Arkadaşlar merhaba... ASUS Netbook'un wireless kartında sorun var. Sürekli kopma yaşıyorum. Sanıyorum USB adaptöre ihtiyacım var. Modemim Airties RT-210 11g. Hangi adaptörü tavsiye edersiniz? Bir de netbook olduğu için adaptörün boyutu küçük olursa daha iyi olur. Ayrıca bu adaptör ile wireless olan her yerde internete girebilir miyim?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Öncelikle bağlantı kopuyor diye yeni cihaz alma veya aldırma taraftarı değilim. Bence daha evvel yapılabilecek çözümleri bir deneyip en son dediğiniz gibi yeni bir cihaz alınmalı. Kullandığınız netbook'un açık modelini yazarsanız iyi olur. wireless sürücüleri veya bios güncellemesi gibi durumlar bazen çok işe yarayabiliyor. Hatta windows'ta bile bir sorun olabilmesi muhtemel. Kullandığınız windows sürümü nedir?
Cihazın markası ASUS 1000 HE Netbook. İşletim sistemi XP. Nerdeyse 1 yılı aşkın bir süredir kopma sorunu yaşıyorum. ASUS yetkili servisinde tekrar sistem yüklendi ancak sorun düzelmedi. Açıkçası her 10 dakikada bir ya da her video izlemeden sonra internet kopmalarından sıkıldım. Hele Skyp görüşmesi yapmak mümkün değil. Ethernet kablosuyla denedim sıkıntı olmuyor.
en son çıkan bios versiyonuda v1104, sizinki hangisi bakabilirmisiniz. birde kullandığınız modemin ayarlarından frekans kanalını değiştirme yapmayı bir deneyin. eğer bulunduğunuz yerde aynı kanal çok kullanılıyorsa yığılmadan dolayı ağ'da yavaşlamalar olabilir. eğer mümkünse modeminizede firmware upgrade yapın. son olarak sistemde antivirüs yüklümü?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.