H

Onbaşı
22 Kasım 2019
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
55 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
4 yıl
Ekran donma ve mavi ekran sorunu (ntkrnlmp.exe)
İyi forumlar, iyi bayramlar herkese
Sony Vaio SVF11NA1GW 2in1 laptopum var. SSD taktım format attım, sürücüleri güncelledim.
Ancak youtubeda 1080P ya da netflixte dizi izlerken ekranda yeşil çizgiler oluşup mavi ekran veriyor.
Bazen de internette gezerken aniden donup kitleniyor ve hard reset dışında açılmıyor.

Sistem dosyalarını incelerken ntkrnlmp.exe'de hata oluştuğunu keşfettim ancak çözüme ulaşamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
H
4 yıl
Sony Laptop video oynatırken kapanıyor Dııt sesi veriyor
Merhabalar herkese,
Boşta, bozuk duran Sony Vaio SVF11N16CTB/SVF11NA1GW model bilgisayarı tamir etmeye çalışıyorum. Başlangıçta açılmıyordu, açılırken donuyor ekranda yeşil çizgiler ve mavi ekran hatası alıyordum. BIOS güncellemesi ve w10 yükledikten sonra açılıyor kullanabiliyorum ancak Youtube, Netfix gibi sitelerde. Online eğitim derslerimde Dıııt sesi vererek donuyor ya da mavi ekran veriyor.
Bunu nasıl giderebilirim. Cihazın SSD ve RAM'inde sıkıntı yok kontrol ettiğim kadarıyla. HDD yok cihazda.

Sistem video yüklerken hata verdiği için vimeoya yükledim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
https://vimeo.com/user115874146/review/420332376/c67a662932https://vimeo.com/user115874146/review/420332864/56c268c266
H
4 yıl
AirPods sağ kulaklık çalışmayı bırakıyor
Merhabalar,
AirPods'um kısa bir süre önce durduk yere bozuldu. Yaklaşık 2dklık kullanımdan sonra sağ kulaklık çalışmayı bırakıyor sol kulaklık devam ediyor. Egemek'e verdim kulaklıkların ikisi de bozuk 1000₺ yenileme ücreti dediler saçma bir şekilde.
Sadece sağ eşi alsam resetlemeden sonra düzelir mi? Daha önce bu sorunu yaşayan, çözebilen var mı acaba?
H
4 yıl
Anakartı ölü Android telefondan tablet yapımı
Herkese iyi forumlar,
Elimde anakartı sorunlu iki adet telefon var, bunların birini raspberry pi 3 b ye ekran olarak kullanmaya başladım. Elimdeki ikinci telefonu da anneme tablet ya da daha yararlı bir ürün yapmak istiyorum. Rasp harici ne kullanabilirim, önerileriniz nelerdir?
Hepinize teşekkür ederim şimdiden.
H
4 yıl
Dyson Dc32 Tamiratı
İyi günler,
Annemin Dyson DC32 model bir elekrikli süpürgesi var. Yaklaşık 8 sene kullandıktan sonra bozuldu, servisine gönderdiğimizde motorunun yandığını söylediler. 1600₺ masraf çıktı.
Kendim yapabilir miyim diye düşündüm, muadil olarak satılan motor buldum ve söktüm ancak bu model ve DC23 modelinde motorun üstünde ikinci bir hava filtresi var sanırım yabancı forumlarda motoru soğutmak amacıyla eklendiği neden olduğu pek açık olmayan bir parça şeklinde yazılmış. Türkiye'de satılan motorlarda ise bu parça yok ve takılacak yeri de yok gibi. Şuanki motordan sökmek ise neredeyse imkansız gibi. Daha önce motor değiştiren oldu mu? O parçayı takmadan kullanabilir miyim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Soldaki benim söktüğüm motor, sağdaki ülkemizde satılan model.
H
4 yıl
iPad Pro ekran koruyucusu önerisi
Merhabalar herkese,
Kısa zaman önce iPad 9.7 sahibi oldum. Çizim ve not alma amaçlı kullanıyorum. Yabancı çizerler "paperlike" adında bir ekran koruyucusu öneriyor.
Türkiyede satılmıyor tabiki, farklı bir markadan deneyen oldu mu? ya da başka bir koruyucu önerebilir misiniz mat olursa özellikle iyi olur.
H
4 yıl
iPad \u0026 Çizim tableti ikirciği
Herkese iyi günler,
Yakın zamanda iPad almak istiyorum. Model seçiminde zorlanıyorum bana en mantıklı olanı önerebilirseniz çok sevinirim. İkinci el çekincem pek yok değerlendirmeden önce eklemek istedim.
Aktif olarak iPad ya da çizim tableti kullananlar yorumlarsa sevinirim.

Beklentilerim;
- Üniversite öğrencisiyim Elektronik Haberleşme mühendisliği okuyorum. Notlarımı tamamen dijitale taşımak istiyorum, PDF + A4 ikilisiyle çalışıyorum normalde.
- Yarı profesyonel çizim yapıyorum, çizimlerimi mouse ile Adobe Illlustrator'a taşımak zor gelmeye başladı. Apple pencil bu konuda çekici geliyor.
- Sürekli yanımda taşıyacağım için hafif kullanım süresi de uzun olması önemli.

iPad (10.2") 128 Gb modeli eski işlemcili ama 3200₺ (1. nesil apple pencil)
iPad Air (10.5") 64 Gb modeli 3500₺ (1. nesil apple pencil)
iPad Pro (11") 64 Gb modeli 5900₺ (2. nesil apple pencil)

Çizim tabletleri hakkında çok bir bilgim yok önerilere açığım, indirim bekle yeni yıl için, ikinci el piyasından bak gibi seçeneklere de açığım. Arayacağım modeli netleştirmek için yardımınızı bekliyorum.
H
4 yıl
iphone 6 ekran süresi deneyimi ve kılıf önerisi
Merhabalar,
Xiaomi mi a2 lite olan telefonomu iOs app yazdığım için iphone 6 bir telefonla takasladım. Pil ömrü %90 ve cihaz gerçekten temiz.
İlk gün kullanımımda şarjın %85ten %15'e 2 saat 43dk'da indiğini fark ettim. Çoğunlukla sosyal medyada gezindim. Oyun oynamıyorum. Bu süre normal mi, kullanan diğer arkadaşlar ortalama kaç saat ekran süresi alıyorsunuz?

Not1: Bluetooth, konum servisleri kapalı.

Not2: Uygun fiyata logolu bir lansman kılıfını nereden alabilirim, buna da öneri veya link verirseniz sevinirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.