............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................tava diye bir yemeginiz varmis,nasil bisey bi anlativerin
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
yemeğin ismini alıntı yapınca görebiliyorum abi kafadan sıkmadık heralde
dur sana tam tarif verim
1kğ adana patlıcanı Yarım kilo kuzu eti 6 adet domates 3 adet sivri biber 1 çorba kaşığı biber salçası Bir tatlı kaşığı sıvı yağ Tuz Karabiber Toprak güveç Bir baş sarımsak
Yapılışı: Patlıcanların kabukları alacalı soyularak içi su dolu kabın içine birazda tuz atılarak küp şeklinde doğranır. Ve acısının çıkması için yarım saat bekletilir. Ayrı yerde kabukları soyulmuş domates doğranmış et ve ufak doğranmış biberler Toprak güvece önce kuzu eti biraz salça Üzerine suları süzülmüş patlıcan domates biber ve sarımsak. diğer malzemeleri koyarak fırında 1 saat pişirilerek sıcak servis yapılır.
beckhir in Önerisi :
yanın da pirinç pilavıyla servis yapılırsa çok daha iyi olur
abi cok sagolasin be cok makbule gecti.su an amerikadayim adanada incirlikte bulunmus tum amerikalilar kafamin etini yedi,tava diye ne oldugunu hic duymamistim valla,artik yaparim cok sagolasin
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.