P

Teğmen
11 Ocak 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
47 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
3 yıl
ASUS p8z68-v ANAKARTA HANGİ RAM?
Merhaba arkadaşlar,
Görüntü işleme işiyle meşgulüm. Bazı verileri işlerken RAM hatası alıyorum
Halihazırda sistemde 8 GB Ram var. Anakartım asus p8z68-v modeli

Rami kaç gb'a kadar yükseltebilirim hangi modeli almam gerekir ?
32'lik ram alsam bi kısmını kullanıp bi kısmını kullanmayabilir mi bilgisayar

Ram yükseltmem gerekiyor ve kaç gb'a kadar yükseltebileceğimi bilmiyorum
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Bana bu konuda yardımcı olur musunuz
P
5 yıl
IELTS\u0027E HAZIRLANACAĞIM [ÖNERİ/TAVSİYE KONUSU]
Arkadaşlar, hocalarım merhabalar.

IELTS'e hazırlanmak istiyorum malum hayallerim büyük. İngilizceyi halletmem lazım ama ne kadar uğraşsam da ana vatanına gitmeden dili tam anlamıyla öğrenemeyecek gibiyim.

IELTS sınav sor tiplerine baktım ve kendi kendime bir strateji oluşturdum. İngilizce Hazırlıkta B1 sınıfındaydım bi kaç farklı kaynaktan yaptığım testlerde de yine B1 çıkıyorum amacım bi yandan C seviyesine ulaşıp bi yandan IELTS'den 7+ not alabilmek.

IELTS reading soruları keşkte computer based olsaydı diyorum CTRL F ile halledilebilecek sorular var gibi görünüyor ama kağıt üzerinde sınav. Bunun için READER AT WORK serisine başlamayı düşünüyorum [ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum reading konusunda]

LISTENING ile aram hiç iyi değil sıfırdan başlamam lazım. internetten tek bir site bulup sorularla eş zamanlı akan ses kaydı dinlemem gerekiyor.

WRITING 1. Bölümde basit bir konu verip kompozisyon yazmamızı istiyorlar bunun için hazırlıkta öğrendiğim main topic-supporting topic olayı vardı onu yeniden çalışıp bağlaçlarla birlikte kompozisyon yazabilme üzerine çalışmam lazım.. yazma işinde kendimi geliştirdim bunu halledebileceğime inanıyorum
2. bölümde grafik verip yorumlatıyorlar. bunun için more-most ve bağlaçlarla şu şuna göre şöyle iyi bu bundan daha kötü gibi kıyaslamaları yapıp sonuca bağlamam gereken tarzda bir kompozisyon yazılacak bunun için kıyas ve en iyi durumları anlatan kelimeleri kalıpları bulmam gerekiyor. sonra da in contrastla /finally ile bağlar geçerim diye düşünüyorum :D

SPEAKING- Cambly den kod almıştım hocalarla kesintisiz sohbet edebiliyorum biriyle maç muhabbeti yapmıştım diğerine kebap yemek muhabbeti yapmıştım olmadı bi cambly üyeliği alırım tek başınayım etrafımda ingilizce konuşan hiç yok çünkü.

bir de şunu sormak istiyorum. İnternette bir sürü kaynak var ve sadece birinden çalışmak istiyorum ama ondan çalışınca da diğerlerindeki bilgiyi kaçırmış gibi hissedip tedirgin oluyorum. bunun için kursa gitmem gerekir mi ? B1 Seviyesindeki bir evde kendi çalışması ile 7 ve üzeri bir puana kaç aylık çalışma sonucu ulaşabilir ? Yani kursa o kadar para bayılmam gereken bir durum gereklilik var mıdır yoksa kendim mi çalışsam daha iyi olur. Türkiye'den ümidimi hem mesleki hem akademik anlamda kestiğim için gözümü kararttım kesinlikle gitmem gerekiyor buradan. Bana burada ekmek yokmuş insanın zoruna gidiyor.

