R

Yarbay
05 Temmuz 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme (?)
348 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
6 gün
Çift Ekran Kartı ve Çift Monitörde HDMI çıkışı alamamak
supermicro server anakart var. onboard ekran kartı ile 6900xt birlikte kullanıyorum. bios üzerinde onboard ekran kartı önceliğini kaldırmama rağmen linux üzerinde monitöre çıkış sağlayamadım. linux ekran kartını görüyor. onda bir problem yok. 2.monitörü ise algılamıyor.

internetteki okuduğum bazı komutları denedim ama sonuç başarılı olmadı.

linux boot edinceye kadar hdmi görüntü geliyor fakat linux açılınca görüntü vga çıkışından sağlanıyor. windows üzerinde böyle bir problem yaşamadım.

bu hususta ne yapılabilir.
R
4 ay
modem tavsiyesi veya QoS ayarı hakkında
arkadaşlar merhaba. türk telekom 1gbit net ve zte h3600 modem kullanıyorum. 15 adet cihaza ağda öncelik vermek istiyorum. yani bu cihazlardan gelip gidecek paketlerin öncelikli olarak en hızlı şekilde işleme alınmasını istiyorum.

mevcut modemde bu ayarlanabilir mi?

eğer ayarlanamaz ise yaklaşık 30 cihazın bağlanacağı ağ için modem tavsiyeniz var mıdır? ont cihazı modem yanında duruyor. ontli veya telekom modemini araya almadan bağlantı kurmanın yolu var mıdır?

16 portluk switch eklemesi de yapılacak.
R
5 ay
Göz Lazer Tedavisi - Ankara içinde öneriler
Arkadaşlar merhaba. yaş 42. gözlerimde 2,75 miyop görme kusuru mevcuttur. tedaviler bakımından bir çok farklı teknik mevcut. hangisi iyidir hangisi kötüdür bilgim yok. doktorun da önemli olduğu hususlar var.

Ankara içinde önerebileceğiniz doktor veya hastane/poliklinik var mıdır? Nelere dikkat etmek gerekiyor?
Lazer tedavileri arasından kişinin sağlığı ve uzun dönem için en sağlıklısı hangi tedavi türüdür?

no touch laser, ilasik veya lasik gibi çeşitli türler var. tabi hastanın durumuna göre doktor öneriyor fakat hastanelerin bu işi gelir kapısı yapması nedeniyle insan her şeye de inanmak istemiyor.

daha önce operasyon geçirenler veya geçirmiş olanlar yorum yaparsa sevinirim.

veni vidi göz no touch laser için 19 bin TL fiyat verdi.
dünya göz muayene+tetkikler+laser(hangisi ise)+operasyon sonrası muayene için en düşük 28 bin TL fiyat verdi

teşekkürler.
R
8 ay
TT Sabit ip tanımlanamıyor
arkadaşlar merhaba. 1000 mbps internet bağlattım ve bir işim olması nedeniyle sabit ip de istedim. ancak modemde bir türlü sabit ip tanımlaması gerçekleşmiyor. müşteri hizmetleri sistemden tanımladıklarını söylüyor fakat modemde tanımlanmıyor. sahadaki teknisyen de tanımlanmadığını ve kendilerinin bir şey yapamayacağını söylüyor. mh yi arıyorum genel müdürlükle görüşün diyor.

diyorum ben neden görüşeyim madem hata var siz gerekli girişimlerde bulunun diye, biz buradan bir şey yapamıyoruz diyor. anlamadım ben bu işi

modeme sabit ip tanımlaması neden yapılamaz arkadaşlar? başına gelen olduysa nasıl çözdü?

modem zte h3600 v9
R
9 ay
Konuya abone olma bildirimi kaldırılsın
Zırt pırt konuya abone olma bildirimi çıkıp duruyor. Mobilde kapatamıyorum da. Bu nedenle bu uyarının çıktığı konuda uyarıyı kapatamadigim için başka yere tiklanmiyor. Çok acele kaldırılsın bu özellik
R
10 ay
Popüler Konuları Linki Çalışmıyor
popüler konuları görmemize yarayan linke tıklayınca böyle bir hata veriyor
https://forum.donanimhaber.com/trends

