Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
396
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sıvı Soğutma Hangi Yönde Takılmalı?
S
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

https://www.youtube.com/watch?v=t2_EiTL-krM&feature=youtu.be
Arkadaşlar bu genelde çoğu kişinin kasasi ben dahil önde 360 a kadar üstte ise 280 veya 240 a kadar arkada 120 140 mm aio ya kadar destek veriyor peki montaj hangisi en verimli olur?

Videoya göre üstte daha verimli olması beklenen radyatör kurulumunda kasanin içi serin ancak hem ekran kartı hem islemci daha sıcak
Mantiken bir düşünelim

1) Öne fanlar dışardan havayı alıp radyatöre üfleyecek şekilde takalım üst ve egzos dan ise sicak havayi tahliye edelim bu durumda radyatörden gelen sıcak hava hem vrm hem mosfet hem de ekran kartina sicak havayi ufledikten sonra dışarı atılacak bu bana ters gibi geldi islemci belki serin olsa da diger parcalar fazla ısınır gibi geldi
2) Öne fanlar dışarıdan havayi alacak sekilde taktık üste ise radyatörü takip fanlari icerden radyatöre ufleyecek sekilde alta taktık bu durumda ise videoda görülen kasa serin ancak hem ekran karti hem islemci 10 derece daha fazla ısınıyor sebebini çözemedim.
3) Her seyi tersine çevirip üst ve egzos fanını tersine cevirip üstten ve arkadan kasa içine soğuk havayi cekip ön taraftaki fanları da iceriden radyatöre doğru üfleyecek sekilde sicak hava tahliyesini ön kısımdan dışarı atmak
4) Yine ayni mantık öndeki fanlar iceriden dışarı doğru radyatöre üfleyecek diger fanlardan biri yine tahliye biri soguk havayi iceri üfleyecek şekilde


Bunları deneyen var mi ve sonucunda en optimum sonucu nasıl alırız ilginize teşekkür ederim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sword6 -- 6 Mayıs 2022; 3:9:53 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
2 yıl
Yarbay

Bu sekilde:

< Resime gitmek için tıklayın >

Nedenini ogrenmek istiyorsan bunu izle:

https://www.youtube.com/watch?v=b6m9Xhzc6Kw



S
2 yıl
Yarbay

maksimum sıcaklık bi gösterge değil, özellikle sıvı soğutmada. sıvı soğutma hava soğutma kadar hızlı sıcaklık değişimi sağlamaz. benchmark uygulaması açtığında güç tüketimi ve ısı ani bir artış yapar, sonrasından stabil hale gelir. o pik anındaki ölçüm sağlıklı bi kıstas değil.

kasa müsaitse üste takarsın aio'yu, değilse öne takarsın borular altta kalacak şekilde. öne takarsan radyatörden geçeceği için hava kasaiçi ortalama sıcaklıklar artacaktır haliyle.



S
2 yıl
Yarbay

Sıvı soğutma kurulum mantığı, hava kabarcıklarının pompaya gelmemesi sağlanacak şekilde olmalıdır. En basit şekilde pompa radyatörden aşağıda konumlanmalı.



S
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

pompa dediğiniz cpu ya temas eden yüzeyde mi yoksa radyatörün içinde mi hocam yani biz radyatörün üst kısmını cpu dan daha yukarı takarsak sorun çözülüyor mu?

Birde hortum radyatörün altında mı olmalı üstünde mi



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.