Arkadaşlar hemen sorunu anlatim! makinayı geçen cumartesi günü kendim topladım! O günden beri günde ortalama 3-4 saat oyun oynadım (call of duty 5)! Bi anda oyun esnasında makina dondu ve mavi ekran verdi! Tekra açıldı fazla sürmeden bu sefer ekran dondu ve ses gitti! Ancak makina hala çalışmaya devam etti hdd den fanlar hersey normaldi ekran ve ses hariç!!! makinayı power düğmesine 5-6 sn basılı tutup kapattıktan sonra tekrar açtım! Bu sefer vista nın klasik masaüstü gelmeden önceki yuvarlak windows simgesinde tekrar kaldı! Tekrar açıp kapadım olmadı 15 dk bekledim olmadı! Sonra bi format attım bu sefer makina açıldı anakart driver'larını yükledim! Restartladım Bu açılışında msı'ın ekran kartı driverlerini yükledim Ve tekrar makinayı restartladım! Bu sefer masaüstünü gördüm taki ekran açılınca makinada saatin üst hizasında 2 tane ekran kartının oldugunu ve sli modunun aktif olmadıgını gösteren mesaja kadar! Yani masaüstü gelir gelmez makina tekrar dondu!!! Arkadaşlar bu konuda böyle sorun yaşamış arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var!
Şimdiden teşekkürler
Aklıma ilk gelenler sırasıyla sıcaklık(makinayı 5 saat çalıştırmadım yine aynı sonuç) psu yetersizliği(ama psu 80+ ödüllü gerçekten hoş kaliteli bir psu)648w 12 voltluk kanala güç sağlayabiliyor! Öte yandan 460 ın gerçektende az güç tüketen bir ekran kartı oldugunu biliyorum çok araştırdım! İnternetteki hemen hemen bütün incelemeleri okudum birçok populer markanın psu calculator'unun kullandım maksimum 620w lık bir güç tüketimi buldum BAKKAL HESABI İLE 460'LAR 450 W+ 150W(MAX) İŞLEMCİ
yeni bir Pc topladım
içerik;
gigabyte Poseidon 310 (700w)
gigabyte x58a ud7
Cougar cm 700w psu(kasayla beraber geldi!)
intel i7 950
gskill 6 gb ddr3 1600mhz ram
wd caviar black 1 tb sata3.0 64mb hdd
2 yollu msi cyclone gtx 460;
Arkadaşlar hemen sorunu anlatim!
makinayı geçen cumartesi günü kendim topladım! O günden beri günde ortalama 3-4 saat oyun oynadım (call of duty 5)! Bi anda oyun esnasında makina dondu ve mavi ekran verdi! Tekra açıldı fazla sürmeden bu sefer ekran dondu ve ses gitti! Ancak makina hala çalışmaya devam etti hdd den fanlar hersey normaldi ekran ve ses hariç!!!
makinayı power düğmesine 5-6 sn basılı tutup kapattıktan sonra tekrar açtım! Bu sefer vista nın klasik masaüstü gelmeden önceki yuvarlak windows simgesinde tekrar kaldı!
Tekrar açıp kapadım olmadı 15 dk bekledim olmadı!
Sonra bi format attım bu sefer makina açıldı anakart driver'larını yükledim! Restartladım
Bu açılışında msı'ın ekran kartı driverlerini yükledim Ve tekrar makinayı restartladım!
Bu sefer masaüstünü gördüm taki ekran açılınca makinada saatin üst hizasında 2 tane ekran kartının oldugunu ve sli modunun aktif olmadıgını gösteren mesaja kadar! Yani masaüstü gelir gelmez makina tekrar dondu!!!
Arkadaşlar bu konuda böyle sorun yaşamış arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var!
Şimdiden teşekkürler
Aklıma ilk gelenler sırasıyla
sıcaklık(makinayı 5 saat çalıştırmadım yine aynı sonuç)
psu yetersizliği(ama psu 80+ ödüllü gerçekten hoş kaliteli bir psu)648w 12 voltluk kanala güç sağlayabiliyor!
Öte yandan 460 ın gerçektende az güç tüketen bir ekran kartı oldugunu biliyorum çok araştırdım!
İnternetteki hemen hemen bütün incelemeleri okudum
birçok populer markanın psu calculator'unun kullandım maksimum 620w lık bir güç tüketimi buldum
BAKKAL HESABI İLE 460'LAR 450 W+ 150W(MAX) İŞLEMCİ
NOT : Makina o.c.suzdur!!!