Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
1614
Tıklama
0
Öne Çıkarma
12.000 -18.000 Arası HB Manuel Bekara Gidecek Araç Tavsiyesi
B
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Selam arkadaşlar.

25 yaşında bekarım, 4 aylık memurum. Ufak tefek birikim yapmaya başladım, bunun üzerine kredi de çekerek en geç haziran ayına bir araç almayı planlıyorum.

Mayıs 15 itibariyle kenarda 4.000 TL borçsuz param olacağını varsayarak araştırmalara başladım. Çekeceğim kredi tutarı ya 10.000 TL 12 Ay vade, ya da 15.000 TL 24 ay vade.

Halkbank günümüz faiz oranlarıyla 10.000 TL 12 ay vade için 1.000 TL faiz, 15.000 TL 24 ay vade için 3.000 TL faiz alıyor. Faize vereceğim miktardan dolayı alacağım aracın kredi bitiminde zarar ettirmemesi, etsem bile az bir zarar ettirmesi önemli.

Araç kesinlikle HB ve manuel olacak. Dizel veya LPG olabilir, hatta çok çok temiz ve uygun bir araba olursa benzinli de düşünürüm. Güney Doğuda bir ilçede görev yapıyorum, araç çok büyük ölçüde şehir içi, haftasonları 100 km kadar şehir dışına gidiş dönüş olarak kullanılacak. Ev ve iş mesafem toplam 2 KM, 40 dereceyi aşan sıcaklarda yürümek istemiyorum. İlle de 5 kapı diye şartım yok, piyasada tutulan kolay satılan bir model olursa 3 kapı araçlar da tercih edebilirim. Donanım olarak olmazsa olmazlarım, ABS Klima Hidrolik Direksiyon, en azında otomatik ön camlar ve elektrikli ayarlanır aynalar.

Aklımdaki modelleri ve düşüncelerimi sırayla yazıyorum;

1999-2001 VW Polo ---> LPG uyumlu motor, bulunabilirse sunroof oluyor, Alman kalitesi

2000-2002 Ford Fiesta Flair ---> Sadece şeklini seviyorum, motor ve donanım olarak bir fikrim yok

2003 Opel Corsa 1.7 DTI ---> Dayanıklı ve performans modifikasyonuna uygun dizel motor, düşük yakıt. Motorun gürültülü çalışması ve ikinci elde zarar ettirme ihtimalini düşünüyorum

2002 ve sonrası Peugeot 206 ---> Yaşı yüksek ve fiyatı ucuz olmasına rağmen güncel görünen kasa ve body kit, jant gibi aksesuarlarla gösterişli bir arabaya dönüşmesi. Fransız olması düşündürüyor.

2004 - 2006 Fiat Stilo Dynamic Cam Tavan ---> Fiyatına göre çok üstün donanımlara sahip, aradığımdan çok daha fazlasını sunuyor. Ama bu kadar elektronik özelliğinin olması, öncesi ve sonrasının olmaması, yedek parça ve usta konusunda sıkıntı yaşatabilir. Ayrıca bu kadar özellikli araba neden bu kadar ucuz?


Aklıma gelen modeller bunlar. Yaşadığım ilçenin şehir içi yolları oldukça bozuk, çok fazla tümsek ve kasisler var. Sanayisindeki ustalara güvenemiyoruz. Alacağım araç Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep bölgesinde olursa daha iyi olur.

Çok beğendiğim bir model olmazsa krediyi 10.000 TL çekmek istiyorum, hem faizden kısarım, hem de borcu biter bitmez satar yeni krediyle yeni araba alırım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.



M
10 yıl
Teğmen

polo en mantiklisi gibi duruyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

-
10 yıl
Yarbay

Bende polo sedan var memnunum,düşünebilirsiniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
10 yıl
Teğmen

bu arada 99-01 dusunuyorsaniz 2001 oncelikli olsun bence. cunku kasasi yenileniyor o yilda.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Şuana kadar ortak görüş Polo'dan yana. Açıkcası benim de gönlümdeki araç Polo. 2001 yılında makyajlanmış, konsol göstergeler direksiyon simidi vites topuzu gibi farklılıklar var.

