W

Yarbay
10 Temmuz 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
12 üye
Görüntülenme (?)
314 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
W
3 ay
AMD gpu ile driver problemi yaşamayan tek ben miyim ?
Anlatacağım olay dizini garip gelebilir, bu bilgisayara en son 2019 yılında format attım. , bu süreçte gtx 970 > vega 64 > gtx 970 > hd6570 > 6900XT olmak üzere 5 kere kart değiştirdim, bilgisayarın içinde nvidia driverları da, eski amd driverları da hala duruyor, bilgisayarda muhtemelen çeşit çeşit spyware ve benzeri virüsler var, şu an windows kurulumu bulunan ssdyi bir süreliğine i3 2120 bir sisteme takmak ve onun driverlarını da kurmak zorunda da kaldım, oradan çıkarıp aynı windows ile bilgisayarı tekrar başlattım, R7 1700'den 5800X3D'ye de geçtim, ramlerimi satıp yeni model ramler ve onların yeni rgb driverlarını kurdum, windows o kadar corrupt bir halde ki güç seçenekleri sekmesi ve ağ bağdaştırıcılar sekmesine girince mavi ekran alıyorum, elimdeki soğutucu yeni işlemciye yetmediği için uv yapıp kullanıyorum.
bilgisayarda intel, matrox, hp yazıcı ve sayamayacağım tonla çöp ve saçma driverlar var, bunlara rağmen ekran kartına oc yapmaya çalışmadığım sürece ne wattman alıyorum ne de garip çökmeler yaşıyorum, evet %100 stabil değil ama bu çöplüğün içinde yaşıyor olsam ben de stabil olmazdım, öyle ki bu pcye takmadan önce sıkıntısızca çalışan iki usb belleğim taktıktan sonra mefta oldu. 7 yıllık anakart ve ucuzdan alınmış james donkey ssd ile bu bilgisayar bir arada kalmayı başarıyor iken insanların nasıl durmadan hata aldığını anlamıyorum açıkçası. Bir şeyi yanlış yapıyorsunuz söylemini kullanma hakkım da yok çünkü bilgisayarımın içindeki her şey yanlış şu an öyle ki eski ramlerle yeni ramlerin rgb kontrolcüsü çakıştığı için şu anki direk açılmıyor bilgisayar dua ve çift taraflı bant ile ayakta duruyor

peki insanlar bu kadar hataya ve kötü duruma nasıl denk geliyorlar ?

Öyle bir noktaya geldim ki eğer bir usb daha bozmadan tertemiz bir windows kurmayı başarabilirsem yeni windowsta hatalarla boğuşacakmışım gibi hissetiriyor insanların anlattıkları deneyimler.

< Resime gitmek için tıklayın >
W
3 ay
ssd hakkında yardım
Merhaba, bir süredir aklımı kurcalayan bir soru var. X370 G5 GIGABYTE anakarta sahibim, kendisi pci ex 3 destekliyor. Benim merak ettiğim soru ise şu:
Bu tabloya göre benim mantıken pcie 8x to nvme adaptör alırsam Pci 4.0 olan bir ssd nin tam hızına erişmem mümkün, yani teoride pci3 nvme nin maksimum hızı olan 3500mb/s yi aşabiliyor olmam gerekiyor. Veya alabileceğim hız pci express slotlarında da limitli li ? Bu mümkün mü veya deneyen oldu mu? yorumunuz nedir ?
< Resime gitmek için tıklayın >
W
11 ay
Sıvı soğutma konusunda yardım
Merhaba arkadaşlar, sıvı soğutma konusunda deneyimli olanların fikrine ihtiyacım var. 5800x3d ile push pulll konfigrasyonunda 4 ay civarında kullandım, genelde sekme değiştirince bile fanlar sesli hale gelip tekrar yavaşlıyordu. Açtığımda pek toz yoktu ben de denemek amacıyla toz filtresini söküp pull olan fanları çıkarıp normal şekilde denedim. hem sıcaklık değerleri eskisinden bir kaç derece düşük hem de ses konusunda sıkıntı kalmadı gibi. radyatör kalın değil acaba faydadan çok zarar mı üretiyor bu kombinasyon yoksa toz filtresini söktüğümden dolayı mı fark oldu ?

soğutma eski olduğu için içinde plastik birikimi oluşmuş olabilir mi ? çıkardıktan sonra biraz salladım radyatörü.