Tavsiyeleriniz benim için önemli. Şimdiden teşekkürler.
P
5 yıl
İsveç\u0027te Doktora ve Postdoc yapmak
Burada anlatılana göre Doktora yapanlardan harç alınmıyormuş hatta maaş veriliyormuş.
Yani İsveçte post doca kadar yükselebilirim peki ama okul bitince nasıl iş bulunur nasıl geçinilir ?
Bilen birileri varsa yardımcı olabilir mi ? Türkiye'ye geri dönme durumunuda post doc bittiğinde doçent ya da dr. öğr. görevlisi ilanlarına başvurma hakkım olur mu ?
Aklımda bir okul var times higher toplistte dünya da ilk 100 içerisinde görünüyor. Bu bişey katar mı ?
Yani Mezun olduktan sonra nasıl hayat idame ettirilir ?

https://studyinsweden.se/plan-your-studies/degree-programmes/phd-studies/
P
6 yıl
Amerika\u0027da Doktora ve Sonrası ?
Arkadaşlar kafam çok karışık.
Ankara jeoloji mezunuyum İskenderun teknikte petrol yüksek lisansı yapıyorum.
Bilimsel olarak emsallerime göre ve sınıf arkadaşlarıma göre öndeyim şimdiden 2 makale 2 bildirim olacak
Sempozyumlara falan da katılıyorum yani mesleğimle ilgili gelişmeleri takip ediyorum
Linkedin den dünyanın dört bi tarafındaki meslektaşlarımı ekledim kimin ne ile uğraştığını da görüyorum.
Ama 1 senedir doğru düzgün iş bulamıyorum iş beğenmiyorsun diyebilirsiniz ama çoğu şirket ayak elemanı arıyor. ölçüm aldırıp mühendisliğini yaptırmıyorlar yani şirkette ha çaycısın ha kadrolu mühendissin hiç farketmiyor titrin mühendis ama mühendislik yapamıyorsun.

Yine iş bulamamaktansa Abd de Colorado School of Mines ta doktora yapayım diyorum. buna hazırlanmam lazım
Reçete şu şekilde
TOEFL ibt 79
GRE sınavından geçerli not
3 tane hocadan referans mektubu : bu benim için sıkıntı olmaz şimdiki ve önceki okulumdan hocalarım beni seviyor
1 tane de niyet mektubu bunu da kendim yazmam gerekiyor

İngilizcem kağıt üzerinde güzel yani yökdile hiç çalışmadan sadece makale okuyarak girdim sınava girmeden kalem kıpırdatmamıştım 55 aldım
Ama toefl da
konuşma
yazma
okuma
dinleme sınavı yapılıyor bi şekilde çabalarım geçerim diye düşünüyorum

Amerikada doktora yapan bir tanıdığım sayesinde gözlerim açıldı. Amerikada doktora öğrencilerine okulda ders anlatmaları karşılığında maaş + sağlık sigortasının bir kısmı ve okul içerisindeki bazı giderlerin kesintileri ile birlikte okul içerisindeki tüm tesislerden yararlanma hakkı sunuyorlarmış

Colorado School of Mines teknolojide M.I.T neyse maden ve petrolde de o
buraya girmem biraz sıkıntılı olacak ama sizce denemeye değer mi ?
1 yıldır iş arıyorum CV mi görseniz referanslarda bi tek cumhurbaşkanı eksik dersiniz ama iş bulamıyorum
burada aç kalıp anaya babaya yük olmaktansa toefl dan bi puan alıp en azından colorado olmasa bile orta eviye bi okulda doktoralı hoca olmak sizce mantıklı mı ?
kendime bilimsel anlamda güveniyorum elimde imkan olsa TPAO ve Shell den önce sivas havzasındaki petrolün yerini bulurum o derece sıkı çalışan birisiyim
elimdeki makale bitmeden uyuyamam ya da bişeyin teorisini oturtmadan günüm güzel geçmez

Doktoradan sonra ABD'de iş arama süreci nasıl olur ? Türkiyede işsiz kalmışken artık gözümü karartmaya başladım napayım elimden gelenin en iyisini kendim ve ilerideki ailem için yapmam lazım burada ekmek yokmuş.
P
6 yıl
İkinci el pro 9.7 mi sıfır 2018 9.7 mi?
selamlar arkadaşlar,
ipad ve kalem almaya heves ettim. internette garantili ikinci el ipad pro 9.7 32gb 1600 lira civarında bulunabiliyor.
1600 liraya sıfır 2018 ipad 9.7 de alabilirim.
çok kararsız kaldım. sizce hangisini almalıyım?
P
6 yıl
Petrol Arama Yazılımı ile İş Kurma [Kosgeb - Arge İnovasyon Desteği Nasıl ?]
Arkadaşlar iyi geceler,

Hydropet adlı program ile bakir sahalarda petrol aramalarında sismik yöntemleri daha az kullanarak maliyet düşüren bir program geliştirdim. Su kimyası verileri ile havzadaki basınçlı akifer sularının hidrojeokimyasal yorumlanması ile;

sahada hidrokarbon var mı yok mu ?
varsa, petrol mü yoksa doğal gaz mı ?