Şuanki modeller arasından en mantıklısı Polo fakat ben yine de her seçeneği düşünmek istiyorum farklı modeller de önerebilirsiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @-)KraL(- , @moonchild01
J
10 yıl
Yarbay

Su saydiklariniz arasindan temiz Fiat Stilo bulmaya calisirdim ben valla

Eski aracim 1998 model Poloydu , 1.4 16v 100hp Sportline, oldukca memnundum ama sehir ici minimum 9,5 - 9,7lt yakit sarfiyatina sahipti , ayrica yolda birakmasa bile yasindan oturu ufak ivir zivir sorun cok fazla cikariyordu (elektrik cam mekanizmasinin bozulmasi , kisa farlarin ampulunun patlamasi , merkezi kilit mekanizmasinin gecikmeli calismasi, gibi).Bu saydigim sorunlar muhtemelen Peugeot 206'da da olcaktir.

O bakimdan , tavsiyem en guncel araci almanizdir. Buna ek olarak bulabilirseniz 18,000 liraya Fiat Grande Punto da bakmanizi oneririm , hali hazirdaki aracimdir. Ankara sehir ici 7,8lt tuketime sahip LPG ile de tam uyumlu motor. (ama cok yogun trafige girmiyorum, genelde Cukurambar-Bilkent-Cayyolu-Kentpark-Tunali arasi gidip geliyorum)


Bu mesaja 2 cevap geldi.
R
10 yıl
Binbaşı

2006 model palio 1.4fire lpgli tam uyumlu motor veya multijet
2001 dürbün göğüs polodan aşağısına bakmayın çok arızalı araçlar
206 olabilir ancak artık çok eskidiler ve oynanmamışı zor bulursunuz
fiyat yükseltirseniz 2005 fiesta ilk tercih olmalı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
10 yıl
Yarbay

fabia



B
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

@Janjan

Stilo'yu bir dönem çok ciddi düşündüm, hatta tamam Stilo alıyorum diyerek araştırmalara başladım ama sonra ucuz etin yahnisi yavan olur diyerek soğudum. Hala seçeneklerim arasında olsa da ona biraz uzağım. Bu yaşlardaki araçlar illaki sorun çıkaracaktır, maksat en az sorun çıkaranı seçebilmek. Punto'yu seçeneklerim arasına katıyorum hocam. Teşekkür ederim.

@zibidi gonzales

Fabia da baktığım ama buraya yazmadığım bir araba. Siz kullandıysanız veya bi fikriniz varsa paylaşır mısınız?

@Rambo-Cash

Hocam Palio ev arkadaşıma var Palio istemiyorum. Zaten niyetim dürbün göğüs dediklerinizden bulmak ama uygun fiyata biraz zor bulunuyor. 206 hakkındaki görüşlerinize kısmen katılıyorum, özellikle bu şartlar altında bir Fransız pek düşünmüyorum. Olursa ancak temiz oynanmamış alırım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Janjan , @Rambo-Cash , @zibidi gonzales
Z
10 yıl
Yarbay

kullanmadım ama fikrimi belirteyim:güzel arabalardır kronik sorunları varmıdır bilemem ama iyi yol tuttukları söyleniyor yakıtı ekonomiktir alınacaksa choice modeli alınmalıdır 101 beygirdirler biraz araştırılırsa temizleri bulunabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @B.Avcı
B
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Aklımda hocam teşekkür ederim. Araştırıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zibidi gonzales
D
10 yıl
Yarbay

s.a

imzamdaki araç gerek konfor gerek donanım olarak üst segment araçlardaki özellikleri barındırır. istediklerinizi sağlar. Fiatın en iyi aracdır. tamamen italyan olup golf 5e rakip olarak üretilmiştir. daha detaylı bilgi için herzman yardımcı olurum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Konu güncel.

Seçeneklerim arasına Golf 3 ekledim. Kullanan bilen varsa yorumları alabilirim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.