Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
863
Tıklama
0
Öne Çıkarma
WD Dahili Diskim Çöktü
K
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Kolay gelsin arkadaşlar. garantisi bitmiş WD1001FAES model WD Caviar Black diskime erişemez oldum. Daha doğrusu o benim sistemimi erişilmez hale getirdi. Sistemde takılı olduğu sürece Windows açılmak bilmiyor. Boot ekranında takılıyor.
Sistemden ayırıp Windows altında taktığımda sistemi yine kullanılmaz hale getiriyor.

Bad Sector olduğundan şüphelenip chkdsk yaptırmak istedim ancak onuda başaramadım . daha sonra hiren's boot DVD den bir kaç tool denedim. HDD Regenerator disk başlangıcındaki 4739 bad sector u düzetti cumartesi akşamından dün akşam 8 e kadar 1 tb ın yarısını geçmişti.
başka bir yerde bad sector e rastlamadım. işlem, dün olan elektrik kesintisinde ups im yetmediği için kesildi. bende bir ümit belki çalışır diye denedim. olmadı :(

Bunun üzerine clonezilla, acronis true image, norton ghost gibi bad sector lere aldırmadan clonlama deneyebileceğim yazılımlar denedim lakin onlarda başarısız oldu.
içinde yüklüce bir arşivim var. Recovery uygulamaları ile verilerimi görebiliyorum ancak dosya isimlerine kadar ayarladığım dosyalar söz konusu. açıkçası bir şeyler kaybettiğimi biliyorum. ancak ne kaybettiğimi hatırlamıyorum. dolayısı ile bu diski bir şekilde kurtarmam gerek.


Yardımcı olabilirseniz sevinirim.



D
10 yıl
Yarbay

İşiniz şansa kalmış, vaktiniz varsa hddregeneratör ile tekrar şansınızı deneyin. Çok fazla yapılacak bir durum yok neredeyse benim bildiğim tüm yolları denemişsiniz, geriye sadece profesyonel manada veri kurtaran şirketler kalıyor ancak onlarında fiyat listesi çok kabarık olduğu için uğraşılır mı siz bilirsiniz.

Eğer denememişseniz Ubuntu Live cd edinin, iso dosyasını indirip usb veya cd ile acabiliyorsunuz istersenizde kurabiliyorsunuz. Kurtarmak istediginiz dosyalarınızı harddiske girip görebilirsiniz. Onarımda yapabilirsiniz. Linux bad sektörlü hdd ler konusunda microsofttan daha iyi sonuçlar veriyor, biraz kaba bir program windows gibi narin değil, birde şansınızı bununla deneyin derim.

Birde eskilerden bir program, kullanmadım hiç ancak ününü pek bir duyurdu o zamanlar. Hala piyasada mevcutmudur bilmiyorum ama ne varsa eskilerde var. Zamanında kimsenin çalışmaz diye kenara attığı bozuk hddleri norton disk doktor ile çok onarılıp, senelercede kullanılmışlardır. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_27998767/tm.htm



K
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Mesajınız için teşekkürler. Ubuntu nun live cd si bende var lakin ubuntu yada linux hakkında hiçbir şey bilmediğim için cidden bana yararı pek olmadı. Zaten live olarak açtığımda sağlam olan hdd mi bile mount etmedi.

Link verdiğiniz program Acronis true image in atası gibi duruyor. Sistemde seagate disk var WD yi görür mü acaba? Birde Acronis üzerinden işlem yapmaya kalktığımda bana 54 gün gibi bir süre vermişti. Sadece 1. Adım için.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.