Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
143
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Şimdi Nasıl Devam Etmeliyim?
D
7 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhabalar, Fahrettin ERDINÇ'e ait olan C++/C kitabını bitirdim sayılır. Önceden, okulumuzda C# gördüğüm için kitabın içeriğini kendime az buldum. Kitap kötü demiyorum kesinlikle, yanlış anlaşılmasın. Sadece içeriği basit, yani; döngüler, diziler, değişkenler vb... Ben bunları zaten okulda öğrendiğim ve C dilleri birbirine benzediği için hemen oturtdum yapıyı. Sadece örnekleri biraz daha çözerek, algoritmamı geliştereceğim. Şimdi, döngüler, diziler, değişkenler tamamıyla kavradığım konu fakat ben şimdi ne yapıcağım? Nereden ilerleyeceğim? Tıkanıp kaldım. Oyun alanında gelişmek istiyorum fakat Türkiye'de pazarı olmadığı için daha çok serverlere doğru gelişmek amacım. Bundan sonra, ne yapmalıyım? Yeni kitap alıcak birisi olarak, bana önereceğiniz orta seviyeli bir kitap var mıdır? Yani, toplama, çıkarma, döngü kullanma ve diziler ile işlem yapmaktan biraz sıkıldım ve bu beni yazılımdan yavaşca soğutuyor. Çünkü elime, " işte güzel bir program yaptım! " diyecek bir program üretmiyorum ki buda bende hayal kırıklığı oluşturuyor. Neyse, cevaplarını merakla bekliyorum. Teşekkürler!



H
7 yıl
Yüzbaşı

OOP - Object Oriented Programming
Programlamada level atlamalısınız. Nesneye dayalı programlama konusuna giriş yapınız. Şuana kadar öğrendiğiniz temel bileşenleri kullanarak işe yarar nesneler yaparak modüler programlamaya doğru yol alabilirsiniz.



E
7 yıl
Yarbay

Öncelikle başarılar dilerim. Eğer daha önce bir dili öğrendiysen bir sonraki dili öğrenmek çok basit olacaktır. Mantığını kavramana algoritmaları çözmene gerek kalmayacak sadece yazım şekline alışman ve metodların/ fonksiyonların ne işe yaradığını bilmek / öğrenmek gerekecek. Bu yüzden kitap içeriği yavan gelmiş olabilir.



Hedeflerinden vazgeçme çok kişi tanıyorum Türkiyede oturup freelance veya remote olarak yurt dışına iş yapan. Bir dili öğrenmek kullanmak yanında çevreye sahip olmak da önemli. Çünkü işe alımlara baktığında yazılım sektöründe arkadaş tavsiyesi üzerine alım çok fazla.



Oyun geliştirmek seni cezbediyorsa sakın vazgeçme. Yol olarak; oyun da yapsan, server side da çalışsan bazı konular kesinlikle öğrenilmeli. Bunlardan biri OOP ( nesne yönelimli programlama ) bir diğeri ise katmanlı mimari ve son olarak da tasarım desenleri. Bu konuların mantığını, ne işe yaradıklarını nasıl kurulduklarını bir dilde biliyorsan diğer bir dilde sadece syntax önemli olacak.



Server side için, teknoloji seçimini Türkiyeye gçre yapma, ülkemizdeki teknoloji trendlerin genelde 2 -3 yıl gerisinden geliyor. Yurt dışında firmalar cayır cayır Vue developer ararken bizim ülkemizde Vue nedir bilinmiyor. Buarada Vue frontend kütüphanesidir orası da ayrı bir konu. Ayrıca ülkemizde dediğin gibi sektör gelişmiş değil, e ticaret ve erp ağırlıklı.



Bir konuyu öğrenmeye başladığında hakim olup belli bir seviyeye gelmek en az 6 7 ay. Eğer yurt dışına göre ilerlersen sen bir kütüphaneyi veya dili öğrenip kullanabilir seviyeye gelene kadar ülkemizde anca yaygınlaşmış olacak açığı doldurabileceğin için otomatik olsrak aranan kişi olacaksın.



C#, Php bilen Türkiyede ekmek su kadar bol. Yoldan çevirdiğin bir insana sor biliyorum der. Tabi ne kadar biliyor orası tartışılır. Bu iki dilden birini bilmekte fayda var. Bunun dışında server sife olacaksan en azından ya noSql ya da Sql bir platformu kullanabilir olman lazım. ORM araçlarından seçtiğin platforma göre uygun olanı ( Nhibernate, entity framework, dapper, sequelize vs) kullanabiliyor olman gerek. Bunun dışında firmaların politikalarına uygun çalışma şekillerinden bir kaçı ile haşırneşir olman gerek. Test driven development, agile, scrum gibi.



Bunların hepsi yapmak istediğin işe göre ve seçtiğin sektöre göre değişir fakat temelleri hep aynıdır. Mantığı yani.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElwinVanDyke -- 11 Haziran 2017; 9:35:43 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
7 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

İlgi ve alakanız için sizlere teşekkür ederim. Gayet açıklayıcı yorumlarınız oldu, tekrardan teşekkürler :)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.