Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1319
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Dslr, lens ve flash tavsiyesi( max 3000TL)
B
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. Pentax k-x kullanıcısı olarak dslr makinemi aldıktan sonra piyasaya çıkan marka modelleri takip etmeyi bırakıp günlük hayatıma ve çekimlere yönelmiştim. Fakat okuldaki hocam arazi çalışmalarında kullanılmak üzere benden cihaz önerisi istedi ve bende buraya danışmayı uygun gördüm. Alınacak tüm ekipmanlar için max 3000TL bütçemiz var ve alınacak herşeyin fişi/faturası mutlaka olmalı. Buna uygun olarak giriş seviyesi bir DSLR, bir makro lens ve makro çekim için flasha ihtiyacımız bulunmakta. Marka konusunda herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır ( Canon, Nikon, Pentax, Sony, Panasonic, olympus vb..). Şimdiden öneride ve fikir alışverişinde bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. İyi forumlar ...



E
11 yıl
Yarbay

Faturalı olacaksa 2.el veya spot almanız zor olacak. Herhalde Nikon D5100, Nikon 60mm 2.8 Micro ve bulabilirseniz SB600 flaş, ya da kullanabilirseniz Yongnuo'nun manuel flaşlarından biri o bütçeye alınır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 14 Aralık 2012; 13:20:35 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Çekimler açısından lensin hemen ön tarafına takılacak ring flash daha verimli olmaz mı ? Üniversite adına alacağımız için proforma alınması gerekiyor ve bu yüzden dediğiniz gibi ne yazıkki 2.el yada spot ürün alamıyoruz. Yapılacak çalışmanın bütçesi onay aldıktan sonra belki bu konuda bişeyler yapılabilir ama emin değilim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
11 yıl
Yarbay

Makroda hangi flaş daha verimli olur bilmiyorum ama ring flaşlar da kullanılıyor. Ona makrocu arkadaşlar bilgi verirler



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.