sorularının cevabını alabileceğimiz bir yazılım ile verileri harita üzerinde birleştirerek su tipinden rezervuardaki suyun yerini saptayabiliyorum. Zaten suyun üzerinde petrol olur..

program şimdilik sadece su tipine göre çalışıyor ancak, bunu geliştirmek için kosgeb arge inovasyon desteği nasıl alabilirim ?


yani daha google maps api ile su kuyularının yerini işaretleyip su tipine göre bunları renklendirdikten sonra program otomatik bir şekilde konturları çizecek daha sonra sahadaki petrol rezervuarının olduğu hedef alanı bize gösterecek.


programın makalesini yazdık MTA Dergisinde yayınlanmaya hak kazandı. Yabancı hakemler(İtalyan ve alman petrol hidrojeologu profesörler) çok ilginç buldular.

yöntemi geliştirmek için devletten destek istiyorum. geliştirdikten sonra stratejik olduğu görülürse sadece devlete satmaya razıyım. arge inovasyon desteği alıp işi yapmayı düşünüyorum ancak nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.

SIFIR sermayeye karşın bilgim ile yeni petrol yatakları keşfetmeye hazırım. Devletten yardım istiyorum.

Bi teknopark içerisinde kuluçka şirket olarak başlayıp daha sonra programı bitirip nasıl bir yol izlemem gerekir ?

MTA ve TPAO'dan işin gidişatına yönelik kontrol edebilirler, çalışmama güveniyorum.

Bu iş olursa eğer sismik yöntem harcamaları minimuma inecek çünkü kocaman bir alandaki rezervuarın daha küçük alanını program saptayacak sonra da saptanan alana jeofizik yöntemler uygulanacak.

2023 hedefleri doğrultusunda çalışmaya hazırım ancak evde oturduğun yerde olmuyor. Danışabileceğim insanlar mevcut ancak yazılım konusunda sıkıntı çekiyorum. herhangi bir jeolojik şartı kodlara dökebiliyorum ancak işin görselliği ve api kullanımı açısından sıkıntı çekiyorum, neden ? çünkü yazılım mühendisi ya da bilgisayar mühendisi değil yerbilimciyim.


ürün geliştirildikten sonra ne olur ? devlete bir taahhütte bulunmam gerekir mü ? şu anlık taahhütüm şu;
bilimsel olarak ispat edilmiş, ruslar tarafından yıllarca kullanılmış abdliler tarafından kullanılsa bile yayınlanmamış yöntemleri gün yüzüne çıkarmış olduk ve program sayesinde otomatiğe bağladık bunun için yapabileceğim tek taahüt yeni yöntem geliştirilmesi ve programın daha fazla özellik kazanabilmesi. Bunu da hidrojeokimyasal olarak yapabilirim..
< Resime gitmek için tıklayın >

ilerisi için ne yapmam, nasıl yol izlemem lazım ?

şimdiden teşekkürler.
P
7 yıl
Yurt dışı Yüksek Lisans vs Yurt içi Yüksek Lisans Nasıl
arkadaşlar bu sene mezun oldum bölümüm jeoloji mühendisliği

stajı sona bırakmıştım iyi ki de öyle yapmışım 40 gün doyurucu bir staj yaptım ve petrol aramacılığı için güzel bir program yazdım

programın özelliği şu

bir havzadaki soğuk, sıcak, kaynak, doğal maden suyu, çeşme suyu gibi suların hidrojeokimyasal lab sonuçlarını yorumlayıp havzada petrolün olup olmadığını varsa gaz mı petrol mü olduğunu gösteriyor

yani program tek numune için çalışıyor ama üst üste numuneler üzerinde çalışma sonuçlarını jeolojik haritaya işledikten sonra petrolün yerinin göreceli olarak bulabiliyoruz

staj şefim ile birlikte programımız haber değeri kazandı

Videoyu izlemek için tıklayınız
haber linki için :
http://dirilispostasi.com/n-35265-ilk-yerli-ve-milli-petrol-arama-yazilimi.html

herkesin hayalidir yurt dışına çıkmak ama benim amacım var

petrol hidrojeokimyası üzerine çalışmak istiyorum bu konu şu an hiç bir üniversitede çalışılmıyor program da tam bunun üzerine zaten

jeoloji lisanslıyım ancak petrol ve doğal gaz mühendisliğinde yüksek lisans yapmak en azından "sondaj mühendisi" ünvanını almak için türkiyede büyük bir avantaj

