Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
2123
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sıfır evimin duvarları aşırı yağmurda su çekiyor.
N
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar, yardımcı olabilen biri olursa çok sevinirim. Evi sıfır aldığımdan ilk günden beri aynı problem devam ediyor. Şuan iki yıllık 3 katlı bir binanın ara katı. Dış mantolama falan hepsi yapılmış.2019 yapım yılı binanın. Bütün pencere köşeleri dairesel olarak su alıyor. Ayrıca bir duvar pencereden bağımsız olarak su alıyor. 3 defa mastik çekildi ama yine su almaya devam ediyor. Son olarak siyah dyson silikon içerden çekildi yine su alıyor. Bazı ustalar silikondan değil çatıdan alıyor diyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım. Ara kat aldık kafamız rahat olsun diye yine pişman olduk. Lütfen yardımlarınıza muhtacım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
2 yıl
Er
Konu Sahibi

V
2 yıl
Yarbay

İlk 2 resimde, pencere ve kapı kenarlarından su alıyor. Duvarla doğrama arasında yeterli yalıtım yapılmamış. Ancak bu noktalarda, dış mantolamadan da kaynaklı sıkıntı olabilir. Bir tornavida alarak, ters kısmıyla (sapıyla) su olan yerlere tık tık vurun. Ses değişimi varsa, altındaki strafor eksiktir, sıva doldurulmuştur. Ses yoksa, silikon çatlamıştır. Yeni baştan bütün uzunluk boyunca silikon uygulatın.

3 üncü resimde dış cephede sıva çatlağı vardır. Doğramayla ilgisi yok. Ancak bu sıva çatlağı üst katta da olabilir. Oradan sızıp, sizin duvarınızdan çıkıyordur. Binanın dış fotoğrafını atabilirseniz, daha faydalı yorum yapabilirim. Siz de üst komşunun duvarında çatlak var mı tesbit etmeye çalışın. Yeniden sıva uygulaması yapılması gerektiğinden, renk farkı olacağından ve dış cepheyi bozacağından, buna çözüm yok. Ayrıca epey masraflı olacaktır. Dış cepheye iskele kurulması gerekiyor.

Son resimde ise yan bina mıdır, değil midir anlaşılmıyor, dış cephe sıva çatlağı veya yan tarafta bina varsa dilatasyon dediğimiz nedenden kaynaklanıyor olabilir. Bunu çatıdan başka bir yerden çözemezsiniz.

Bu sorunu tesbit edebilmek için uzman bir mimarla anlaşın. Su inişleri mantolama altına da alınıyor bazı durumlarda. Yani çatı suyunu aşağıya taşıyan borularda da su kaçırmasından kaynaklanıyor olabilir. Binayı dışarıdan görmeden net birşey söylenemez. Bu işi ustalarla çözemezsiniz, bir mimarla görüşün



N
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Son resim ile 3 resim aynı duvar. Su alan duvar tam köşe duvar. Yanında bina yok açık yani. En son içerden dyson silikon çektirdim suyu yine aldı. Bu defa silikonu kazıdım. Würth nötr silikon aldım. İç dış uyguluyorum.
Nasıl sonuç verecek çok merak ediyorum.

Evin inşaatında bizzat gördüm . yutong kullanıldı. Ama sıva yapılmadan direk mantolama yapıldı. Bir kaç mastik çeken pencereci getirdim. Hiç fayda etmedi. En son bir pencereci usta çatıdan mantolamın arasına su sızıp aşağı kadar iniyor. Evin iç duvarları alçıpan su bir yerden sızıyor dedi ama bilmiyorum. Yaşadığım yerde usta bulmak imkansız. Bugün iki pencereyi iç dış mastik silikonları sökmem 3 saatten fazla sürdü.

duvarlarda su izi görünce sıfır evde sinirlerim hopluyor 😔



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
2 yıl
Er
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
Evin su alan duvarı köşedeki kahverengi çıta ile pencere arasında kalan bölüm . Yukarda 3. resim tam olarak dıştan hali böyle



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 yıl
Yüzbaşı

Su kaçağını kontrol eden ustalar var termal bakiyorlar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 yıl
Binbaşı

Fransız camlar diplerine duvar ile mermerin birleştiği nokta var. Cam değil. Mermer ile duvar kısmını diyorum.
oradan su alır .
Derz veya silikon ne kolay gelirse güzelce bir çekin.



M
geçen yıl
Yarbay

Bina yeni gözüküyor, bir avukata danışıp mütahhite yaptırın hiç uğraşmayın kazdıkça iş büyür ve yetkisiz müdehaleden dolayı olay müteahhitten çıkar size patlar.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

N
5 ay
Er

Hocam merhaba,
aynı sorun bende de var.Çözüm bulabildiniz mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
3 ay
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar özelden mesaj atanlar olmuş. Kaçağı bulduk hamdolsun. Üst kat komşunun pencere altı mermer dışında bir mermer daha var onun dibinde açıklık var. Mermer içe doğru olduğundan yağan yağmurlar mermerde birikiyor ve sıvanın arasından ara kata iniyormuş. O mermerlerin duvarla bitimine nötr silikon sıktık. Sular kesildi hamdolsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
3 ay
Er
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Arkadaşlar resmi attım. Pencere altında bulunan ikinci mermerin duvar bitiminden alıyor. Orayı silikonlayın nötr silikon olmasına dikkat edin. Dış cephe özel silikonudur. Çatıdan da kontrol etmeyi unutmayın. Çatıda bazen köşe uç kısımlar dışarda açıkta kalabiliyor ordan da alabiliyormuş bir usta orayı da kontrol etmişti. İnşallah çözümü bulursunuz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.