Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
523
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kaldırım Mühendisliği
B
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Günümüzde boş gezen, işsiz ya da okumamış insanlara yönelik söylediğimiz bir söz ancak uzun süreli gözlemlerimi göz önünde bulundurursak en yakın zamanda bölümü olmalı ve ilk mezunlarını vermeye başlamalıdır. Türk belediyeleri yolları genişletmek için kaldırımların bir kısmını söküyor ancak bundan dolayı şekli şemali kaymış, kırık dökük kaldırımlar onların gözünü hiç rahatsız etmiyor!

Şehir yapılanmalarımız zaten pek iç açıcı değil, bir çarpık kentleşme ezelden beri almış başını gidiyor. Her önüne gelen gördüğü boş araziye bir ev dikiyor ve bunlar devlet tarafından denetlenmiyor ya da çok azı denetleniyor. Asfaltlarımız yamalı, kaldırımlarımız şekilsiz ve evlerimiz düzensiz. Orta refüje ve kavşaklara yapılan peyzaj çalışmalarının iğrençliğini dile getirmek bile istemiyorum.

İdari yapılanmayı boşverin ve şehir yapılanmasına odaklanın. Benim düşünceme göre insan, zihninde kaos ortamı yaratmak yerine kalıcı bir düzen oluşturabilirse ulaşılmazdır. Beri yandan eğer sahip olduğumuz fiziki çevremiz yeterince düzenli değilse, elimize zihinsel dikkat dağınıklığından başka bir şey geçmeyecektir.

Hepinizi duyarlı bireyler olmaya çağırıyorum, keşke üst makamlara da iletebilsek şu durumu ama anlayacaklarını sanmıyorum. İmam Hatip menzunu adamlar tarafından yönetildiğimizden dolayı bunların pek de bir önemi yok, önemli olan camiiler... Sanki çok ihtiyacımız varmış gibi camii yapma yarışına giriyorlar. Adım başı camii çıkıyor karşımıza ve hepsi genel anlamda boş.

Geri dönüşüm kutularındaki saçmalıkları da hatırlatmadan edemeyeceğim. 2 adet gözü var: birisi kağıtlar, diğeri ise cam ve pet şişeler için ancak bu geri dönüşüm kutularının aslında 2 ayrı bölmesi yok sadece 2 ayrı deliği var, bütün çöpler yine aynı taban havuzunda toplanıyor. Şaka gibi!

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.