Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
1322
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ev Almanın Maliyeti
S
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Slm Millet;

Şimdi ev almaya karar verdik diyelim ve evin degeri dışında ödemem gereken ne kalemler var?

Ben Tapo,vergiyi biliyorum, ayrıca emlakcıdan alırsam ekstra yüzde olarak birşeyler verecegimi biliyorum. Daha ayrıntılı bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



B
13 yıl
Binbaşı

başka da bir şey yok zannedersem kardeşim.

emlakçıya satın aldığın kişi veriyor diye biliyorum? ben yanlış mı biliyorum yoksa?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

alan da satanda birşeyler veriyor biliyorum bende :) sonucta emlakçı=aracı :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: swat7

alan da satanda birşeyler veriyor biliyorum bende :) sonucta emlakçı=aracı :)


doğru diyorsun da satış işlerinde emlakçıya para verilmiyor. bilmiyorum biz alışverişlerimiz de hep böyle yaptık.

neticede satacak kişi emlakçıya gidip "ben bu evi satacağım ve şu paraya satmak istiyorum. sen bu paraya bu paranın şu kadar senindir" diyorsun.

sonuçta sen satın alan kişisin kardeşim. aracı olsa ne yazacak? satan kişiyle emlakçının arasında olan bir şey. senin dediğin şekil de satan kişi hem istediği paraya satmış oluyor hem de bunun karşılığını vermiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
13 yıl
Yarbay

Emlakçı girerse işe %3 alıcıdan %3 satıcıdan komiyon alınıyor diye biliyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yarbay

emlakcidan alirsan komisyon verirsin

bizim gibi müteahhitten alirsan eger bisey vermezsin indirim bile yapar.
tapuda ben 400lira odemistim sanriim 2 ayi geciyor.
gecen haftada dairenin iskan raporu icin 800lira odedik hali hazirda bulundugun ile ve alicagin eve gore cebinde 2bin bulundur derim ne olacagi belli olmaz.
elektrigi suyu dogalgazida var bunun almakla bitmiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

eyvallah dostlar bilgi için

bide şu faizler bireaz düşse süper olacak


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yarbay

Emlakçıdan almak yerine sahibinden.com üzerinden araştırın. İllaki istediğiniz tarzda bir ev bulursunuz. 100 bin liralık ev için emlakçıya 2-3 bin lira komisyon ödemeye hiç gerek yok.
Tapu masrafları 600-700 tutar. Kredi ile alacaksanız kredi masrafı+ekspertiz ücreti 2 bin liraya kadar tutabilir. Kredili aldığınızda her yıl dask, konut sigortası ve hayat sigortasıda yaptırıyorsunuz. Ortalama yıllık 400-500 lira sigorta masrafı oluyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.