Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
3841
Tıklama
0
Öne Çıkarma
10 yaşında 150 cm boy erkek çocuğa dağ bisikleti önerisi?
M
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

oğlumun kullandığı bisikleti küçük geldiğinden yenisini alma sözü verdim olmuşken iyisi olsun diyorum genelde sokakta ve toprak yollarda sürecek nasıl bi bisiklet önerirsiniz?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



Y
11 yıl
Yüzbaşı

salcano bmx al canı sıkılmaz harakette yapar


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @murattrm
M
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

büyük bisiklet olacakmış 26 jant civarı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Binbaşı

önden tek amörtisörlü 21 veya 24 vites uygun yollu bir şey alın hocam, çift amörtisör diye tutturursa almayın boşa hamallık yapar

bu arada bisiklet sevgisini fazlasıyla aşılayın, yüzme imkanı fazla bulamıyoruz biz genel olarak yüzmeden sonra vücudun toplam dengesine en faydalı sporlardan (yapılabilir -kolaylık) bisiklet sürmektir.

yaklaşık 19 yıldır bisiklet kullanıyorum ara verdiğim zamanlarda oldu, şiddetle öneririm sanırım çocuğunuz şu an için bisiklete oyuncak gözüyle bakıyor spor gözüyle bakıp bu işi ciddiye aldığında çevirdiği her pedal ona + olarak dönecektir .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

benim düşüncem salcano ng 650 26 v almak sizin fikriniz ne olur 500 tl max kadar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
11 yıl
Binbaşı

1.50 boyla 26 jant biraz zorlar oğlunuzu. Bana kalsa 24 jant düşünürdüm. Bisiklette büyüyünce de biner mantığının doğru olmadığını düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 yıl
Yüzbaşı

Ufaklık 26" istiyor diye onun nazına gelmeyin.

Öncelikle şu videodan çocuğunuzun iç bacak boyunu hesaplayın, ardından da altındaki linkten çocuğunuzun iç bacak boyuna uygun bisikleti öğrenin ve ona göre bir seçim yapın.

Videoyu izlemek için tıklayınız

http://www.mtbtr.com/kadroboyu/hesapla.asp

Gerçi 150 boy ile bu tablodan verim alamayabilirsiniz, onun yerine şu sayfanın ortalarında yer alan çocuk bisikletine dair verileri de göz ardı etmeyin.
http://bedenklavuz.somee.com/#velo

Bisiklet denen alet, "1 numara büyük ayakkabı alayım, seneye de giyerim" mantığı ile alınmaz. Eğlensin, sevinsin diye alacağınız şey ileride onun için eziyete dönüşebilir hatta bir takım sağlık sorunlarına bile neden olabilir.



M
11 yıl
Yüzbaşı

La ben 15 yaşındayım 1.58 boyum var oha .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

gerçekten öyle iç bacak boyu 63 cm .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: murattrm

gerçekten öyle iç bacak boyu 63 cm .


hocam siz çocuğunuza alın 26 jant kadrosu ufak 21-24 vites zaten oyuncak olcaksa, yani bisikleti sevmeyecekse 2-3 yıla soğur bırakır ha sevecekse zaten,

kendi uğraşır bir şekilde bilgisayar telefon ıvır zıvır yerine daha kaliteli spora uygun bisiklet ister siz ne kadar yönlendirsenizde sonuçta çevresinden de etkilenecek.

kendim 10-11 yaşındayken 21 vites 26 jant bianchi kullanıyordum (alüminyum kasalı bisiklet kadrosu 2 ince 2 kalın demirli 2 ince boru birbirine paralel en üstte olan model)

daha sonralarıda zaten bir bisiklet alıp o bisiklete 3-4 katı fiyatında aksesuar yeniden ıvırı zıvırı (hiç yoksa bugüne kadar 20 sol pedal değiştirmişimdir dandirik bisikletlerde)

yani çocuğunuza seçim yaptırın, oyuncak mı istiyor yoksa spor amaçlı mı bu tercihi onun ileride bisiklete olan eğilimini belirler sizde boşa masraf yapmamış olursunuz, malum çocuk büyütmekte ayrı mesele

hayırlı günler dilerim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Binbaşı

Ng 650 Md kullanıyorum tavsiye edebilirim bir sorun yok.
Ek bilgi olarak boyum 1.80 civari seleyi en ustte kullaniyorum yine de yetmiyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
11 yıl
Binbaşı

1,50 boya 24" bisiklet uygundur. Bianchi Luca ve Salcano NG650 24 modeline bakabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
11 yıl
Yarbay

Geçen yıl 10 yaşındaki yeğenime aşağıdakini almıştım.

http://www.focus-bikes.com/it/en/bikes/2014/mtb-hardtail/raven-rookie/raven-rookie-10.html



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.