Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
877
Tıklama
0
Öne Çıkarma
internetten alışveriş
D
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

aklıma takılan birkaç soru var yardımcı olursanız minnettar kalırım.

bugüne kadar internetten alışverişe hep önyargılıydım. çevremdeki insanlar internetten alışveriş yapıyorlar sürekli daha bişe olmadı ama ben yapmadım ya olursa diye. mesela sanalpazar yada gittigidiyor gibi siteler güvenilir midir. kredi kartımın limiti çok fazla o yüzden çekiniyorum. olası dolandırılma durumlarından ne gibi yaptırımlar uygulayabiliyoruz yada bu sitelerden gözüm kapalı alış veriş yapabilir miyim sebepleriyle yada açıklamalarıyla belirtirseniz daha rahatlatıcı olur şimdiden teşekkür ederim



P
11 yıl
Yarbay

duyulmaş alışveriş yapılmıs sitelerden alısveriş yapmanı tavsiye ederim.
mesela ben istanbuldan laptop almak yerine gittim internetten noabilgisayardan alışveriş yaptım. çokta yardımcı oldular garanti belgeleri , faturası tamdı. kutu hiç yıpranmamıstı. 2 günde elime ulaştı ürün. ha gelelim çok tanınmış site ve şirketler illallah ettirebilir seni vatan bilgisayar buna iyi bi örnektir.1000 lira üstü Sana tavsiyem 50-100 lira fazla ver git gör al. çık magazadan. 1000 liradan düşük ama ucuz buldugun sitelerden agüvenirsen alışveriş yapabilirsin.

direkt bi sonuca ulaştırmadım çünkü internetten alışveriş yapmak kişiye kalmış.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
11 yıl
Yarbay

2 risk var burada..İlki alışveriş yaparken kart bilgilerinin çalınması (ne idüğü belirsiz sahte sitelerde işlem yapmaya çalışırsan başına gelebilir) ikincisi ise alışveriş yaptığın işyerinin üç kağıtçı ve düzenbaz çıkması,malın bozuk arızalı olması veya olası bir arızada garanti konusunda muhatap bulamama riskin ..İlk söylediğim riski sanal kart kullanarak rahatlıkla aşabilirsin risk sıfır diyebilirim..İkinci durum içinse gerektiğinde 50-100 TL fazla verip bilinen sitelerden alışveriş yapman yararına olur..Zaten bir malın ortalama fiyatı 100 iken bir web sitesi bunu 50'ye satıyorsa şüphelenmek lazım..


Edit : Düzeltme





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phaldor -- 24 Mart 2013; 21:36:20 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
11 yıl
Binbaşı

elektronik alet alırken garanti problemi oluyor mesela. giysi falan alırken beden problemi. ama ikinci el bir ihtiyacınız veya bitenekadar.com üzerindeki gibi pratik şeylere ihtiyacınız varsa internet alışverişi tavsiye edilir.



F
11 yıl
Yüzbaşı

Ubuntu indir cdye cek pcye tak res at ububtuyu deneye bas yuklemeden acilir sonra sanal kart olustur alisverisini yap



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Teğmen

Küçük bir ilçede yaşıyorum ve ihtiyacım olan herşeyi internetten satın alıyorum. Ne alırsanız alın ve nereden alırsanız alın kredi kartı ile ödeme yapıyorsanız karşınızda bir firma/şirket var demektir. Şirketlerinde internet üzerinde satış yaparken mesafeli satış sözleşmesini size göstermesi gerekir. O sözleşmedeki şartları okursanız internetten alışverişin ne kadar güvenli olduğunu anlarsınız. Özetle:

Satın aldığınız ürünü şartsız koşulsuz iade edebilirsiniz. Kargo ücretini karşı taraf öder.

Herşey elektronik ortamda gerçekleştiği için işleminiz kayıt altına alınır ve adınıza fatura düzenlenir.. Yani orjinal ürün almış olursunuz..

Bir sorun çıktığında tüketici heyetine gidersiniz ve kusurlu karşı taraf olursa hakkınızı alırsınız. Siz uğraşmazsınız tüketici heyeti uğraşır... vs

İlan siteleri belki biraz sıkıntılı olabilir. Neticede karşınızda bir firma yok, kişiler var...

Sözün özü, bence internetten alışveriş diğerlerine göre pratik olmayabilir ama bana daha güvenli gibi geliyor...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.