Pioneer 1122 avr mi yaklaşık 5 aydır kullanıyorum. Gerçi pek kullandığım bile söylenemez. İki haftadır avr de otomatik sesin kısılması gibi bir problem hasıl oldu. Televizyon izlerken ses kademeli olarak bir iki dakika aralıklarla sonuna kadar kısılıyor. Kullanma klavuzunda bu sorunun aşırı ısınma yüzünden olduğu yazıyor fakat ben avr yi dinlendirdiğimde yada bulunduğu yerden daha açık bir yere çıkarıp üstüne üstlük içine doğru fan çalıştırdığımda bile sorun ortadan kalkmıyor. Odanın ısısı termometreye göre 27-28 civarında. Odada öyle sıcaktan bunaldığımız da söylenemez. Isıyı etkileyeceğini düşünerek 5 hoparlörden stereo ya geçip denedim yine de problem devam etti. Ayrıca avr nin üzerine elimi koyduğumda öyle abartılı bir ısı da hissetmiyorum.
Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Son mesajımdan bir iki hafta sonra bu sorun kayboldu ve normal çalışmaya başladı cihaz. Ancak geçen hafta yeniden hortladı. Bunun üzerine problemi pioneer Türkiye distiribütörü olan Digicoma bildirdim.
Attığım mail aşağıdaki gibidir.
Merhaba;
Yaklaşık 9-10 aydır VSX 1122 K model sinema amfisi kullanmaktayım. (2 x Dali Zensor 1, 2 x zensor 3, zensor vocal ve subwoofer yok) Bundan 3-4 ay önce amfide kendiliğinden kademeli olarak sesin kısılması gibi bir sorunla karşılaştım. Kullanma klavuzunu incelediğimde bu problemin aşırı ısınmadan kaynaklı olduğu yazıyordu fakat amfinin bulunduğu ortam ferah, havadar ve serindi. Yerine ve konfigürasyonda hiçbir değişiklik yapmadığım halde bu sorun iki-üç hafta sonra kendiliğinden düzeldi fakat şu anda tekrar aynı sorunla karşı karşıyayım.
Amfi ister ses veriyor olsun. İster boşta çalışıyor olsun. İster hoparlörler takılı olsun yada olmasın her durumda. 2-3 dakika da bir -3 gibi bir seviyede sesi düşürüyor ve bunu ses tamamen kısılana kadar yapıyor. Elimde kumandayla sürekli sesi yükseltmek zorunda kalıyorum. Amfide herhangi bir aşırı ısınma söz konusu da değil. Üzerine dokunduğunuzda ılık hissediyorsunuz. Fabrika ayarlarına geri döndüğümde ve farklı modlarda çalıştırınca da sorun devam etti.
Garantisi devam eden bu ürünümün sorununu gidermek için nasıl bir yol önerirsiniz.
Servise verdiğimde tamir edildiğini test etmem dahi mümkün değil. Yani kendisi düzelmiş olabilir yada daha sonra tekrarlayabilir. Ancak, belki bu modellerde yada başka amfilerde kronik bir sorun olma ihtimaline karşın kesin bir çözümünüz varsa diye sizinle iletişime geçmeyi uygun gördüm.
Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Bunun üzerine cevap olarak servise müracaat edin denildi.
Fakat avrupa yakasında sultançiftliği civarında yada her nerede olursa olsun güvenilir ve cihazı eskisinden daha kötü bir duruma getirmeyecek, adam akıllı bir yetkili servis bulmam gerekiyor. Bu konuda yardım ederseniz çok memnun olurum.
Servis ses düğmesini değiştirerek garantiden sorunu çözdü. İki yıldır sorunsuz kullanıyorum AVR mi. Bayrampaşadaki Pioneer servisine götürdüm 3 günde hallettiler.
İki haftadır avr de otomatik sesin kısılması gibi bir problem hasıl oldu.
Televizyon izlerken ses kademeli olarak bir iki dakika aralıklarla sonuna kadar kısılıyor.
Kullanma klavuzunda bu sorunun aşırı ısınma yüzünden olduğu yazıyor fakat ben avr yi dinlendirdiğimde yada bulunduğu yerden daha açık bir yere çıkarıp üstüne üstlük içine doğru fan çalıştırdığımda bile sorun ortadan kalkmıyor.
Odanın ısısı termometreye göre 27-28 civarında. Odada öyle sıcaktan bunaldığımız da söylenemez.
Isıyı etkileyeceğini düşünerek 5 hoparlörden stereo ya geçip denedim yine de problem devam etti.
Ayrıca avr nin üzerine elimi koyduğumda öyle abartılı bir ısı da hissetmiyorum.
Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.