Öncelikle amfinin köprülenebilir özellikte olması lazım. Bridgeable yazar özelliklerinde. Köprüleme en az 2 kanal (stereo) amfide olur. Bir kanalın +'sı ile diğer kanalın -'sinden uç alınır ve tek bir hoparlöre bağlanır. Böylece, mesela normalde 2x100 Watt veren bir amfiden 1x300W alınabilir. (Bu gücün ne olacağı kitapçığında yazar)
4 kanal bir amfide de aynı sistem uygulanır. Böylece 2 kanal köprülü çıkış elde edilmiş olur.
Köprülemede hangi kanalın hangi ucunun kullanılacağı amfinin kitapçığında yazar. Köprülenebilen bir amfide köprülemenin bir zararı olmaz ama şöyle bir durum vardır: Amfi normal çalışırken kaç ohm hoparlör sürebiliyorsa, köprülenince onun 2 katı omajda hoparörlü ancak sürebilir. (Bazı pahalı amfiler her şartta aynı omajı sürebilir, bunlar istisnadır) Yani normalde 2 ohm sürebilen bir amfi, köprülenince 4 ohm sürer. Daha küçük bir yük bağlrsan amfi yanabilir, sigorta atabilri, amfi aşırı ısınabilir, elektrik kabloları yanabilir vs.vs. Ayrıca her şey kitabına uygun yapılsa bile , amfi köprülenince normaden daha fazla akım çekecek ve daha fazla ısınacaktır ama bu durum bir sorun teşkil etmez. Yeter ki gereken şartlara uyulsun. (Kablolama, havalandırma, yeterli akü gücü vs.)
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.