Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
62
Cevap
13592
Tıklama
11
Öne Çıkarma
KANser olmak istemiyorsanız ÜLKER ve ETI almayın....
M
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ulker ve ETı şeker yerine glikoz fruktoz şurubu kullanıyor. bu lanet katkılar pankreas kanseri ile göbek yapıyor.

fotodaki çikolatanın arkasına bakın. normal olması gerektiği gibi şeker yazar. (sarelleye ait)

ülker çikolatalarda ise glikoz şurubu yazar.

Neden glikoz şurubu kullanıyorlar?

-tonu 1000 tl de o yüzden.

son dönemlerde gençlerde görülen kalp krizinin de yogun şurup (içeceklerin hepsinde var=) kullanımından olduğu söyleniyor ama kanıt yok malesef.

ama kanser yaptığı kesin.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Wittmann -- 3 Kasım 2014; 18:27:09 >

torku da çakal. şeker yazıyor yanında da kurutulmus glikoz surubu diyor.

muhtemelen çok az şeker kalanı da surup olarak kullanıyor.
Yoruma Git
Michael Wittmann - 9 yıl +7
-
9 yıl
Yüzbaşı

Sikayet edebiliriz belki bir yerlere



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Binbaşı

Her koyun kendi bacağından asılır türkiyenin %90 bu markaları kullanıyor burda konu açman malesef bir işe yaramdı.



M
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: -BlitzCrank-

Sikayet edebiliriz belki bir yerlere

yok. sigara gibi düşün. zararlı ama kullanıma açık. tüketicinin insiyatifinde.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
A
9 yıl
Yüzbaşı

Sadece ülker ve eti değilki tükettiğin çoğu şekerli gıda glikoz şurubu ile yapılıyor, çok nadir şeker ile yapan markalar var mesela torkunun bazı ürünleri





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apollon -- 3 Kasım 2014; 18:26:48 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
D
9 yıl
Yüzbaşı

Bim veya A 101 den çikolata cips alsak sorun olur mu peki?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
-
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

quote:

Orijinalden alıntı: -BlitzCrank-

Sikayet edebiliriz belki bir yerlere

yok. sigara gibi düşün. zararlı ama kullanıma açık. tüketicinin insiyatifinde.



Hangi markalar kullanmaz hocam bunlari bildikleriniz var mi ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
S
9 yıl
Teğmen

ölmeyecez mi kardo...yerim bana bişi olmaz



M
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: JeaNLouP

Sadece ülker ve eti değilki tükettiğin çoğu şekerli gıda glikoz şurubu ile yapılıyor, çok nadir şeker ile yapan markalar var mesela torkunun bazı ürünleri

torku da çakal. şeker yazıyor yanında da kurutulmus glikoz surubu diyor.

muhtemelen çok az şeker kalanı da surup olarak kullanıyor.



-
9 yıl
Teğmen

Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul Milli Sanayi Birliği’nin Açtığı “Yerli Mallar Sergisi’nde yaptığı konuşmadan:

Türkler, Türk Malı alınız, Türk Malı kullanınız; Türk parası Türk toprağında kalsın!



A
9 yıl
Teğmen

Beyler Torkuglikoz fruktoz kullanmıyor diye biliyorum ve piyasaya iyi bir giriş yaptılar. Hiç denemedim fakat çikolatalarınında kaliteli olduğunu duydum. Ben yine sizi aldatmış olmayayım siz bir kontrol edin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashera -- 3 Kasım 2014; 18:29:59 >

F
9 yıl
Yarbay

Torku şeker fabrikalarının ürettiği bisküvilerde şeker kullanılıyor.. torku bisküvi satılan yer bulamadım?!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: -BlitzCrank-


quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

quote:

Orijinalden alıntı: -BlitzCrank-

Sikayet edebiliriz belki bir yerlere

yok. sigara gibi düşün. zararlı ama kullanıma açık. tüketicinin insiyatifinde.