hem jeolojinin getirdiği aramacılık yapabilirim hem de sondaj mühendisliği yapabilirim

petrol mühendisleri petrol ve jeotermal kuyularında çalışacak iken ben jeoloji diploması sayesinde maden termal soğuk su petrol kuyularında çalışabilirim sadece kuyu değil bunların aranıp bulunması zaten benim işim


ancak akademik olarak düşündüğüm zaman eğer ben bu işi yapacaksam bu programın devamını getirip geliştirmeliyim diyorum. 2023 hedefleri var sonuçta ülke enerjiye aç bu yüzden sırf petrol olarak değil bu program başka hammaddelerin aranması için de öncülük edebilir

iyot brom lityum gibi mesela..

ben tüm bunları yapabilmem için artık evden gitmem lazım o yüzden kendi kendimi finanse edebilecek konuma gelmem lazım

iş teklifi geldi ilk defa daha diplomayı elime almadan mezuniyet belgesi ile birlikte bi şirkete önerilmişim. Bu bence büyük avantaj

yüksek lisans sırasında hem çalışırım hem de mezun olur olmaz piyasada işler nasıl yürüyor diye görmüş olurum

yani arkadaşlar

türkiyede hiç çalışılmayan konuyu otomatiğe bağladım ilerletmek istiyorum ama hoca yok o yüzden yabancı hocalara mail atıyorum

colorado school of mines petrol mühendisliği bölüm başkanına mail attım adam bu aramacılık işi petrol mühendisliği ile alakasız jeoloji hocalarına yaz dedi

haklı

jeokimya çalışan özellikle benim konuya yakın hocalara yazıyorum ama ses yok

hem ülkemiz için hem de benim için çok güzel bir şey olacak ama ülkede çalışan olmayınca mecbur petrol mühendisliğinde yapmak zorundayım

yurt dışına çıkmalı mıyım bundan da emin değilim çünkü bekleyenim var evlilik zamanı yaklaşana kadar para biriktirmek askerliği aradan çıkarmak kyk borcu yatırmak gibi işler beni bekliyor

tam olarak ne yapmam gerekiyor kararsızım ancak bu programı geliştireceğimden eminim

standart maden jeoloji petrol makine mühendisliği öğrencilerine göre programlama bilgim daha üst seviyede ama sadece bununla da olmuyor

önce jeoloji bilmek lazım onun için de yayın takip edip yanında bir hocanın olması lazım

bizim meslek usta çırak ilişkisi ile yürüyor

piyasa büyük görünse bile aslında çok küçük herkes herkesi tanıyor o yüzden hata kaldırmaz

yapmam gerekenler konusunda kafam karışık ama programlama bilgimi de ilerletmem gerekiyor

finansör bulmam lazım ya direkt beni bursa bağlayacaklar bi kurs bulacam uyumadan yemeden içmeden programı geliştirecem

ya da işe girip geceleri bir iki saat bakabilecem..
P
7 yıl
Futbolun 8 yılına FETÖ soruşturması! (Booom)
Futbolda 2008 sonrasının savcılık tarafından incelemeye alındığı iddia edildi. Yönetici, futbolcu, teknik adam ve hakemlerin FETÖ bağlantısı araştırılıyor. 2012'de Kadıköy'de büyük olayların çıktığı Fenerbahçe - Galatasaray maçı da soruşturma kapsamında. Bursaspor'un şampiyon olduğu sezon da özel inceleniyor.

Futbolun 8 yılına FETÖ soruşturması
PAYLAŞ



A
Habertürk Gazetesi'nden Meriç Müldür'ün haberine göre yönetici, futbolcu, teknik direktör hakem, gözlemci ve temsilcilerin FETÖ bağlantısı araştırılıyor. 2008’den bugüne inceleme altında. Kimin çocukları cemaat okullarında okumuş, Bank Asya ile kimler çalışmış, ByLock kullanıcısı var mı? Bu iddialar tek tek araştırılıyor. Spor Genel Müdürlüğü, federasyonlar ve ihaleler de inceleniyor. Şu ana kadar çoğunluğu alt liglerden 2 bin 'himmetçi' futbolcuya ulaşıldı. Örgütün futbol yapılanması iddianamesinde ise adı hiç FETÖ'yle anılmayan futbolcular var.