< Resime gitmek için tıklayın >
R
10 ay
Nvidia Dolby Atmos ses kesintileri
nvida ekran kartında ses ayalarını dolby atmos olarak ayarladığımda yaptığım her bir işlemde ses anlık kesiliyor. bu yeni pencere açma olsun, yeni sekme açma olsun herhangi bir işlem yapıldığında oluşuyor. ekran kartı rtx 4090. 6900xt kullanırken veya amd nin kartlarında böyle bir problem yaşamıyorum. nvidianın daha önceki ekran kartlarında da yaşadım.
bunun bir çözümü var mı?

hdmi ile lg tv ye bağlı. tv de soundbara bağlı. sesi earc üzerinden alıyorum.
R
2 yıl
Öğrenmek Maksadı İle Evde Sunucu Kullanımı ve Diğer Sorular
arkadaşlar merhaba. aşağıdaki sistemi kullanmaktayım. aslında bu sistem üzerinde şu an cpu ve gpu mining işlemi yapıyorum.

EPYC 7F52
Asrockrack Rome D8-2T Anakart
32GB 4x8GB DDR4-3200 PC4-25600 RDIMM ECC Registered Nemix Ram
2 adet RTX 3090


ayrıca elimde 2 adet 7F52 2 adet 7F32 işlemci var. (bilgi mahiyetinde olsun. bunları da uygun fiyata satıyorum)

şu an windows 11 Pro yüklü.

öncelikle öğrenmek adına böyle bir şey yapmak istediğimi belirtiyorum. evde 2-3 adet bilgisayarı da servere bağlama imkanım mevcut.

bu sisteme windows server 2022 kurarak;
-Web sunucusu (kendime ait bir site)
-VPN ve VDS sistemi (engelleri aşmak için)
-Oyun sunucusu (tamamen deneme/öğrenme maksadıyla.)

olarak kullanma seçeneğim var mıdır? ip adresim statiktir. ileride olması ihtimal engellemeler karşısında bu sunucu ile engelli sitelere erişebilme imkanı olur mu? elimdeki direkt modeme bağlı lorawan cihaz veya başka bir bilgisayarın ip adresini farklı gösterebilme imkanı var mı? bunu sormamın sebebi helium madenciliği için her cihaz için farklı bir internetin gerekmesi. sanırım çin'de aynı internet ile birden fazla cihaz ile helium mining işlemi yapılabilmekte. eğer böyle bir şeyin olması mümkün ise gerekirse alınması gereken cihazı da temin edebilirim.

sisteme dhpc server, active directory, dns server, ftp server kurulumları yeterli midir? özellikle web sitesi sunucusu kurulması mümkün ise DNS işlemini sunucu yerine getirebilir mi?

tekrara belirtmek istiyorum öğrenmek ve kendimi geliştirmek için yapmak istiyorum. iğneleyici şeyler söylemezseniz sevinirim. 40 yaşında birisiyim :) sistem mining nedeniyle 7/24 açık olduğundan bir şeylerle uğraşmak istedim açıkcası.

youtube üzerinden windows server ve ayarlarıyla ilgili olarak yakın zamanda videolara bakmıştım. aslında güzel bir eğitim bulsam onu satın almayı düşünebilirim.


ek olarak bu sisteme riser takdığımda kartları görmüyor. bunun çözümü ne olabilir?
son olarak da asrockrack ipmi giriş ve kurulum işlemini bilen var mı? yazılım aracılığı ile server sistemini kontrol etmek istiyorum.

saygılarımla
R
2 yıl
Bilgisayar masası için tasarım veya örnek masa tavsiyesi lazım
arkadaşlar merhaba. gerek kabloların fazlalığı gerekse yerleşim bakımından özel bir bilgisayar (çalışma) masası arıyorum. büyük monitör (veya 48" tv") monte olacak şekilde, kabloların saklanabileceği, üzerinde gerekirse prizlerin konumlandırılabileceği kullanışlı masa biliyor musunuz veya tasarlama imkanınız var mı?


masanın kalın ve şık olmasını tercih ediyorum.
direksiyon seti de mevcut ama bu ekstra maliyet çıkartır mı bilmiyorum.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
R
3 yıl
Portal linklerinde hata alıyorum
merhaba. ana sayfa haberlerinde aşağıdaki yazı çıkıyor ve sayfa açılmıyor. ilgili konuyu forum içerisinde arayarak bulursam ancak görebiliyorum

The page cannot be displayed because an internal server error has occurred.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.