Hangi markalar kullanmaz hocam bunlari bildikleriniz var mi ?

sarelle tadelle aklıma gelenler. Bimdeki satılan tüm çikolatalarda kullanılıyor ucuz olduğu için.
Yanlız Bimde kasaların orada tadelle satılıyor. tadelle şeker kullanıyor.

aldığınız çikolata zaten 20 kurus 50 kurus ise yüzde 100 glikozludur.

ayrıca glikozlu tatlıyı anlamanın bir yolu da dilin arka kısımlarında aşırı şekerden yanma yapmasıdır.

gerçi şimdi yasa gereği mecbur yazıyorlar glikoz kullanıyoruz diye.



K
9 yıl
Yüzbaşı

Bu çikolataları size güzel gösteren sodyum biokarbonat.bu bileşik olmasa yüzüne bile bakmasıniz.bileşik yiyenin damaginda tat bırakıp beyne yeniden yeme isteği verir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
9 yıl
Yarbay

25 Avrupa ülkesi 1milyon 200 bin ton nişasta bazlı şeker üretirken Türkiye tek başına 500 bin ton üretiyor. Türkiye 2008 yılında 1 milyon 151 bin 490 ton mısır ithal etmiş.

2009 yılında 485 bin 130, 2010 yılında eylül ayı itibarıyla 425 bin 646 ton mısır ithalatı yapmışız. Bu durumdan hem Türk çiftçisi, hem de GDO’lu mısır ve mısır ürünleriyle halk sağlığı zarar görmektedir. Türkiye’de nişasta bazlı şeker ile üretilen gıda maddeleri üzerinde uyarı yazısı bulunmuyor. Gıdalarda nişasta bazlı şeker oranı belirtilmiyor.

Kanser yapıcı fruktoz şurubuna karşı insanımızı kim ya da kimler koruyacaktır? Türkiye Avrupa Birliği’ne girmeye çalışırken, Türk insanı Avrupa Birliği standartlarının çok gerisinde uygulamalara maruz kalmaktadır. Adalet, eğitim, sağlık, mesleki ve sosyal yaşamda koyukara bir sahipsizliğimiz var. Alkol ve sigaranın zararları konusunda ortalığı ayağa kaldıranlar, kanser başta olmak üzere çok miktarda zararından söz edilen fruktoz şurubu konusunda sessiz kalmayı yeğliyorlar.

Çocuğunuza aldığınız meyve suyu, şekerleme ve çikolataların kanser yapıcı maddeler içerme riski yüksek. Devlet sizi korumayacaksa siz kendinizi ve ailenizi korumak durumundasınız. Öte yanda, mısır ithalatı ve fruktoz şurubu üretiminde piyasayı elinde tutanlar kimler? Hiç merak ediyor musunuz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: dhfade

Bim veya A 101 den çikolata cips alsak sorun olur mu peki?

aldığın ürünün arkasına bak. yasa geregi yazmak zorundalar.

fiyat ucuz ise bakmana bile gerek yok kullanıyorlar şurup.

bu arada bisküvilerde ve içeceklerin hepsinde glikoz var. utanmadan yazıyorlar da.

sadece pahalı çikolatalar pancar şekeri kullanıyor. yani saglıklı olan.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
9 yıl
Yarbay

şeker kullanan bir tek torku var. bunun nedeni şekeri dahil kendisi ürettiği için. bir süre önce bir arkadaş kakao'yu bile üretmeyi test aşamasında olduğunu söylemişti.



H
9 yıl
Er

Ya bırak artık içinde glikoz mlikoz olmayan şeymi kaldı sanki... Ye gitsin işte zaten organiği kalmadı hiçbirşeyin mecbursun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
9 yıl
Teğmen

Hocam sadece bu kadarı mı monosodyum glutamat. Domuz jelatini. Kisaltmasi msg. Bu normalde eğer helal ve sagliga zararsiz bir gida ise sığır jelatini kullanilir. Yani jelatin hayvanın yağından yapilir ve tat, istek arttiricidir.
Su an Türkiye de kullanan nadir firmalar vardir. Afia ve tadelle. Bunlardandır. Bilgi isteyen varsa detayli kaynak, bilgi veririm.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
9 yıl
Binbaşı

Sen "Nestle" yersin kardeşim.