılara sahip şirketlerin kullanıcılarının uzaktan şirkete bağlandığı bu işletmelerde kullanılan notebook, pc, tablet veya telefon kişinin kendi keyfine göre kendisi taafından alınıp kullanılabiliyor, günümüzde kullanılan erp ve muhasebe uygulamalarının pek çoğu webbase ve internet tarayıcılarının her hangi birisi üzerinden bağlanılarak kullanılıyor böyle olunca dışarıdaki personeller kendi cihazlarında hangi işletim sistemi olursa olsun istediği yerden sipariş alıp fatura kestirebiliyor yada stok bilgilerini görebiliyor, rapor çekebiliyor, kullanıcılar artık pc'ye bağımlı değil, birçok programın ios ve android için hazırlanmış arayüzü de var bu sebeple işi gün boyu masa başında olmayı gerektirmeyen kişileri şirkete bağlayan birşey kalmıyor. Yani söylemek istediğim şey artık yeni iş yapılarıyla windows bağımlılığı büyük ölçüde ortadan kalktı ve bunu oldukça kısa bir sürede gerçekleştirdik. Şirketler için microsoft seçimi alt yapılarıyla alakalı bir tercihtir ve microsoft kullanımı kendi uygulamalarını çalıştırma konusunda mecburi olmuş olsa dahi bu o uygulamayı kullanan sunucu bağlamakta olup diğer işler için kullanılan sunucuların microsoft olarak seçilme zorunluluğunu ortadan kaldırmıştır. Sonuç olarak 1990'larda neredeyse kullanılan tek platform windows iken bugün seçeneklerden biri haline gelmeye başlamıştır ve yakında microsoft kullanma alışkanlığı da ortadan kalkacağı için bu konu içinde konuştuğumuz gerekçelerden bir çoğunun hiçbir geçerliliği kalmayacaktır.
Türkiye'de resmi kurumlar da peyder pey pardusa göç ettiriliyor. Zamanla Linux (Türkiye'de ise Pardus Kurumsal) kullanımı artacak. Bu yüzden de linux uygulamaları da artacak. Bu da zincir halinde birbirini arttıracak. Yalnız Linux kullanımı windows gibi çok artarsa ücretli yazılımlar da türemeye başlayacaktır.
Türkiye'de resmi kurumlar da peyder pey pardusa göç ettiriliyor. Zamanla Linux (Türkiye'de ise Pardus Kurumsal) kullanımı artacak. Bu yüzden de linux uygulamaları da artacak. Bu da zincir halinde birbirini arttıracak. Yalnız Linux kullanımı windows gibi çok artarsa ücretli yazılımlar da türemeye başlayacaktır.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @senel2002