Askere ilk gittiğinizde göreceksiniz barfiks çok önemlidir.Yada benim gittiğim yerde öyleydi hem acemi birliği hemde usta birliği olsun bu hiç değişmedi...İlk zamanlar sıfır barfiks çekiyordum ama şınavda sorun yoktu 30 altına hiç düşmedim...Usta birliğinde aşırı spor yapıyorduk şınavları saymıyorum bile ama 8-9 tanede barfis çeker hale gelmiştim.Vucudu alıştırmayla alakalı bir iş barfiks sürekli işler halde bulunacaksın.
Kusura bakmayın ama 20-30 değil 70-80 şınav çektiğini söyleyen adamın 10 tane barfiks çekemeyeceğine inanmıyorum. Ya yalan söylüyordur ya da şınav çektiğini sanıyordur o. Uzun zaman önce de olsa bende gittim bir dönem fitnessa. Biraz fazla uçmuş millet.
Barfiks çekmeye alışık biri şınav çekmeye başlasa zorlanır. Aynı şekilde şınav çekmeye alışık biri de barfiks çekerken zorlanır. Çünkü her ikisinde de farklı kas grupları çalışıyor. Ama zamanla alışılır.
bu hareketınde dıyer versıyonu su sekılde buda benım resımımdır örnek göstermek ıcın burada ıse enseye cekme tam bır sırt hareketıdır tabı kanatta calısır yanındaa
doğru anlamak için soruyorum.sen şimdi yukarıdaki asker elbiseli adam ın hareketine barfiks değil,böyle olursa 50 de çekilir 100 de çekilirmi diyorsun?
öyle diyorsan; Vay anasını koskoca tsk yıllardır bu barfiks dir diye milleti kandırmış.o kadar insan gelmiş geçmiş kimse anlamamış.olayı DH deki gobeller çözmüş derim.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle