Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1205
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Çift dvdwriter/yavaş yazma sorunu???
D
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar.
bende 2 adet samsung dvdwriter var ve 1 ay öncesine kadar bu 2 dvd writer ile aynı anda dvd basmaya başladığımda 4 dk da 2 dvd yi çıkartıyordu şimdi ise aynı anda başlayan dvd writerlar 40 dk da yazıyorlar.
birincisi %50 ye gelince yazmayı durdurup diğerini bekliyor diğeri gelip geçiyor bu sonra kaldıgı yerden devam ediyor. 2 dvd writer ında sorunu ne anlayamadı aralarında anlamsız bir dayanışma var yavaş yazma konusunda. yeni dvdwriter ekledim ama o da diğerlerine uydu yavaş yazıyor. firmware yazılımlarını güncelledim yine olmadı. format attım yine olmadı. DMA ayarlarına baktım onlarda sorunsuz. sata kablolarını değiştirdim yine olmadı. Neronun tüm sürümlerini yükledim diğer yazdırma prolarını denedim yine olmadı.
Ne yapayım arkadaşlar???



S
14 yıl
Yarbay

Bende de 2 tane samsung var (182D ve 220D) bu zamana kadar aynı anda yazmayı hiç denememiştim. Sadece dikkatimi çeken sonradan aldığımda dvd okumada performans düşüklüğü basladı ve dvd secmeye basladı. Bendeki ayrı bir sorun belki firmwire update ile bu aşılabilir.
Sendeki soruna gelince, işllemcin C2D ve üsüt ise 'Win görev yöneticisi'ndeki 'işlemler' kısmından 'öncelik atama' işlemi yaptın mı? Birde sanırım her işlemciye ayrı uygulama görevide atanabiliyor. Gerçi ben buna ihtiyaç duymadım ama yapanlar mutlaka vardır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

denedim kardeşim değişen bir şey olmadı
işlemcim amd 8650 x3
birde dvd yaz diyorum tıklıyorum bekliyor dvd yazıyor gibi sesler geliyor ama 5 dk sonra yazmaya başlıyor.
2 dvd writer ımda aynı model aynı sürüm ve aynı firmware sahip ondan dolayımıdır ki?
birde bu anakartın master slave sata girişleri var 8 adet hepsine takıp çıkarttım ama aynı 2 dvd writer 6 adet harddisk var bundan dolayı olabilir mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Yarbay

Tahminimce aynı dvd rw olması sakınca yaratmış olabilir ancak işletim sistemlerinin farklılıgı yazma basarımını ve performansını etkileyebilir. Win7 yi deneme imkanın yoksa birde samsunglardan birinin yanına farklı bir dvd rw takarak denemelisin ki emin olmakta fayda var. Bunun haricinde elektrik voltajlarının dengesizliğinden dolayı dvdrw ler kolay bozulabiliyor. 2 kez basıma gelmıstı. HD fazlalıgından oturu bşr sorun olacagını bilmem ama cizginin sitesinden psu hesaplayıcıyı bir kullanın. Ytersiz PSu da sorun cıkarıyor olabilir. Dvd rw lerın baglantısındaki pin'lerin egik olup olmadıgını kontrol edın. Sata ise sorun yok zaten. Simdilik aklıma bunlar geliyor.

http://net.cizgi.com.tr/site/psu.aspx


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

eskiden aynı sayıda hdd vardı ve 400 wat coolermaster powersupply vardı. şimdi ise 650 watt high power var. psu dan sorun olacağını sanmıyorum 1 ay önceye kadar iyiydi yazma hızı vs. şuan win7 kullanıyorum. acaba dedim win 7 güncelleştirmelerinden mi sorun oldu dedim. format atıp güncelleştirmeleri kapattım yine aynı değişen bir şey yok. yalnız anakartın chipsetini yükleyince dvdwriter ların birini cdrom görüyor ve dvd okumada sorun yok ama yazarken sıkıntı işte.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

yardımcı olabilecek hiç arkadaş yok mu bu konuda???


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
14 yıl
Yarbay

Aklıma gelen bir çok şeyi denemişsiniz herhalde. Ben Windows 7 nin dvd yazma konusunda sorunlu olduğunu düşünüyorum. Çünkü dvd yazıcım da windows 7 den sonra bana sorun çıkarmaya başladı. Bilmiyorum belki de ömrü doldu ama benim sorunum yavaş yazma değil. Belki XP kurup öyle denerseniz sorunun, enazından işletim sisteminden kaynaklandığını anlayabilirsiniz? Birde sürücüleri deneyerek bulunabilir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.