sıvı soğutucu olarak şu emektarı kullanıyorum:
Cooler Master Seidon 240V
< Resime gitmek için tıklayın >

kullandığım fanlar da bayağı eski ama iş görür fanlar:
sp120

< Resime gitmek için tıklayın >
değerleri şöyle:
< Resime gitmek için tıklayın >

kullanım şeklim böyleydi
< Resime gitmek için tıklayın >

şu an böyle
< Resime gitmek için tıklayın >
W
geçen yıl
windowstan bıktım
Bu nedir arkadaş ? son beş aydır saçma sapan güncellemeler, kayıt defterinden kapatsan bacadan giriyor, her güncellemede hatalar artıyor stabilite azalıyor. Ne kullanıcıya saygısı var ne de kişisel verilere. İstesen de kapatamıyorsun 7 gün sonraya ertelediğim güncellemeyi kapattığım akşamında ertele dememe rağmen elimden alıyor kuruyor, oyun ortasında pc yi kapatıp güncelleme yapıyor, arkada 300 tane windows hizmeti açık hayatım boyunca kullanmadığım/kullanmayacağım tırıvırı şeyler sistem kaynaklarını tüketiyor yaz sil yapıyor ssd nin ömründen yiyor, bir piyasada rekabetin olmayışı bu kadar mı felaket olur ya ? adamlar kendi bilgisayarımızda bizden daha fazla yetkiye sahip illallah ettim artık. 3 ay önceki bir güncellemeden sonra klavye/mouse ve diğer usb portları gün içinde durduk yere gider oldu, hiçbir şey yokken bir güncellemeden sonra başladı bu olay. Bugün neyi güncellemeye çalışıyordu bilmiyorum ama bilgisayar gene kendi kendine kapandı açtığımda görev çubuğuna tıkladıkça donuyordu olay kaydına girdiğimde bir güncellemeyi yükleyemediğini bunu 20 kez denediğini gördüm, al bilgisayarı s"k diyesim geliyor artık.
W
geçen yıl
AMD yeni nesilde neden bu kadar güçsüz kaldı ?
Sadece şu ss'leri atarak soruyorum bunu, 6900xt gibi bir canavarı çıkartıp 3090 a denk, yer yer geçen bir kart yaptılar, 1000 dolara 1500 dolarlık kart performansı vermeyi başardılar. 6950xt den bahsetmiyorum bile. bu nesilde baktığımızda 7900XT olarak isimlendirilen kart 4080 den daha yavaş. 650 700 dolar bandındaki rx 6800- 6800xt ile aynı konumdaki performans için amd neden 899-999 dolar talep ediyor ? 7900XTX 4080 i geçiyor olması sürüsüyle eksik yazılmı (driver problemi demiyorum, özelliklerden bahsediyorum) ve benim nezdimde önemli olmasa da çok geride olan rtx performansını açıklıyor mu ? geçen nesil ortaya koydukları başarının yanından geçmedikleri apaçık ortada. Sırada 4090 TI varken bu isimlendirme ve fiyatlandırma bana göre saçmalık. Pazar payı kapmak isteyen rekabetçi bir firma olması gerekirken aslan payını alıyormuş gibi kartları konumlandırıyorlar. 4070 TI 750 800 dolardan çıkarsa amd kart satmayı düşünebilecek mi merak ediyorum
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
W
geçen yıl
ekran kartım x16 da çalışmıyor yardımcı olabilir misiniz
merhaba, 1 yıl öncesine kadar gtx 970 en üst x16 slotunda çalışıyordu ama bir süre sonra çalışmayı bıraktı. ne zaman üst slota taksam bios görüntüsü gelmeden bilgisayar loopa girip fanları hızlandırıyor ama görüntü gelmiyor. bugün sıkıntıdan tekrar denedim ama durum hala aynı. Bios güncellemesi de yaptım. bir alttaki slota takınca sıkıntısız çalışıyor. üst slotta en son vega 64 kullanıyordum sıkıntısız bir şekilde. şimdi istesem de slot bozuk mu değil mi deneyemiyorum çünkü elimde başka kart yok. slotun ölüp ölmediğini anlamak için bir yol var mı ?

< Resime gitmek için tıklayın >
W
geçen yıl
bolu gene sallandı
ufağından bi sallandık başka hisseden var mı
W
geçen yıl
TUVALETTE SIÇIYORDUM DONU ZAR ZOR ÇEKİP DIŞARI FIRLADIM EV YERİNDEN AYRILDI RESMEN
KALBİM YEİRNDEN FIRLADI O NEYDİ ÖYLE

EDİT: BOLUDAN YAZIYORUM MERKEZ
W
geçen yıl
çok çok acil cevap snapdragon 680 li note 11s var mı
arkadaşlar ikinci elden redmi note 11s alacağım ama satan kişinin telefonunun kutusunun üzerinde snapdragon 680 yazıyor böyle bir modeli bulamadım internette, hepsi heliolu normalde. bu bir sıkıntı yaratır mı veya böyle bir telefon var mı

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
W
2 yıl
bunlar dolandırıcı mı
fiyatları absürd geldi fikriniz nedir ? zaten güvenli satış yok şikayet etsek bir şey çıkar mı ?https://seymeniletisim.sahibinden.com/cep-telefonu-modeller?sorting=storeShowcase
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.