Arkadaşlar merhaba, Pardus 2013 yeni kurdum ancak başlangıçta işletim sistemi seçme sıralamasını nasıl değiştireceğimi bulamadım. Hiç seçim yapmadan direk windowsun açılmasını nasıl sağlayabilirim?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Grub Customizer isimli bir uygulama ile bu istediğiniz düzenlemeyi yapabilirsiniz. Aşağıdaki bağlantılardan sisteminize uygun .deb paketini indirip kurmayı deneyebilirsiniz.
Grub Customizer isimli bir uygulama ile bu istediğiniz düzenlemeyi yapabilirsiniz. Aşağıdaki bağlantılardan sisteminize uygun .deb paketini indirip kurmayı deneyebilirsiniz.
Yardımın için teşekkür ederim ama sanırım Pardus dışarıdan program yüklenemiyor. Linklerden indirdiğim dosyayı çalıştırmadı ama sorunuda çözdüm. Yükleme merkezinden grub diye aratınca Startup Maneger diye bir program çıktı onunla hallettim.
Orijinalden alıntı: AngeL.TGM Yardımın için teşekkür ederim ama sanırım Pardus dışarıdan program yüklenemiyor. Linklerden indirdiğim dosyayı çalıştırmadı ama sorunuda çözdüm. Yükleme merkezinden grub diye aratınca Startup Maneger diye bir program çıktı onunla hallettim.
Aslında kurabilirsinz, galiba Pardus 2013 ile Gdebi kurulu gelmiyor ya da .deb paketi için varsayılan olarak ayarlanmamış olabilir. Sisteminize uygun dosyayı Kullanıcı Ev Dizini (home) içine atıp aşağıdaki kod ile uçbirimden kurmak mümkün. Linux Mint Debian sürümde aynı dosyalar ile kurulum yapabiliyorum. LMDE ve Pardus 2013'ün ikisi de Debian Testing tabanlıdır.
sudo dpkg -i grub-customizer*
Grub Customizer ile, Startup Manager'dan daha ayrıntılı biçimde Grub yönetimi yapabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 13 Temmuz 2013; 23:48:12 >
Pardus 2013 yeni kurdum ancak başlangıçta işletim sistemi seçme sıralamasını nasıl değiştireceğimi bulamadım. Hiç seçim yapmadan direk windowsun açılmasını nasıl sağlayabilirim?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.