Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
897
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Check disk ile ilgili uzman sorusu
V
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Herkese selamlar,elimdeki laptopu disk birleştirme yaparken uzun sürecek diye durdur deyip pc yi kapattım.Şimdi pc yi açmaya çalışırken windows ekranı geldiği anda disk hatası diyor,fdisk yapın diyor,ancak pc yi hiç açamıyorum.Elimde hiren boot cd si var.Onun mini xp si ile açıyorum pc yi ancak benim diski 0 gb olarak görüyor yine müdahale edemiyorum. Format atmadan ve hard diski başka pc ye bağlamadan bu problemi çözebilir miyiz acaba?



S
13 yıl
Yarbay

İçindeki veriler önemli mi? değil ise fdsik ile erişmeye çalışıp, bölümlendirme tablosunu silin sonra tekrar oluşturun bir de o şekilde deneyin. Bölümlendirme tablosu silinmiş ise , mini xp ile erişemezsiniz.



V
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İçindeki verilerin önemi yok,hard disk 40 gb ve tek parça halinde.Fdisk nasıl yapıcam acaba?Format atmak istemiyorum,xp home kurulu,orjinal,şimdi home cd si bulmak zor olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yarbay

Hiren's boot Cd içerisinde vardır DOS modunda iken,

örnek: Cd sürücüsü D olduğunu varsayıyorum,
önce fdisk programının nerede olduğunu bulun cd içerisinde ve o dizinde iken

D:\> fdisk

fdisk komutu ile çalıştırın var olan bölümlendirme tablosunu silmek seçeneği vardır onunla silin sonra seçeneklerde oluşturma kısmından yeniden oluşturun ekran görüntülerinin olduğu bir sayfa vardı takılırsanız bir bakın. Şimdi yapacaksanız burdayken yardımcı olmaya çalışayım

Format atmanız gerekebilir. Elinizde bilgisayar ile birlikte verilen bir imaj CD si vardır onun içinde yüklüdür XP bir arayın onlara bakın olmazsa netten araştırın





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeYYaH-1 -- 2 Ocak 2011; 10:17:43 >

V
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Teşekkür ederim,deneyeceğim birazdan,hem çalışıyorum hem de bunla uğraşıyorum,sonucu yazarım.



V
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Uğraştım ama olmuyor,dos ortamında da yapamadım,açıkçası dos ile pek aram yok.Olmazsa akşama mecbur format atacağım artık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yarbay

Diski görmüyorsa format atamazsınız ki. Bölümlendirme tablosunu mecburen yeniden oluşturmanız gerekir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.