BAZI FUTBOLCULARIN VE EŞLERİNİN YASA DIŞI BAHİS İDDİALARI ARAŞTIRILIYOR
Bir başka dosya illegal bahis ile ilgili. Yine bazı futbolcuların ve eşlerinin yasa dışı bahis bağlantıları araştırılıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bu kapsamda hakem Deniz Ateş Bitnel’in de ifadesini aldı.

İDDİANAME HAZIR... FETÖ İLE ADI HİÇ ANILMAYAN FUTBOLCULARIN İSMİ VAR
Aralarında İsmail Demiriz, Arif Erdem, Hakan Şükür, Uğur Tütüneker’in de bulunduğu eski futbolcularla ile ilgili FETÖ’nün futbol yapılanmasına yönelik iddianame var. Yine çok ciddi iddialar içeriyor. FETÖ ile bugüne kadar hiç anılmayan futbolcuların ismi bu iddianamede geçiyor..

Futbolun 8 yılına FETÖ soruşturması

SÜPER FİNAL FETÖ SORUŞTURMASINDA
Yine FETÖ ile ilgili olarak Fenerbahçe Kulübü’nün ve Trabzonspor’un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun başvuruları bulunuyor ve bu dosyalar birleştirildi. Örneğin 12 Mayıs 2012’de Kadıköy’de oynanan, Galatasaray’ın şampiyonluğu ile noktalanan ve büyük olayların çıktığı Süper Final de inceleme kapsamında. Ayrıca Bursaspor’un şampiyonluğu ile tamamlanan sezon da mercek altında...

İbrahim Hacıosmanoğlu ise kasım ayında MHK eski başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Disiplin Kurulu eski başkanı Hüseyin Karaahmetoğlu ve tam 18 hakem hakkında “TFF’de FETÖ yapılanması” yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Futbolun 8 yılına FETÖ soruşturması

18 hakemin isimleri şöyle:
(Trabzonspor-Galatasaray maçı hakemleri): Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun, Deniz Ateş Bitnel, Deniz Çoban, Serkan Ergün, (Trabzonspor-Konyaspor maçı hakemleri): Süleyman Abay, Mustafa Dönmez, Gökhan Ongaç, Eser Birinci, İlker Meral, Edem İrel; (Trabzonspor-Gaziantepspor maçı hakemleri): Çağatay Şahan, Adil Sinem, Cevdet Kömürcüoğlu, Bahattin Şimşek, Kutluhan Bilgiç, Emre Altun.
Trabzonspor eski başkanı, savcılığa verdiği 7 sayfalık dilekçesinde “2015 sezonu 5. haftasında Trabzonspor-Galatasaray maçında FETÖ’nün hain elemanları saha içinde operasyona başlamışlardır” dedi.

Örgüt üyelerinin suçunu ise “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya engellemeye teşebbüs etme, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya teşebbüs etme amacıyla kurulmuş “FETÖ” terör örgütüne üye olmak, tehdit, şantaj, toplumda infial yaratacak eylem ve hareketlerde bulunmak” şeklinde tarif etti.

Suçun işlendiği yer olarak Riva tesislerini, suçun işlendiği tarih olarak ise 9 Ekim-15 Temmuz 2015 aralığını gösterdi.



KAYNAK

http://www.hurriyet.com.tr/futbolun-8-yilina-feto-sorusturmasi-40346657?utm_source=t.co&utm_medium=post&utm_campaign=futbolun-8-yilina-feto-sorusturmasi-40346657&utm_term=post


şikeci diyenler bunu özellikle okusun aslında başka bölüme açmak lazımdı ama densizliğin lüzumu yok
P
7 yıl
10 Numara Meselesi
Alex ve deivid hariç brezilyadan orta sahaya kimi alsak sıkıntı çıkarıyor

baroni ve son maç hariç josefin genel performansını kastediyorum

bence arjantin şili colombiya gibi okyanus ötesi memleketlerinden bir 10 numara alsak güzel olur diye düşünüyorum

alexten önce de ortega vardı mesela harcandı gitti ama gs maçında maymun etmişti hasanla ergünü

lens gibi sağlam bir ortasaha desteği lazım

düşüncelerinizi alalım
P
8 yıl
Sizce hangisi?
Civic HB Dream, Jazz Dream ve Astra Sedan Edition Plus

Merhaba arkadaşlar,
Yukarda yazdığım araçlar arasında kaldım. Aracı sıfır olarak alacağım ve en az 5 6 yıl kullanacağım. Yakıt tüketimi ve vergiyi göz önünde bulundurursak sizce hangisi daha iyi bir seçim olur?

jazz : 58bin
civic : 64bin
astra : 57bin
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.