Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1302
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Düşünce özgürlügü ve Demokrasi..
O
15 yıl (11106 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Demokrasiyle yönetilen bir ülkede yaşadıgımız söylenmekte.Fakat bu demokrasiyi belirleyen kimlerdir ?
Demokrasi nedir ne degildir ? yada demokrasinin tanımı var mıdır ?
Demokrasinin icinde düşünceler yer almakta mıdır ? Düşünce özgürlügünün ihlali nelerdir ?
Düşüncenin özgürlügünü demokrasi mi belirlemektedir ?
Yoksa gücü eline alanlar mı ?

Son olarak demokrasi gercekten var mı ?






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayd -- 4 Nisan 2011; 16:33:58 >

H
15 yıl (18599 mesaj)
Yarbay

tek şey söyleyebilirim bu ülkede düşünce (din ve vicdan) özgürlüğü yok



L
15 yıl (19864 mesaj)
Yarbay

Bizim ülkede demokrasi adına bir şeyler varda. Demokrasi var denemez.
Demokrasiyi kim belirler derken demokrasinin olup olmadığını belirleyen mi, yoksa demokrasinin ne olduğunu belirleyenmi tam anlamadım. Birincisiyse demokrasinin tanımı içerisinde demokrasinin işleyişini gören birisi belirleyebilir herhalde.
İkincisiyse demokrasinin belli bir tanımı var, koşulları var. Demokrasiyi belirleyende bu tanımdır.

Demokrasi en özet tanımda halkın yönetime katılması. Demokrasinin tanımı vardır, olmasa zaten demokrasi demokrasi diye sürekli tartışmalar dönmezdi.
quote:

Demokrasinin icinde düşünceler yer almakta mıdır ? Düşünce özgürlügünün ihlali nelerdir ?

Düşünceler yer almaktadır tabiki. Demokratik bir yerde, düşünce özgürlüğü tamdır. İsteyenin istediğini düşünebilme özgürlüğü vardır ve herhangi bir şekilde kimse düşüncesinden dolayı suçlanamaz. Yani her şeyi düşünmek serbesttir.
quote:

Düşüncenin özgürlügünü demokrasi mi belirlemektedir ?

Düşünce özgürlüğünü belirlemekten kastın tam ne anlamadım ama, düşünce özgürlüğüne bir sınır koyulamaz diye düşünüyorum. Düşünce tam anlamıyla özgür olmalıdır ve isteyen istediğini düşünebilmelidir. Kimsede buna bir sınır koyamaz. Sınır koyma noktasında bu sınırı sadece halk koyabilir herhalde(oda bir sınır koyulması gerekirse). Demokrasi halkın yönetimidir çünkü.
Ama bizde cumhuriyetin başından beri hep iktidar belirlemiştir bunu. İnsanların nasıl düşüneceğini belirleyen hep baştaki güç olmuştur. Bunu halka dayandırmıştır genelde, çünkü halk tarafından seçilmiştir. Ama bu sınırı belirlemede halkın ne kadar katkısı olmuştur tartışılır.

İdeal anlamda demokrasi hiçbir yerde yok denebilir ama en iyi uygulayan diye bir ayrım yapılabilir. Bizim en iyi uygulayamadığımızı hatta ortalamanın altında uyguladığımızı söyleyebiliriz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
15 yıl (11589 mesaj)
Yarbay

Demokrasi insanin kendini yonetenleri secme hakkidir. Yani bana gore evrensel olmasi gereken insan haklarinin sadece bir tanesidir. Dusunce ozgurlugu de baska bir evrensel insan hakkidir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.