Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1068
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Foxconn'da Bir İşçi Daha Öldü
P
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Apple son 1 haftadır iPhone 4 anten sorunu yani AppleGate ile uğraşadursun, Foxconn yani Apple telefonların Çin'li taşaron üreticisinde bir işçi daha öldü. Çin'li yetkililer, polisin bu ölümü soruşturduğunu açıkladılar.


Foxconn dünyanın en büyük bilgisayar parçaları üreticisi olarak biliniyor. Ülkemizde kurulmakta olan HP'nin üretim merkezi de bir Foxconn işyeri olacak. Foxconn Apple'ın yanısıra Dell ve Nokia'nın da taşaron üreticisi olarak biliniyor. Foxconn'un bir kaç yüzbin çalışanı olduğu bildiriliyor.

Hatırlanacağı üzere bu sene içinde Foxconn'da 11 işçi intihar etmiş durumda. Ölüm nedeni de işçi hakları savunucuları tarafından, fabrikadaki kötü çalışma şartları olarak tanımlanıyor. Ama son ölümün bir intihar olup olmadığı henüz kesinleşmemiş durumda ve ayrıca ölümün Foxconn'un hangi fabrikasında meydana geldiği de henüz açıklanmadı.

Bu arada Foxconn intiharlar meydana geldikten ve çalışma şartları iddiaları yükseldikten sonra, çalışanlarına 1 ekimden sonra geçerli olmak üzere, 2000 yuana varan (290 $), başka bir deyişle % 67 zam vermişti.

< Resime gitmek için tıklayın >



kaynak





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 21 Temmuz 2010; 16:41:37 >

*
14 yıl
Yarbay

Aha S. Jobs bi Foxconn çalışanını öldürdü

İşin espirisi tabiki.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yarbay

Çorlu'ya açılacakmış Foxconn fabrikası... Eleman arıyorlardı geçen gün...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: aLTuu

Çorlu'ya açılacakmış Foxconn fabrikası... Eleman arıyorlardı geçen gün...


iPhone yapilsa ordaki fabrikada hemen gider basvururum :D



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.